psAico

Members
 • Content count

  245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

psAico last won the day on April 4

psAico had the most liked content!

Community Reputation

35 Excellent
 1. Details, schmitails. Tjenesten finasieres vha. gebyr. Hvis vi har fått alle opplysninger i denne saken, så har de åpenbart ikke nødvendig kompetanse til å levere denne tjenesten. De kan vel ikke ta betalt for avslåtte søknader, i såfall en enda større feil.
 2. Det er sant. Da Høyre startet sin regjeringsperiode med å foreslå privatisering av norsk natur og infrastruktur ble jeg bekymret for hvor mye de skulle fucke opp, men om de rekker å privatisere våpenforvaltningen før de mister roret, så kunne det faktisk vært til det bedre 😂
 3. Tja, noen vil sikkert ønske å legge regninga over på oss som søker, men reelt sett så burde ett slikt system betale seg selv ila. få år. Dagens manuelle behandling av bortimot 70000 (tallet er vilkårlig ekstrapolert fra tall registrert for 2014) søknader årlig koster utvilsomt ganske mye det også. http://www.politiforum.no/no/meninger/leserinnlegg/2015/Et+av+Norges+mest+avanserte+søknadsskjemaer%3F.d25-T2BnYXp.ips#.WPCsAEO2_QE.facebook
 4. @Glensen, jeg ser ingen grunn til at dere ikke skal handle mer våpen men jeg håper virkelig at dagens skjema uansett er erstattet av en elektronisk løsning innen dere går tom for skjema. Selv saksbehandlerne i Politiet er lut lei av dagens antikvariske løsning: http://www.politiforum.no/no/meninger/leserinnlegg/2015/Et+av+Norges+mest+avanserte+søknadsskjemaer%3F.d25-T2BnYXp.ips#.WPCsAEO2_QE.facebook
 5. Mange av de tollerekvipasjene jeg har trent sammen med kombinerer tolling/jakt og blodspor. Flere av disse er eller har vært på retreiverlandslaget i blodspor uten at dette har gått på bekostning av andre jaktøvelser. Min er skuddredd, så jaktøvelser har utgått fra programmet, men jeg har kombinert med agility, LP, blodspor, spesialsøk /ID spor og redningshund (sommer og vinter). Ingen merkbare konflikter. Edit: merk at disse hundene, inkludert min egen, bare har gått blodspor-konkuranser, så de har ingen erfaring med ekte viltspor. Dette kan selvsagt innvirke noe, men burde ikke det.
 6. Med fare for å bli langtekkelig, samt forkludre den egentlige tråden, men er det ikke tross alt en forskjell? I en utvisningssak er det vel vanligvis et vedtak om å ikke innvilge opphold, vurdert etter gitte kriterier på samme måte som en våpensøknad? Det å omgjøre ett vedtak om innvilgning uten at det foreligger nye opplysninger eller bevis må da være ulovlig? Som sagt, beklager til trådstarter at dette dro litt off topic, men når min følelse av å bo i en rettstat holder på å rakne i sømmene så vil man prøve å forstå sammenhengene..
 7. Skjønner logikken som brukes her, men er det ikke ett grunnleggende rettsprinsipp at mann er uskyldig til det motsatte er bevist. Altså, hvis skyld ikke kan bevises så bør mann jo heller ikke kunne straffes i form av forvaltningsvedtak? For det er jo i praksis en straff for den det angår.
 8. Går det an å håpe at POD får en solid ripe i lakken nå? Og ideelt mindre innflytelse på sikt... http://www.vg.no/spesial/2017/samlok/
 9. Det skulle vel bare mangle at dere i Sandnes også fikk det 😂 Alle søknader er ihht. forskrift gyldig i 12 mnd. Jeg fikk utvidet til 18 mnd.
 10. Nå er jo tunge kjøretøy snart like uglesett som våpen, så kombinasjonen kan jo bli for mye for noen... On topic, så håper jeg Vaquero har rett. Jeg har reist med både pistol og rifle på bussen, og aldri tenkt på å spørre. Offentlig transport har noen forpliktelser, så de kan ikke bestemme alle regler selv. Når det er sagt så koster det ikke så mye å sjekke hvis du vil være helt sikker.
 11. Det er nok riktig som eirikraude sier, så lenge du sitter på med noen (f.eks. Busselskap) så må du forholde deg til de reglene de setter. Forøvrig kan du gå, sykle eller ståhjule deg til skytebane og jaktterreng så mye du vil. Følg reglene for transport så er alt greit. Nesten synd at ikke flere gjør dette, da det hadde vært fint om folk med våpen(futteral) ble ett normalt skue igjen.
 12. Aktivitet er alltid bra, men bør kun brukes for å begrunne søknader der aktivitetskrav er relevant ihht. loven. I denne sammenhengen er det feil svar. Hvis du har kjøpt dette våpnet (som egentlig er best egnet for spesialpistolklassen) for å komme igang med skyting, og nå vet hva du vil ha og er klar til å gå videre så er det utrolig lite motiverende å ikke få anskaffe det riktige verktøyet. Å betale startavgift i masse stevner bare for å lobbe bly mot ei skive med hesikt å blidgjøre en saksbehandler er jo fullstendig meningsløst. To våpen tilpasset forskjellige klasser MÅ kunne innehas samtidig uansett hvilken rekkefølge de erverves. Vi kan ikke pålegge oss selv høyere krav enn loven legger til grunn. En sesong på skytebanen går fort, så bruk heller tida på kvalitetstrening med riktig våpen, Våpenkontor som lager egne regler bør man reagere mot, det vil komme alle tilgode. For min egen del ville jeg ikke kjøpt denne X-essen (ennå), og heller startet med en brukt banepistol av kurrant modell (f.eks Pardini, Benelli, Feinwerkbau eller Walther). Da slipper du at våpenet setter begrensninger for resultatet, og skulle du allikavel finne ut etter en stund at dette ikke er noe for deg, eller at en annen modell passer deg ennå bedre, så vil disse stort sett være lett å selge og holde seg godt i pris.
 13. Hoppa uti det. Trengte ikke så mye som en begrunnelse. Ingen spørsmål.
 14. Det må være en grov feiltolkning, og en klage burde få medhold. Skyting i Norge er idrett, og uten riktig utstyr er du sjanseløs. Ikke at min mening betyr noe, men at loven kan tolkes dit hen at rekkefølgen man anskaffer våpen kan få betydning for hvilke våpen man kan kjøpe er særdeles uheldig, urettferdig og sannsynligvis heller ikke intensjonen. Ja til garderobe for sportsskyttere
 15. Kreves det noe annet enn ett oppmøte på våpenkontoret for å utvide en ervervstillatelse med nye 6 måneder?