Jump to content

TMB

Members
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About TMB

 1. Remington 12.17x42mm

  Tusen takk. Da blir det å bestille nr42 fra lee
 2. Remington 12.17x42mm

  Ja, 348 hylsene mine passer utmerket i #8, men de fra betram passer ikke i noen av holderene. Vil ikke ei 500S&W hylse bli for kort? Jeg vurderer å kjøpe tomhylser for .50 alaskan, noen som har tilbakemeldinger på bruk av disse til 12mm remington? Så ei tang for 50/70 i dim .515 vil fungere utmerket, vil det ikke være bedre med 450grs tanga, eller blir de kulene også for tunge?
 3. Haglpatron-svindel

  Om dere skal bli de kvitt, hadde det vært interessant å skyte med de i NSU sitt skyteprogram. Hadde nok fått fordeler av det psykiske presset på konkurrentene når det ved første øykast brennes av ammo til flerfoldige tusen på en helg. Forutsatt at dere merkes på en eller annen måte så de ikke kommer i omløp igjen.
 4. Hei. Da er jeg lykkelig eier av ei 150år gammel rollingblock rifle. Jeg har noen hylser fra bertram brass, men de går ikke i noen av hylseholderne jeg har fra lee. tenkte å bestille meg litt deler og utstyr, deriblandt hylseholder. Hva nummer på hylseholderen bruker dere som lader 12mm remington og bertram hylser. Da disse har noe større rim enn orginalhylsene. og er det noen som har kuletang de ønsker å selge? Evt dier etc?
 5. NSU klasse 104?

  OK, sto bare så velskrevet at den "inneholder alle Remington replika våpen samt orginalvåpen. Da blir det å levere søknad fort som fy.
 6. NSU klasse 104?

  Noen her inne som har konkurrert i denne klassen? Norsk Svartkrutt Union sin klasse nr 104 som er for bakladet patronrifle i fritt kaliber. Tenkte å søke om på en tidsriktig bakladet rifle, kanskje en trapdoor. Ser på skytereglemanget at det står følgende på klasse 104; F) Kjøp registeringspliktig våpen: bruk kvoten for klassene nr 106 eller 107. Replica er jo 107, og der står det jo svart på hvitt at den gjelder alle remington replika våpen. Ikke noe om Springfield trapdoor som jeg ønsker meg. Noen som har gode råd?
 7. Swiss 41, mod 1878

  Hvor får du tak i .41 Swiss ammo egentlig? eller rettere sagt hylser?
 8. Erstatning for svartkrutt

  Jeg fikk tips om å bruke spylevæske til å vaske med, og har gjort det siden. Selv om grønnsåpelukta hadde nok vært bedre enn sprit dunst. Hadde jeg hatt muligheten skulle jeg nok ha forvarmet spylevæska så resterende hadde fordampet bedre, evt brukt hårføner etterpå.
 9. Erstatning for svartkrutt

  Om du skyter med antikk våpen så trur jeg ikke du skyter så mye at prisen på kruttet har noe å si. Her får du kjøpt; http://cfc.no/krutt-og-tennhetter/ Du må søke politiet for å få kjøpe og oppbevare svartkrutt.
 10. Colt 1911a1 opphav

  Legg ut ett bilde av pistolen i sideprofil. Man lan skille på de norske på grepsplata. Sjefen min kan disse ut og inn, så kan godt videreformidle info.
 11. Bly - Obs!

  Hvordan har du klart å puste inn aluminium? K Ikke så vanskelig når to polakker sliper aluminum med flappdisk i en lukket kjeller uten så mye ventilasjon i 3 uker i strekk. Støvmaska var grå på innsia etter dagens ende. Men vi ble da ferdige i tide... http://imgur.com/jNcLnN9 http://imgur.com/Zd8mU84
 12. Bly - Obs!

  Til de av dere som støper kuler selv. Pass på temperaturen dere har på blyet, blydamp er nok mer farlig enn støv eksponering da en enkel støvmaske vil ikke holde det ute. Jeg har støpt ca 100kg ymse bly til barer. Brukt heldekkende maske med tilluft. Men aldri brukt maske når jeg skyter, da jeg skyter utendørs med svartkrutt. Skal få målt bly verdiene mine snarest, og holde en tett oppfølging på dette. Er verdiene høye, blir det nok maske på meg. Men i mine yngre dager gav jeg fult f.. i støvmaske etc. og eksponering av krom, nikkel og aluminium har ikke hatt noe særlig positiv virkning på meg for å si det slik. Jeg sliter med hukommelsen, sovner i alt som er av møter etc på jobben. Trur personlig det er aluminiumen som er den store synderen der. Dere skal ikke ta lett på dette med blyforgiftning.
 13. Bjerkes håndarbeid.

  Da var 2stk kniver ferdig. Dette er "learning by doing" prinsippet. Og de blir nok bedre etterhvert. Den til venstre er den første. Lærte at de blir finere om mann overdriver formene en ønsker. Eik olja med teakolje.
 14. Bjerkes håndarbeid.

  Det hørtes lurt ut. Takk for rådet. Skal gjøre den ferdig i kveld. Samt sveise sammen to øksehoder, skjære av de litt og.... Ja, kanskje det blir ei lita julegave det også. Hva bruker folk for å rustbehandle stålet med (tenker på øksa mi) tenker at jeg ikke ønsker å lakkere det da det ikke blir tidsriktig.
 15. Bjerkes håndarbeid.

  Jeg er ny i gamet og elsker å lage ting selv. Første gang blir bedre andre gang. Har begynt på noen julegaver. Tollekniv fra Jula til 29kr får bøte med livet. Kløyva av plasten, og vips, rustfritt knivblad langt billigere enn noe annet sted. Planen er å bruke en litt dyrere Mora kniv som emne neste gang. Skaftet er av massiv eik, konturen skåret ut med vippesaga og grovslipa på smergelskiva til ønsket form. Kanskje ikke rett metode for andre typer treverk. Men eika er steinhard, og var som en drøm å slipe. Så ble den rundet av med smergelpapir for hånd. Litt mer finpuss så er den nok klar. Den er ganske stor i håndtaket, men skal være en brukskniv Planen videre er å merke bladet med etsing å etse inn noen blomster etc. Lekte litt med tanken å brenne håndtaket litt med propan for å få frem litt struktur før jeg oljer håndtaket. Det olje jeg har liggende er litt rester etter en Stokke barnestol som ble olja i lys bøk lignende farge. Og så har jeg 1liter teak olje. Denne trur jeg er ganske bra. Noen som har erfaringer med hva en skal bruke å tilsette i olja om en ønsker mørkere farge Hvor får en tak i billig lær forresten
×