TMB

Members
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About TMB

 1. OK, sto bare så velskrevet at den "inneholder alle Remington replika våpen samt orginalvåpen. Da blir det å levere søknad fort som fy.
 2. Noen her inne som har konkurrert i denne klassen? Norsk Svartkrutt Union sin klasse nr 104 som er for bakladet patronrifle i fritt kaliber. Tenkte å søke om på en tidsriktig bakladet rifle, kanskje en trapdoor. Ser på skytereglemanget at det står følgende på klasse 104; F) Kjøp registeringspliktig våpen: bruk kvoten for klassene nr 106 eller 107. Replica er jo 107, og der står det jo svart på hvitt at den gjelder alle remington replika våpen. Ikke noe om Springfield trapdoor som jeg ønsker meg. Noen som har gode råd?
 3. Hvor får du tak i .41 Swiss ammo egentlig? eller rettere sagt hylser?
 4. Jeg fikk tips om å bruke spylevæske til å vaske med, og har gjort det siden. Selv om grønnsåpelukta hadde nok vært bedre enn sprit dunst. Hadde jeg hatt muligheten skulle jeg nok ha forvarmet spylevæska så resterende hadde fordampet bedre, evt brukt hårføner etterpå.
 5. Om du skyter med antikk våpen så trur jeg ikke du skyter så mye at prisen på kruttet har noe å si. Her får du kjøpt; http://cfc.no/krutt-og-tennhetter/ Du må søke politiet for å få kjøpe og oppbevare svartkrutt.
 6. Legg ut ett bilde av pistolen i sideprofil. Man lan skille på de norske på grepsplata. Sjefen min kan disse ut og inn, så kan godt videreformidle info.
 7. Hvordan har du klart å puste inn aluminium? K Ikke så vanskelig når to polakker sliper aluminum med flappdisk i en lukket kjeller uten så mye ventilasjon i 3 uker i strekk. Støvmaska var grå på innsia etter dagens ende. Men vi ble da ferdige i tide... http://imgur.com/jNcLnN9 http://imgur.com/Zd8mU84
 8. Til de av dere som støper kuler selv. Pass på temperaturen dere har på blyet, blydamp er nok mer farlig enn støv eksponering da en enkel støvmaske vil ikke holde det ute. Jeg har støpt ca 100kg ymse bly til barer. Brukt heldekkende maske med tilluft. Men aldri brukt maske når jeg skyter, da jeg skyter utendørs med svartkrutt. Skal få målt bly verdiene mine snarest, og holde en tett oppfølging på dette. Er verdiene høye, blir det nok maske på meg. Men i mine yngre dager gav jeg fult f.. i støvmaske etc. og eksponering av krom, nikkel og aluminium har ikke hatt noe særlig positiv virkning på meg for å si det slik. Jeg sliter med hukommelsen, sovner i alt som er av møter etc på jobben. Trur personlig det er aluminiumen som er den store synderen der. Dere skal ikke ta lett på dette med blyforgiftning.
 9. Da var 2stk kniver ferdig. Dette er "learning by doing" prinsippet. Og de blir nok bedre etterhvert. Den til venstre er den første. Lærte at de blir finere om mann overdriver formene en ønsker. Eik olja med teakolje.
 10. Det hørtes lurt ut. Takk for rådet. Skal gjøre den ferdig i kveld. Samt sveise sammen to øksehoder, skjære av de litt og.... Ja, kanskje det blir ei lita julegave det også. Hva bruker folk for å rustbehandle stålet med (tenker på øksa mi) tenker at jeg ikke ønsker å lakkere det da det ikke blir tidsriktig.
 11. Jeg er ny i gamet og elsker å lage ting selv. Første gang blir bedre andre gang. Har begynt på noen julegaver. Tollekniv fra Jula til 29kr får bøte med livet. Kløyva av plasten, og vips, rustfritt knivblad langt billigere enn noe annet sted. Planen er å bruke en litt dyrere Mora kniv som emne neste gang. Skaftet er av massiv eik, konturen skåret ut med vippesaga og grovslipa på smergelskiva til ønsket form. Kanskje ikke rett metode for andre typer treverk. Men eika er steinhard, og var som en drøm å slipe. Så ble den rundet av med smergelpapir for hånd. Litt mer finpuss så er den nok klar. Den er ganske stor i håndtaket, men skal være en brukskniv Planen videre er å merke bladet med etsing å etse inn noen blomster etc. Lekte litt med tanken å brenne håndtaket litt med propan for å få frem litt struktur før jeg oljer håndtaket. Det olje jeg har liggende er litt rester etter en Stokke barnestol som ble olja i lys bøk lignende farge. Og så har jeg 1liter teak olje. Denne trur jeg er ganske bra. Noen som har erfaringer med hva en skal bruke å tilsette i olja om en ønsker mørkere farge Hvor får en tak i billig lær forresten
 12. Ja, men med ett stort OBS... Du vil da lade ganske milde ladninger med lite krutt. Du kan få varierende tenning ettersom hvor i hylsa kruttet ligger. Bruk derfor alltid magnum tennhetter. Det var rådet jeg fikk i klubben min. Men er jo lov å banne i kirka noen ganger, om ingen ser deg og ingen kommer etter deg den dagen... Bare det er godt avtrekk der du skyter... Dro 30stk harde ladninger svartkrutt innendørs. Og skal si det ble nyttårsaften (forresten profilbilde mitt er tatt da)
 13. Er litt spent jeg. Hva har du endt opp med for håndvåpen? Selv ble det en Uberti 1873 med 4 3/4" løp på meg, og elsker den allerede . (i .45lc så klart)
 14. Hei. Hvem sjekker at våpenet jeg kjøper tilfredstiller alle krava i skyteklassen jeg søker i? Har alt fått godkjent søknad på kaliberet og våpenart revolver SA. Er kun invendig mekanisme som er for moderne for klassen jeg skyter per dags dato. Men har tenkt å skyte CAS senere og da er den lov. Vil dette bli problemer når jeg levere papirene? vil jeg måtte søke på nytt om de sier nei? På klubbstevner så godtar de pga det er mange som også skyter CAS der.
 15. Nå er jo Ruger vaquero bygget på black hawk ramma. og den leveres i .357 også. New Vaquero er bygget på en smalere ramme (mer lik orginalen fra 1873), men den også leveres i 357mag. Vinn vinn ville jeg jo sagt. Er ny i gamet jeg også, men har vært så heldig å få være med i en klubb med masse gamle kællær som kan sakene sine når det kommer til gamle ting som smeller. Er 30, og yngstemann. hehe.