Jump to content

TMB

Members
  • Posts

    160
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by TMB

  1. Når det kommer til etater, så er UD meget effektive sett i forhold til både politi og Tollvesenet. Tar ikke så lang tid å få svar der. Send en Mail til de så vil de bistå deg.
  2. Jeg sjekket opp dette med tidsforskyvet opplåsning. Denne låsen har det: Insys CombiLock 200 Simplex Fant firma som har disse låsene på lager, men de står ikke oppført som 200 Simplex, kun vanlig Simplex så usikker på om den utgaven har alle finessene. Men hør med Safeteknikk. Insys Combilock Simplex - Safeteknikk
  3. Kanskje litt tungvint, men en mini PLS vil jo kunne programmeres for slikt. Eneste minus er jo at den trekker mer strøm enn hva ett vanlig 9v batteri kan gi. Så en vil ikke kunne få åpnet skapet uten ekstern strøm eller ved bruk av en UPS.
  4. Jeg har 3M PELTOR ProTac Shooter, men pga bruk av brillene så benytter jeg som oftes propper i tillegg og mic på full guffe. Da kan en prate med sidemann når andre skyter uten å sette sin egen hørsel i fare. De demper meget bra på skarpe rifleskudd, men kan ha problemer med å "kjenne igjen" smellet om det skytes med svake svartkruttladninger. Da bruker jeg som oftes kun propper.
  5. Ok, men de skriver også følgende; Politiet benytter FG sine lister ved rutinemessige kontroller og ved våpensøknader Ved å vise til at skapet finnes på FG sine sider/er FG-godkjent er du innenfor lovens krav så får vel ta en tlf til de.
  6. Som teksten lyder, er den svenske SSF 3492 godkjenningen gyldig i Norge til oppbevaring av skytevåpen? Skapet står ikke i FG lista.
  7. Under åpen himmel vinterstid er reinsdyr det beste da de ikke suger til seg vann slik som en evt sauefell ville gjort.
  8. Gratulerer så meget. Håper det blir en byggetråd her på forumet.
  9. Jeg lurte på om noen har erfaringer med å endre på innvendige mål i ei die? har ei die som presser hylsene for trange for ønsket kulediameter. Skulle hatt hu opp noen tiere. er alle dier stein harde? Eller kan de la seg bearbeidet uten å måtte anløpes? erfaringer?
  10. Hva anbefaler dere her inne å behandle furu med for at det skal holde lenge med utendørs bruk? Planen var vel egentlig å tynne ut linolje og bruke det. Men linolje bruker meget med tid på å herde. Skulle vært ferdig til nyttårsaften…
  11. Er så klart dumt at Knoll og Tott skal sette presedens i en slik sak da det er helt klart andre faktorer enn ett luftgevær i futteral som har spilt inn på utfallet i retten. Så hvorfor er det ingen som har tatt en tlf til Vestfold tingrett å bedt om å få se domsavgjørelsen? Så slipper vi synsing.
  12. Våpen produsert etter 1890 er registreringspliktig. Ellers alt rett
  13. TMB

