psAico

Members
 • Content count

  196
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About psAico

 • Birthday
 1. ref. aps, så hadde "gamle" kammeret automatisk re-direct til "www.kammeret.no/forum". Sjekk linken din, å verifiser at den peker til "www.kammeret.no"
 2. Merker meg at reklamen er borte. Kommer den tilbake, eller finansieres hosting m.m. på en annen måte?
 3. Bruk den du liker best. Apple tvinger alle til å bruke webkit, så alle browsere på iOS er i grunn Safari med tilpasset grensesnitt
 4. Det er nok bare iPad/iPhonen din som husker den gamle path'en "kammeret.no/forum/ (fullstendig path vises ikke i iOS, så det vil se ut som "kammeret.no" i browseren) Klikk på pathen å endre til "kammeret.no"
 5. Det nye forumet er mye mer mobilvennlig, så jeg klarer meg Tapatalk er bare så innarbeidet, så vanedyret i meg må jobbe litt med å legge om vanene Stor takk til alle som står på for å holde Kammeret gående!
 6. Trøbbel med Tapatalk. Noe som ordner seg etterhvert, eller er støtten for Tapatalk borte?
 7. All medisin har bivirkninger. Jeg trur tidligere generasjoner har svelget langt større kameler for landets ve og vel enn vi noen gang får oppleve. Jeg er ganske sikker på at den høyrepopulistiske bølgen kommer til å avta etterhvert, hvis EU dør i mellomtiden, så har det ihvertfall ført til noe bra. Om så bare Schengen dør, og EU flytter fokuset tilbake på varer og tjenester, så er mye gjort. Jeg jobber i en eksportbedrift, så EU kollaps, proteksjonisme og kansellerte handelsavtaler kan by på problemer for meg som langt overgår våpendirektivet, men i ett større bilde så er det åpenbart for meg at dagens EU ikke er bra for demokratiet. Jeg er mer opptatt av at de som kommer etter meg skal få styre i eget land, enn at jeg skal varme meg på egen urin så lenge det går. Hva har egentlig skjedd under de store handelsavtalene? Større forskjeller, mer varetransport, mer bruk og kast. Små bedrifter med lokal forankring må vike for store internasjonale kjeder. De rike blir rikere, de fattige og miljøet taper. Vi kan faktisk få det bedre, men vi må tåle litt kamelsmak.
 8. Tanken streifet meg, ja Sent from my iPhone using Tapatalk
 9. Fin samling og hærlig entusiastisk type, men det må være i overkant risky å ha fult funksjonelle våpen og ammunisjon i samme utstilling? Her er det jo bare å lade opp, å "go crazy". Sent from my iPad using Tapatalk
 10. Æsj.. uvitenhet er dyrt. Tok nettopp over ei rifle fra min far på 65. Tipper den kunne gått som arv, men jeg fylte ut søknaden som vanlig og støttet statskassa med ett halvt rettsgebyr. Ja ja, får huske det når resten av garderoben hans står for tur.. Sent from my iPhone using Tapatalk
 11. Er det en grunn til at du ikke har brukt din på jakt selv om du er jaktinteressert? Se PM Sent from my iPhone using Tapatalk
 12. Bortsett fra det du skriver om lyd, så er ikke noe av det du skriver rasetypiske adferdstrekk. Oppdrett er viktig, og uten å starte en diskusjon om hvilke oppdrettere som er seriøse og ikke, så har Stavanger området vært litt plaget av den siste sorten. Jeg vil faktisk hevde at Tolleren er VELDIG arbeidsvillig, og at noen førstegangskjøpere får problemer fordi de ikke klarer å håndtere / kanalisere dette i konstruktiv trening.
