Jump to content

matsb

Members
  • Posts

    164
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by matsb

  1. Oslo skytesenter ble jo stengt grunnet det de omtaler som "hendige uhell" der de nekter for at de oppbevarte våpen uforsvarlig
  2. Absolutt alt vilt i USA er bekreftet drept med 22lr så det er ikke usannsynlig.
  3. Noen bruker det som penisforlenger, andre bruker det fordi det er spesielt og igjen noen som bruker det fordi de "har blitt fortalt". Man vil alltid møte på folk som liker å stikke seg ut. Enten det er for å være storkar eller fordi man er over gjennomsnittet interessert i "oddities".
  4. Noen som vet når Lapua gikk fra spisse Aer til Aer med bue på toppen? Bilde for bedre forklaring Kvalitetsforskjell? Vet jo at mye ble produsert bedre i gamledager, men tenker hylser gjerne har blitt bedre?
  5. Det er absolutt null reviews av Lindu Optics å spore opp. Det er åpenbart ett veldig dårlig tegn. Mye skryt fra firmaet selv og div. skryt av at de er samarbeidspartner med blablabla. tipper de,som andre kinesiske, saksøker/betaler Google når det kommer ut negative hits på firmanavnet, for å få det sletta.
  6. Vil det si at på en T3 kan man bytte løp mellom feks 308 og 6,5x55 og bare bytte magasin? Eller må man bytte sluttstykke og da?
  7. Har en montasjebase som ikke er mulig å skru av. Noen som har tips til hvordan jeg kan få den av? Forrige eier har tydeligvis gjort noe dumt ned lim/perm loctite.
  8. Tenker at det der er umulig i 60cm pipe med de ladningene
  9. Hva skal du med mantlet ammunisjon med hulspiss? Lykke til med å få den til å ekspandere med mindre den er spesifikt designet for ekspansjon i subsonisk hastighet, noe ingen RN-kuler er. Om du vil jakte ulovlig er en annen sak. Kjenner folk som jakter storvilt med 130grs kuler i 6.5 uten problemer, å i USA skyter de whitetail med 110gr i 300BLK. Treffer man der man skal så dør de alle, såfremst man er smart nok til å ikke sette skuddet i bogfjøla med små kalibre på de største dyra. Har sett bilder av store elgokser med kuler fra tidligere år i bogfjøla
  10. Fordi V4 er en rimelig uønsket serie som har fått dårlig mottakelse pga. pris og "kultstatusen" til f. eks. Classic-serien deres. V4 har jo hatt elendige salgstall iforhold til det Zeiss hadde forventet. Ikke så rart når de kommer med sånt som 3-12x44 på det konservative europeiske markedet
  11. Valgt å markedsføre? Ja, det er forsåvidt sant, men rar formulering. Alle som forstår seg på markedet og Blaser vet at de driter langt i å "markedsføre" seg inn i prissjiktene for å konkurrere. De satser på å være premium-merket over andre hva fabrikkprodusert angår, og setter prisene etter de kjøpesterke kundene som sverger til dem uansett. Blaser sine egne kalibre blir jeg aldri eier av med mindre noen gir meg ei pipe
  12. Over til noe helt annet. Kan man lage ei kvalitetspipe av annet materiale enn vanlig "pipestål"? Vet det brukes jo veldig mange forskjellige kvaliteter på stålet blant de forskjellige produsentene. F.eks. CoCrMo, CrMoV eller en eller annen klassifisering av titan?
  13. Norma sa at det er stainless som er nitrert og wiki backer det opp med at stainless steel kan nitreres, så stoler på Norma
  14. Det gjør stålet hardere, men gjør ingenting for rustbestandigheten såvidt jeg vet. Har du noen "dokumentasjon" der Blaser påstår at det gjør pipene mer rustbestandige, for jeg finner ikke noe om det. Har selv gjort tester med saltvann og avkapp av Lothar Walther Stainless, LW CrMo, gammel brukt Tikka M590 CrMo og Blaser R8 og LW Stainless kom nesten like godt ut av det som Blaser R8. Delene ble rengjort, lagt i saltvann i 30min, så lagt til hver sin lufttette boks. Den gamle Tikka-pipa rusta noe jævlig, men den hadde noe ujevnheter og kan ha hatt antydninger til rust fra før. Husk på at selv om Blaser-pipene er sorte så er de lagd av stainless steel. Tror det er mer sannsynlig at den økte rustbestandigheten kommer fra hardere stål og dermed mindre sannsynlighet for hakk og ujevnheter som grobunn for rusten.
  15. Hva mener du? Overlegent på hvilken måte?
  16. Spikre de sammen å feste de på ei tung plate eller noe. Dumt om de plutselig spretter sin vei
  17. Finnes flere kaliber med mye bedre tilgang på ammo som er etablerte på markedet å gjør jobben utmerket. Blir nok å se denne like ofte som man ser 338BM. Dvs. særdeles sjeldent. Blir nok solgt noen da jeg ser det er endel uintelligente folk som kjøper reimer, kniver, dempere og tofoter for et ekstremt påslag for å få Blaser-logoen iforhold til samme varen med den virkelige produsentens logo. Ser selvfølgelig bort fra alle som er smart nok til å få dette bakt inn i en pakkepris som fjerner alt påslaget som det er for Blaser-logoen!
  18. Bly er giftig. Tror vi unngår små barn og blybarrer
  19. Er M65DL et systemvåpen?
  20. Alle ferdigladede skudd havner under loven. Du har under ingen omstendigheter lov å omsette hjemmeladet ammunisjon med mindre du har løyve for det (mulig det går inn under børsemakeryrket)
  21. Noen som har utstyr og som vil ta på seg jobben å støpe 5stk messingbarrer? Faren min trenger et teaterstykke på barneskola (ligner vel nok på gull for barneskoleunger)
  22. Står 8.61mm på de gamle og 8.60 på de nye. Samtidig står det .339 på de gamle og .338 på de nye å såvidt jeg vet blir ikke en tusenedels tomme om til en hundredels milimeter...
  23. Normalt sett nei, men ser den ene heter HPBT og de nye Scenar blir kalt OTM(OPEN TIP MATCH) Det er jo i praksis det samme om jeg har forstått rett, men det som er iøynefallende er at den gamle er .339 mens den nye er .338. Det betyr at den gamle burde lades svakere ved maks.
  24. Ja, det her er ikke noe som kommer til å slå ann på noensomhelst måte ekstremt snevert marked og prisene på fabrikkammo kommer nok til å være sinnsvake, som alt anna ekstrautstyr for Blaser
×
×
  • Create New...