    Gamle våpen

    Eneste jeg finner er følgende datoer; Gudbrand Trones 1656 - 1680 - 1723 Regner med at du kan finne noe mer om du tar turen innom digitalarkivet å ser på microfilmer over kirkebøker fra angitte år for Nes prestegjeld. (rettelse, Melhus prestegjeld kan være riktig ut fra tidsepoke)
  14. Ofte så kommer feilmarginen på disse små moment skrutrekkerene fra det faktum at skala'n på de er vanskelig å lese nøyaktig. (tykk strek etc) Men nå finnes det jo mange alternativer med digial avlesning. Stallwille Torsiotronic er ett godt alternativ med den med lommebok som står i stil med kostnaden av kikkerten sin. Sånt rent økonomisk kan det evt lønne seg å kjøpe en med fast innstilt momentverdi.
  15. Browning BLR og Henry Longranger har boksmagasin, og gir dertil bedre utvalg på kuler. 30-30 i rørmagasin begrenser kulevalget noe. Sideutkast er en fordel om du ønsker kikkert muligheter. Når det kommer til presisjon i de større bøyleriflene så heller jeg mot Pedersoli. Pedersoli kan levere bøylerifler i .45/70 30-30 og .348Win. Alle basert på Winchester 1886. Jeg har en slik i 45/70 og vakrere rifle skal du lete lenge etter. Men den er tung, 4,5kg. Meg bekjent at de aldri tidligere laget .30 cal. og er derfor litt skeptisk til presisjonen i de, samt at de levere de med en stokk som ser ut som den er tatt ut fra en hvilken som helst BRIO butikk. Det er så langt fra vakker som det går ann å komme. Eneste som kler plaststokk er rustfri Marlin. Og den også blir mye vakrere med laminert grå stokk. Oktangulært løp er vakkert og tidsriktig på bøylerifle. Mitt valg hadde vært lett om det skal være pistol kaliber; Men klart at en får to vanlige med oktangulært løp for prisen av denne.. Men jeg verdsetter fancy treverk. Hadde bare Henry tilbyd de flammeherda kassene med høyere grad treverk så.
  16. Lov om jakt og fangst av vilt (viltloven) Viltlovens paragraf 32 omhandler grunneiers jaktrett mot vann. På elv og innsjø går grunneiers rett til jakt og fangst så langt som hans eiendomsrett. Mot hav og fjord går grunneiers rett til jakt og fangst så langt som landet ligger tørt. Utenfor denne grense og på grunner og skjær som er overskylt ved alminnelig høyvann og ikke tilligger noen eiendom som kobbeveide, er jakt og fangst tillatt for norske statsborgere og alle som det siste året har vært og fortsatt er bosatt i Norge. Direktoratet kan i enkelttilfelle gi utlendinger som ikke er bosatt i Norge adgang til slik jakt. I større innsjøer kan det være felles grunneierlag som en kan kjøpe jaktkort hos. F.eks vansjø grunneigerlag. Hvor ett sesongkort koster 1250kr. Det står også spesifisert følgende i veiledningen fra grunneierlaget; Jakt kan utøves på vannet fra kano / kajakk eller båt uten motor. Skal det jaktes fra land må det innhentes særskilt avtale hos grunneier på den gitte eiendom.
  17. flott peperbox og derringer. De .41 rimfire patronene du har er gull verdt;)
  18. Jeg må innrømme at jeg en gang gjorde den bommert ved å komme for å kjøpe ei rifle med feil bil. (bitteliten 2seter cab, (spitfire)) Børsa var for lang for bagasjerommet. Endte med at jeg måtte legge sluttstykke i bagasjerommet og rifla i passasjersete, satte derfor en strips i glidelåsen på futteralet og la jakka over den synlige delen av futteralet. Så spør derfor på dette grunnlaget, vil en liten hengelås på glidelåsen på jaktsekken etc ansees som ett middel som hindrer lett adkomst? Tenker da senarioer hvor en sitter på buss etc. Kan en triggerlås på ett håndvåpen være ett alternativ under transport om en ønsker å bære våpen og ammo i samme bag? Evt lås på ammo eskene? Ikke alle sekker som har adskilte rom med låsemuligheter.
  19. Har du tilgang til maskiner og utstyr er alt så mye enklere. Dette er hva jeg gjorde med min jaktbørse på lavbudsjett. målte diameter’n på anlegget, dreiet en bit som var samme dim minus tykkelsen på smergelpapiret og limte så det fast. Blei meget bra. Lagde også holder til søyla…
  20. TMB

    Gecco 22LR erfaring

    Jeg har brukt en del av de "eldre" geco eskene i min modell 1903 Winchester. De går som oftes ganske greit. Har en og annen vekslefeil, men har tenkt at kanskje fjøra begynner å bli slakk. Er jo langt over 100 år gammal den børsa mi… samlingene er litt over en gjennomsnittlig 10/22 takedown. og til de som lurer. Ja, er .22lr og ikke .22 winchester auto. Husqvarna gjorde fin jobb med den i sin tid;)
  21. https://www.nb.no/items/3a4e7647d7acb12bfc76b195f51e7bd8?page=1#79 Her er link til boka om norske børsemakere. Fin lesing for den som liker sånt.
  22. Forstår du skyter på papirblink… Vi kan starte enkelt; forskjellen mellom Frontiersman og Frontiersman gunfighter er måten en skyter med. Våpene er like i begge klasser, 2x perkusjonsrevolvere, hagle med utvendige haner, og bøylerifle i pistol kaliber. Forskjellen er at man skyter gunfighter med en revolver i hver hånd , hvor de spennes og skytes annenhver gang, mens Frontiersman kun får lov til å trekke en revolver av gangen, og må skytes med en hånd. Tar vi det videre så er det bekledningsforskjeller som avgjør hvilken klassen en skyter i. B wester’n sier seg selv. Drop hylster nedpå låret etc reine, ja, tatt rett ut av en italiensk wester’n film. vi andre kler oss anstendig i tidsriktig antrekk. Revolveren høyt på hofta så den ikke faller ut når vi kommer ridende til stevne etc. Joda, finner det interessant, er godt jobbet, men ting må jo stemme om det skal være repesentativt for den allmue skytter. Så forsøker bare å hjelpe deg litt. Send en Mail til SWS om du lurer på noe og ønsker å få sekretariatet til å regne ut nøyaktig antall våpen en kan oppnå om en søker i rett rekkefølge…
  23. Hvordan fikk du såpass mange håndvåpen i SWS? Trur du må lese reglene litt der.. ei heller 11 hagler… Sideligger med utvendige haner, sideligger med innvendig haner, pumpehagle m1897, leveraction hagle. + evt en .410 om du har søkt på det som 16-åring…
  24. Uorginalt grep av nyere dato, når det kommer til børsemakere så er det en bok på nasjonalbiblioteket som har initialene til de fleste norske børsemakere opp gjennom tidene, skal se om jeg finner en link så kan du lete etter initialene der. våpnet bærer preg av enkel konstruksjon uten noe form for finess eller forsøk på utsmykking. Antar grovt laget i ei smie ett sted som bruksgjenstand.
×
×
  • Create New...