 13. Har Toller selv. Det har som cheifen var inne på, vært mer fokus på jaktprøver, enn faktisk jakt innen tollermiljøet, men dette er i endring. Toller er en veldig intens hund, så du kan fort få problemer med lyd (piping) i jaktsituasjoner hvis du ikke har fokus på dette fra dag EN. Toller har vært plaget med mer sykdom enn en del andre raser, men det gjøres veldig mye bra arbeid blant oppdrettere. Jeg har helse som det primære valgkriteriet når jeg kjøper hund, men med litt research kan du finne veldig gode og seriøse oppdrettere i Norge og Sverige, så for min del vil jeg sannsynligvis velge Toller på nytt, når neste hund skal anskaffes. Jeg bruker ikke min Toller til jakt (selv om jeg er en av eierne som faktisk har jaktinteresse), men jeg har ganske god kontakt med dette miljøet. Min erfaring er at Tollere har svært liten viltinteresse fra naturens side. Du kan trene de til å apportere vilt eller hva som helst annet du vil at den skal hente, men skal du bruke Toller til å påvise levende vilt, så har du absolutt ikke valgt enkleste vei til målet. Tollere er glimrende sporhunder, og har veldig gode meritter på ettersøk / blodspor i NM og Nordisk mesterskap. Jeg erfarer, som også andre har nevnt, at min Toller har en genuin interesse for rådyrspor. Vi har aldri trent på dette, og jeg er ikke helt sikker på hvordan denne egenskapen kan utnyttes i jaktsammenheng. Det vil nok være bedre med en loshund. Konklusjonen er vel at bortsett fra noen spesifikke bruksområder, så finnes det langt bedre jakthunder enn Toller, som også gir deg færre utfordringer på en del områder. Skulle du allikevel opprettholde din interesse for Toller, så kan du sende PM for å få tips til seriøse oppdrettere.
 14. Trur desverre P99 sin erfaring representerer normalen. Folk har blitt så vant til å passes på av storsamfunnet at flertallet nok foretrekker ett forbudsamfunn i falsk trygghet framfor personlig frihet. Det er ingen logikk, ingen sunn fornuft. Det har ikke manglet på eksempler, her inne, på helt eller delvis uregulerte aktiviteter med langt større skadeomfang enn jakt og skyting, også for 3. person. Folk ser ikke lenger enn sin egen nesetipp. Å det er faktisk ikke vanskelig å skjønne at utenforstående ikke viser forståelse når diskusjonene her inne ofte preges av at vi ikke engang forstår hverandre på tvers av særforbundene. Skjærpings! Hvis noen forbund har så bra rekruttering som jeg leser i enkelte andre tråder her, så er det faktisk håp. Hvis skytesporten generelt sett er på frammarsj så kan vi utgjøre ei større politisk floke enn myndighetene setter pris på. Men det fordrer at de forbundene som ikke vokser, som kanskje til og med sliter med rekrutteringen evner å se fordelen med den generelle økningen i antall skyttere. Vi må faktisk stå sammen om dette, og ikke ofre noen for å sikre egne særinteresser på kort sikt. Pissing i buksa er ikke en langsiktig løsning. NHD har også ett godt poeng, ingen forbund er fundamentalt dårlig, men for å påvirke egne rammebetingelser må vi starte med å ta ansvar i egen klubb. Dette er selvsagt lettere sagt enn gjort, og hvis jeg tar meg selv som utgangspunkt trur jeg kanskje jeg vet hvor skoa trykker for mange av oss. Jeg er selv medlem i flere klubber og forbund enn jeg egentlig har tid (og økonomi) til å satse på, og langt i fra engasjere meg i alle slags verv i disse. Hvis flere kjenner seg igjen i dette er det kanskje ikke så rart at "gammelkara" med utflytta unger, og føttene trygt planta i ett forbund blir overrepresentert i styre og stell. Jeg har ikke noe fasitsvar på hvordan vi skal vinne dette, men det er ett par ting som ikke kan skade: -verv skyttere (gjerne de folka fra jobben som ikke ser problemet med forbudspolitikken) -engasjer deg i egen klubb, hvis du har mulighet. -uttal deg positivt om alle skyttere, eller hold kjeft. -skriv til politikere i Norge og EU og uttrykk saklig bekymring for det forslaget som er lagt frem. Ikke forvent (gode)svar.