Jump to content

MarveFleksnes

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MarveFleksnes's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som slår rekorden min å gå fire år uten å skyte en eneste rein? Har vært bortpå dyr flere ganger, men har aldri klaffet. Nå vurderer jeg å revurdere karrieren som reinsjeger, det er tydeligvis ikke noe for meg..!
  2. Heisann! Skal ha et foredrag om fellefangst (alle typer, storvilt, småvilt, rovdyr) fra eldre dager og fram til i dag på skolen. Har prøvd å finne litteratur på nettet, men finner ikke noe. Noe som kan hjelpe meg? Enten med tips til litteratur eller fortelle litt selv?
  3. MarveFleksnes

    Jaktradio

    Hei. Noen som vet hvem som forhandler Hunter jaktradioer på østlandet, bortsett fra XXL? Trenger hjelp til å få inn sikringskanaler siden det er det vi bruker på jakt.
  4. Erlend Meyer: Har du tips til mantelfjerner? Er wingevaapen sin Break free våpenolje aktuell?
  5. Ok, det ble litt mye å få hodet sitt rundt Jegermeistern for en "nybegynner" i faget! Men absolutt interessant. Jeg er litt usikker på hva du mener er løsningen for mitt vedkommende? Du skriver: "Hvis man endrer ladningen, kan man (kanskje) endre svingningene, men man endrer helt sikkert tidspunktet (her snakker vi om nanosekunder) kula forlater løpet". Vil det si at to ulike typer patroner med lik ladning vil gjøre at kula forlater løpet i samme tidspunkt, og derav også relativt likt treffpunkt mellom jaktammo og treningsammo?
  6. Den er jo rimelig gammel, tipper det er 30 år +- siden løpet og kassa ble skiftet. Har ikke tall på hvor mye den er skutt med, de siste 10 årene ikke så veldig mye, men den har nok vært godt brukt tidligere. Kan det være lurt å ta den med til en børsemaker som kan se over alt det du nevner? Har ikke noen peiling på det sjøl.
  7. Jepp, var klar over at de ville gå forskjellig, men var litt overrasket over at det var så stor forskjell. Da får jeg prøve å skifte å se om det blir likar! Over til en annen sak, innskytingen på benk ga som sagt en spredning på 4-5cm på 100m, er dette innenfor de krav til presisjon dere setter? Eller sakt på en annen måte, er dette greit? Har ikke så stor erfaring med rifleskyting, derfor jeg spør.
  8. Hei! Før i vinter var jeg og fyrte av noen skudd med treningsammo som jeg har liggende, 180 grn (husker ikke merke dessverre, grønn pakning). Trefte ikke blinken i det hele tatt, noe som gjorde meg litt tankefull. Derfor var jeg i vegen i går og skjøt noen skudd med jaktammo (Fusion 150 grn). Skjøt i benk på 100m og trefte ganske greit etterhvert, 4-5cm i diameter. Etterpå prøvde jeg treningssammoen igjen og trefte konsekvent 30-35 cm (!) under midtpunkt. Er det virkelig så stor forskjell på ammoen? Utrolig slitsomt å skulle skru så mye på sikte ved oppskyting f.eks, og ellers. Har en ombygd Mauser cal. 308. Noen meninger, tips, råd om dette?
  9. MarveFleksnes

    Jaktradio

    Heisann! Jeg fikk en Hunter F1 140MHz i gave i vinter og oppdaget når jeg skulle bruke den at den ikke har sikringskanaler, bare jaktkanaler. Siden det bare blir brukt sikringskanaler hvor jeg jakter rein så blir den litt bortkasta. Spørsmålet er om det går ann å få inn riktige frekvenser på den så man kan bruke sikringskanaler? Og hvordan evt.? Takk på forhånd
×
×
  • Create New...