Jump to content

bubo

Members
  • Posts

    249
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,545 profile views

bubo's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

73

Reputation

  1. Jeg er laaaangtifra noen ekspert på dette,og driver med 6.5 samling som en billig og artig sidesamling til haglpatronene. De finnes i store mengder og varianter,så stadig kan en få noe nytt til samlinga. Jeg har ikke alle disse 1918 variantene selv,og er enig i at de kan være vanskelige, F.eks trodde jeg at jeg hadde lot 1 helt til bunkeren postet bilde over her. Da så jeg at min ikke hadde punktum etter 18,og ved kraftig forstørrelse viser det seg at den er fra 1913.. Jeg har kun en av variantene av lot 2 og 3. (Min katalog er også litt kornete/uskarp). Men har bestemt dem til disse variantene: Nederste variant 2 med større årstall og 2-tall: Og nederste variant 3 med tretallet flatt oppå.
  2. Hei. Vi prøver å få istand en ny norsk haglpatronkatalog,og starter med Hagens patroner! Om du har en eller flere slike,sjekk om den stemmer med den foreløpige katalogen. H1 til H5 er varianten - de to neste siffer er bunnstempelnr. - de to siste er fargevariant. Messinghylsene er nummerert fra 201 til 210 (som i gamlekatalogen). Har du noen av disse i kaliber som ikke er nevnt her,eller med andre mindre forskjeller? Send gjerne gode bilder her,eller ta kontakt på PM. Fargevarianter av brun Hagens fra venstre: Lys brun - brun mellom 1 - brun mellom 2 - mørk brun Her er de foreløpige lister,håper de kan oppdateres med god hjelp fra dere..
  3. Det ligger noen komplette lister tidligere i denne tråden
  4. Den står i svensk bunnstempel-liste.
  5. Ja det var jo en overveldene respons.... Er det virkelig ingen som samler på våre gode,gamle norske lenger,men bare villkatter og artilleriskyts..? Vel,idag fant jeg selv svaret på gåten i en gammel SARA-Bulletin fra 1998. Varianten er rett og slett utelatt fra nyere lister.
  6. Det går,men man må trykke på hver enkelt blå boble ved siden av kategorien.. Men det blir nok for mange klikk for enkelte ja...
  7. Det som ledet meg mot .303 var den spesielle ringen rundt tennhetta fra krigsårene. Hadde andre kaliber også slik hette? Vaquero?
  8. I min lille .303 British-samling fant jeg en som ligner veldig Fra 1944 kan vel denne kanskje ha kommet i flydropp.?
  9. Vel,skal moderere mitt utsagn til at jeg har blitt fortalt at dette er lighterbensin.. En påfyllingsdose pr beholder..?
  10. Er du sikker på at det er glass? Jeg har noen lignende gummibeholdere med lighter-bensin,og noen av dem er blitt rimelig harde...
  11. Bunnstempel på den siste er DIANE 24. Begge er nedkorta haglpatroner,sikkert brukt i oppborra Rollingblock-rifler i kal.24. Elgen datt med disse før i tida.
  12. bubo

    Svensk Tønnekniv

    Jeg laget noen slike tønnekniver på 90-tallet,og har tatt vare på 3 stk til fremtidige barnebarn..(?) Bladene er smidd av min nabo dengang,Jens Gjerrestad. Det firkantede hullet gjennom treverket husker jeg var en prøvelse.. Her er etpar originaler:
×
×
  • Create New...