Jump to content

jernmannen

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jernmannen's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

10

Reputation

  1. Kan ikke se at denne delen lenger finnes hos storfangst. og jeg har bare 1 del. Så da er jeg desverre tilbake til å finne adaptere.
  2. Da har jeg tydeligvis en gammel modell. min er fra primos og har ikke det ekstra reimbøylefestet du beskriver. søkte etter bilder av stoney point sitt feste og ser hva du mener. Hvis det er mulig å kjøpe dette festet som reservedel og det er kompatibelt med primos sin rapid pivot polecat så er problemet løst. Edit: det ser riktignok ut som det er gjenger i siden av adapteret men jeg mangler bøylen. Fulgte ikke med i posen med smådeler så da er jeg like langt.
  3. Som navnet på tråden antyder forsøker jeg å finne et adapter til reimbøylefestet på som tillater meg å både feste riflereim og en primos polecat rapid pivot /stoiney point feste på samtidig uten måtte fikle med smådeler i skogen. Med andre ord : Et reimbøylefesteadapter med 2 reimbøylefester som monteres på 1 Jeg aner ikke hva ordlyden på hva dette heter eller om produktet i det hele tatt eksisterer men har trålet gjennom det jeg kan av relevante nettbutikker uten særlig hell.
  4. Jeger.no gjorde en stortest av varmevester her: https://www.jeger.no/jaktklaer/varmeplagg/stor-test-av-varmevest-og-varmeplagg Følger spent med på denne tråden hvis noen vil dele posteringserfaring med noen av de test-nevnte kandidatene . Har antakeligvis også kommet til flere aktuelle kandidater siden denne testen ble gjort (des 2019).
  5. For å komme litt dypere i materien. Hvor mange av dere brukere flere forskjellige kikkerter jevnlig i jakt og isåfall hvordan påvirker jaktform og behov; valg av kikkert mtp objektiv, zoom vekt o.l.?
  6. Som tittel innebærer. Har en stund klart meg greit med en gammel hawke 8x42 kikkert til 1500 kroner, men som i grunn er altfor dårlig til det meste egentlig og blir oftest igjen hjemme. Vurderer å gjøre en tyngre investering i glass, men sliter med å velge og gjøre meg opp en konkret mening på hva som best dekker flest behov. men liker ikke tanken på å kaste avgårde 20000+ for så finne ut at jeg ikke er rustet for fremtidige behov. Hovedsaklig driver jeg med elg og hjortejakt. Av og til havner jeg på langholdsposter der avstandsbedømming er tricky. feks ned langs en høyspent-mast-hogst over åskam, der alt ser kliss likt ut, og der det kan få konsekvenser om jeg gjør dårlig avstandsbedømmelse av hva som er maksimal trygg/komfortabel skytedistanse. Kunne godt tenkt meg å komme igang med flere jaktformer etterhvert, men per tid er storvilt på dag og kveldstid 1. pri. Går jeg for enkel avstandsmåler var tanken feks en Leica Rangemaster 2800/3500.com. Kikkert med avstandsmåler kunne fort blitt en Zeiss RF variant. Men her står jeg bom fast. - For stort glass og det for tungt å drasse med på driv eller søk og kikkerten blir igjen hjemme. - For lite lysinnslipp så blir den ubrukelig til skumringsjakt i tårn på hjort. Går jeg for en Zeiss RF e.l. blir det trolig the one and only for all jakt pga pris. Med en leica RM e.l., har jeg kanskje også budsjett til en analog kikkert i lavere enden av highend på pris. Alle råd mottas med takk.
  7. jernmannen

