Jump to content

Maart1

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Maart1's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Jeg har nylig vært ute på jakt etter bjørke knuter, og i den forbindelse ønsker jeg tips om fremgangsmåten videre. Skal emnene tørkes i hele knuter/stokker? Eller skal de deles opp til normal skafte størrelse? Dersom de deles opp til skaftestørrelse, skal de da forsegles med trelim på endene, eller trenger jeg å forsegle mer? Hvordan oppbevarer jeg de, i poser med spon har jeg lest er gunstig? Skal de ligge ute under tak, eller i garasjen? Jeg har også lest at det kan være lurt å koke emnene, har dette noe for seg? Skal det salt i, eller er det unødvendig? Hvis noen har lyst til å svare på dette hadde det vært fint, om det er noe annen informasjon som kan være kjekk å ta med seg så tar jeg gjerne det imot også.
  2. Jeg er i tenkeboksen når det gjelder innkjøp av ny/brukt båndsag. Jeg er på jakt etter en sag som takler de fleste oppgaver i prisklasse 10-15000. Den må kunne sage alle materialer som en knivmaker jobber med. Det finnes mange varianter og muligheter, hvilken sag har du og hva anbefales?
  3. Du lager mye flotte kniver, og jeg likte den øverste veldig godt. Hva har du gjort for å få den finishen? Er det kun olje, eller har du lagt til noe farge?
  4. Det er desverre lite info å finne på nett, jeg har prøvd. Men jeg anbefaler deg å melde deg inn i nærmeste knivklubb. Det er mange som kan og har stor erfaring med alt du lurer på. Jeg er i samme situasjon som deg, og ja det finnes litt literatur. Vil anbefale deg www.bokhylla.no og søk på knivmaking. Der leier du bøker gratis direkte på pcen, så kan du studere. Men som sagt, finn deg en lokal knivklubb.
  5. Jeg har lyst til å finne mitt eget emne i skogen, og i den forbindelse trenger jeg litt hjelp. Å finne bjørke knuter er "enkelt", men hvordan ser flammebjørk ut? Hva skal jeg se etter? Liker spillet veldig godt, og planen er å finne ett emne eller 2 til knivskaft og muligens til ett emne for å lage kopp. Bilder er fint, om noen kan gi meg en pekepinn på hva jeg skal se etter.
  6. Maart1

    Tørking av emner

    Takk for gode tips! De er nå fulgt og en oppdatering kommer om ca 2 år
  7. Maart1

    Tørking av emner

    @ Per Arild. Da går jeg for å legge det i garasjen med endeveden malt med lim og vann. Det skal ikke være spesielt mye trekk der inne. Så da satser jeg på å la det ligge der. Hvor lenge er det normalt å beregne i forhold til tørketid?
  8. Maart1

    Tørking av emner

    Er det noen som helt kjapt kan svare meg på noen spørsmål rundt tørking. Jeg var i dag og kuttet ned ett kirsebærtre. Jeg skal nå tørke dette slik at jeg kan lage knivemner, håndtak til hov og annet småtteri. 1. Hvordan er prosessen videre da dette kun er kappet opp i store kubber? Skal det smøres inn med lim i endene med en gang, eller skal det ligge litt før man smører det med lim? Bør jeg kappe det opp i mindre biter, eller la det være slik det er nå? Varierer fra fra 40 cm til 1,5m i lengde på stokkene. Var ett forholdsvis stort tre. 2. Kan jeg la det ligge i en garasje uten oppvarming? Eller vil det tørke for fort ved å ligge innendørs? Tenker da å ha lim på endene og legge det inn rett etter fellingen nå. 3. Hvis det ikke kan ligge innendørs, er det da veien å gå å legge dette under ett halvtak ute da eller? Håper noen kan hjelpe en nybegynner.
  9. Tar opp igjen denne tråden igjen, da jeg har kikket og lest en del ganger. Ønsker meg også en tråd som tar for seg alt fra innhøsting av knute til hvordan man går fram videre. Jeg har i skrivende stund funnet meg en forholdsvis ok knute, men ikke av bjørk. Hva er veien videre, tenker da på om den skal tørke eller om den skal skjæres opp til størrelsen jeg skal ha på kniv emnene med en gang. Kan legge ut bilde etter at barken datt av på halvdelen av knuten. Synes det var litt stilig med ett mørkt felt i midten. Jeg ønsker gjerne noen tips til hva jeg gjør i neste steg. https://plus.google.com/u/0/103198581151652611614/posts/UiHLLjmcVEV?pid=6154685093550100946&oid=103198581151652611614 https://plus.google.com/u/0/103198581151652611614/posts/bVzr7Hy565k?pid=6154684987474731634&oid=103198581151652611614 Mvh Maart1
×
×
  • Create New...