    Jakthansker

    Har gitt opp alt som heter syntetmaterialer etter å ha prøvd det meste. I møkkavær er det bare en ting som gjelder og det er ull og gjerne aller helst tovet ull. Fingervanter med (gjerne med utbrettbar vott-ende er veien jeg har valgt å gå)
  8. Per tid. Triggerstick lomme montert innunder kompresjonsremmer pga langholdsposting idag, emt lomme bak, adminlomme og dump-pouch vesntre side, vorn orginal lomme høyre side.
  9. Ta reima av venstre skulder, legg børsa i venstre hånd og vipp sekken lett mot magen mens den henger fra høyre skulder slik at QRR åpning vender opp. Da går det fint å hylstre børsa ned i sekk ganske kjapt selv i høy marsjfart med litt trening. Kan glatt anbefale condor outdoor sine molle lommer til vorn sekk, får fint plass til 2 på hver side. Varianter jeg ofte bruker er - Admin lomme(ma64) - Sammenfoldbar dump pouch (MA36) (til votter, lue, buff etc) - Kikkertlomme (191064) - Drikkelomme (MA40). - Ripaway EMT lomme til alle førstehjelpssaker på bakside av sekk, - Vinterstid har jeg ofte også montert 1 eller 2 foldaway lommer eller gjennomsiktig topplomme til å ha snøcamo, nett o.l. Alt tilpasser etter behov, og justeres og eksperimenteres med. MEN: Viktig at en tenker grundig gjennom hva du vil montere på sekken eller i belte og hvorfor. Alle lommer med gjenstander i har egenvekt og volum og kostnad i form av utbygging i midje-seksjon eller skaper følelsen av at ting henger å slenger utenpå sekk. Dette skal ikke undervurderes da en stramt pakket sekk er mer behagelig å gå med. Dette får fort utslag om du skal gå langt, og blir enda viktigere på ski eller truger. Prinsippet mitt er er at hoftebelte lommer inneholder kun kritiske ting du skal ha tilgang til uten å ta av sekk. (Din 2. linje du ikke har plass til i dressen). For meg er ammo, drikke, votter, kniv, kompass, evt avstandsmåler/kikkert) høy pri. Alt som kan gjøre at jeg likevel kan lykkes med en felling, dersom jeg støter på vilt 50m før jeg ankommer post uten ladd børse.
  10. Garmin fenix 5x og 6x har dette. Om den har alle stier og lokale navnevariasjoner er umulig å svare på, men det er fullt mulig å legge inn POier og ruter en kan navigere etter. At de er dyre er jeg helt enig i. Mulig du kan få en god pris på 5x nå som 6x har tatt over markedet.
  11. Jeg har ikke helt troa på dette i praksis Jolly281. Du har helt rett i at en vil være raskere klar i anlegg som du sier. Utenfor aktiv bruk vil pipa vende ned hvilket er uproblematisk med kort kolbe og 16 tomms løp på patrulje i moderat flatt terreng i militær sammenheng. Men... Sammenlikner en dette med ~20-24 tomms løp pluss lyddemper(10-20cm) i kuperte hjortelier og steinete motbakker med ustabilt underlag og hengende fare for å skli i ura; Da er jeg ikke lenger overbevist om at pipa og/eller optikk er trygg. I militær kontekst er det heller ikke uvanlig at skarpskyttere har en faststroppet dragbag med rifla festet på sekk. Egentlig av akkurat samme grunn som oss jegere; for å beskytte børsa. Og da er vi tilbake til start. Eller kanskje jeg tar feil. Men jeg har vurdert tanken før og har sklidd og ramlet for mange ganger i lia til at jeg tør å bære børsa sånn. Med hagle i flat skog er det en helt annen sak.
  12. Stemmer i med erlendgb, gikk til innkjøp av helinox chair one under hjortejakta som var (i noe kamo opplegg riktignok), og er strålende fornøyd. Har fra før jaktet med walkstool, div stolsekker og sportsbutikk-trefoter, og ingen er i nærheten på komfort.
  13. jeger.no testet denne og oppgav "ca 210cm" som lengde.
  14. Om du ikke er dead-set på jerven som merke finnes det mange gode alternativer. Magasinet selger en posteringspose med hette og ermer som er lagt opp i membran og børstet mikrofleece utside. Dette er for min del favoritten til hjortejakta pga lydløshet. https://www.magasinet.no/dovrefjell-camo-vision-posteringspose-vanntett-og-lydlos De har også en potte tett universalduk som endel avdelinger i forsvaret nå har gått over til fra jerven duk. https://www.magasinet.no/catalogsearch/result/?q=dovrefjell fjellduk Jaktdepotet har en membran variant med hette og uttagbart fòr sydd i fleece. https://www.jaktdepotet.no/bekledning/posteringsdress/veidemann-posteringspose Helsport har noen gode varianter med thinsulate fòr. https://www.helsport.com/no/sok/?query=fjellduk En 2 delt pose-løsning med hette. http://hunters.no/index.php?route=product/product&path=1&product_id=59 Ser også denne her er populær på andre siden av dammen enten med eller uten regnponcho over. trolig pga lett pakkvolum. Mountain Serape: https://hillpeoplegear.com/Products/CategoryID/4/ProductID/19 Spørsmålene du bør stille deg er egentlig ikke hvilken jervenduk men hvilke behov du har. Hva slags vær, hvor bevegelig er du, hvor lenge skal du sitte stille? - Jervendukene er enklest i konstruksjon på bekostning av hode/nakke komfort. Å sitte med ansikt ut av glidlås-glugge fungerer men er ingen høydare . Best brukt med ull-balaklava + regntett hatt eller sydvest og åpningen rundt halsen. Jervendukene er helt klart dyrest. Primaloft blir riktignok hypet som et materiale som holder varme selv når det er vått, men jeg er ikke 100% overbevist. Det har også irritert meg litt at jerven ikke har kommet opp med en vanntett hatt eller hette. - Dovrefjell og helsport fjelldukene kommer med påfestbar hette og er litt mer komfortable sånn sett. Dog omtrent samme armings løsning. (Litt usikker på endringene gjort i siste generasjon helsport, men kan se ut som om de har gått for en hybrid løsning mellom hette og glidlåsåpning). Til gjengjeld er den vesentlig billigere. - Dovrefjell, veidemann og hunters posteringspose har dedikerte ermer og hette og er lydløse. Dette er et stort pluss for komfort på lange posteringsrunder, men går på bekostning av vekt og vanntetthet. - Ponchoer er gramjegerens favoritt og kommer ofte i 2 hovedvarianter: paddeflat med hette montert midt på eller med noe korte påmonterte ermer. Fordelen er at ponchoer er mer praktiske å bevege seg i. Samtlige av de større fjelldukene har en tendens til å hekte seg fast i halve skogen under driv og er altfor tette på godt og vondt. Som gramjeger er ponchoen fortsatt min allround favoritt under elgjakta. Tar lite plass og gir mye regn og vindbeskyttelse per gram. - Carinthia har også noen enda heftige og i forseggjorte posterings løsninger til ekstrem bruk for spesielt interesserte. - Vurder også hvorvidt du har behov for at duken/posen på død og liv skal kunne fungere som tarp med maljehull og glidelåser i øst og vest. Dette er en (overvurdert) egenskap som går på skarp bekostning av funksjon/komfort etc.
  15. jernmannen

    Stolsekk

    De knottene er trolig like ubrukelige til snø, så da fortsetter jeg heller med trugen jeg allerede har. Men misforstå meg rett, denne stolen er min nye favoritt til lang posteringsjakt. For å komme tilbake til topic : Den laveste stolsekken jeg har kommet over så langt er Bergans Stordalsbu med sittehøyde 40cm. Denne ser øyensynlig ut til å sluttselges av Bergans hvilket sender oss tilbake til start. Noen som vet om andre varianter med tilsvarende sittehøyde?
×
×
  • Create New...