Jump to content

Defiant

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Defiant

  1. Hei og velkommen hit. Det enkleste for deg en nok å ta jegerprøven, og deretter erverve våpnene til jakt.
  2. Har sjølv en Mossberg MVP Patrol. Kan bekrefte at sluttstykket er slarkete, dette er vel noe av det som skuffa med mest med den. Men har dog aldri hatt problemet med mating. Den er også nokså sær på forskjellige patroner og kulevekter i ferdigrulla, når det kommer til presisjon. Mitt eksemplar oppfører seg noenlunde greit meg 55 grs. Magtech til trening, og av jaktpatroner så går 62 grs. Federal Fusion veldig godt. Rifla er utrolig hendig og god å skyte med ellers. Så til tross for at dette er ei gjennomgående billigrifle, så kommer jeg til å savne den litt den dagen jeg kvitter meg med den. Ruger'n har jeg aldri tatt i.
  3. Kanskje verdt å prøve denne, kr. 0,63 per 'puff' ved kjøp av 6000 eller fler: https://www.landro.no/magtech/109304/magtech-22-lr-40gr-lrn-sv-in-cans-22b
  4. Produksjonslandene som nevnes over, gjelder vel kikkertsikter. Har sjølv to Vortex håndkikkerter, en Diamondback og en Vortex Viper HD. Står "Made in China" på begge. Har aldri titta i en Breitler, men magefølelsen tilsier at jeg glatt hadde valgt en Vortex framfor en Breitler. Har ihvertfall ikke fått hodepine av å titte lenge i min Diamondback.
  5. Defiant

    Grovt kaliber

    Fikk også for noen få år siden lyst på noe grovt. Fornuften seira og valget falt på trauste 9,3x62. Dette er etter min mening noe av det mest fornuftige hvis man ikke lader sjølv, men har lyst på noe grøvere enn "de tre store". Men om TS ønsker noe ordentlig grovt for å lage noen store høl i pappen, så støtter jeg forslaget om .45-70. Gir frisk rekyl, men slår ikke møkka ut av en som visse andre patroner i .458 kaliber. Prisen på ferdigladd ligger vel på rundt 25-30 kr. smellen. Så om man skyter 40-50 skudd i året, så blir det ikke dyrere enn et dagsbesøk på Lilleputthammer med kone og avkom.
  6. Hadde ikke greid å hatt mindre enn to rifler. Har blitt avhengig av å ha ei i .22LR, i tillegg til storvilt rifle.
  7. Jeg syns min Diamondback er en liten tanke uskarp. Viper HD er betydelig skarpere, sylskarp i mine øyne (bokstavelig talt). Men har ikke sammenligna den med andre i samme prisklasse.
  8. For det første, så vil jeg si at en håndkikkert er et "must". Så jeg ville enten kjøpt brukt eller et rimelig merke, framfor å vente. Jeg bruker sjølv en Vortex Diamondback 8x32, dette er sjølvsagt ikke topp optikk, men holder i lange baner til jakt i dagslys. Jakter elg i noe tett skogsterreng, så valgte 8x. Har også en Vortex Viper HD 12x50, men denne bruker jeg på gåturer på fjellet.
  9. Gratulerer med artig hagle. Du kan dessverre ikke skyte med den om den er registrert som affeksjon.
  10. Og hvis første fra venstre er 5,8x21, så er nesten de seks første i boks.
  11. Prøver meg med en annen kombinasjon: 1. 5,56x45 2. 9,3x72R 3. .450 Watts Magnum
  12. Shit au, gjør et forsøk. 1. .460 Weatherby Magnum 2. .450 Dakota 3. .375 Flanged Nitro Express 4. .318 Westley-Richards 5. .30-06 Springfield
  13. Å gjette på slike patron quizer er absolutt ikke min styrke, men dette er en veldig lærerik tråd. Men gjør et forsøk, sjølv om fasiten nok er mer ukjente patroner enn mitt forslag. 243 Win. - 6,5x55 - 7x57 R.
  14. Ei boltrifle med magasin i .22LR er det du vil ha. Det er dessverre begrensa utvalg av salongrifler i links, også på bruktmarkedet. CZ 452 fåes i links, dette er fine bruksrifler. Avtrekket er så som så. Men med et Yodave trigger kit, så blir de helt OK. Browning T-bolt fåes også i links. Denne forhandles av Winge våpen som befinner seg i Østfold. Savage har også salongrifler i links. Sikkert flere salongrifler som finnes i links også, men er de tre jeg kommer på i farta.
  15. Defiant

    Sakoklubben

    Det som går bra i en annen sin Finnbear, er nødvendigvis ikke det som går bra i din. Riflepiper er individuelle, så her må du prøve deg fram. Men i min Finnbear som er noen få år eldre enn din, så bruker jeg Lapua Rekrutt 100 grs. til trening, og Lapua Naturalis 140 grs. til rådyr. Disse går godt i rifla mi. Begge er fabrikkpatroner da jeg ikke lader sjølv.
  16. Defiant

    Sakoklubben

    Det er en Finnbear ja, L61R låskasse. Veldig solide rifler. Produsert rundt 1984-1985. Om det er en egnet toppjakt rifle, får andre enn meg svare på. Men det er ihvertfall ei bra rifle og kaliber til rådyrjakt. Gratulerer med ei flott rifle.
  17. https://www.rb.no/nyheter/ost-politidistrikt/vapen/politiet-flytter-vapenforvaltning-fra-lillestrom/s/5-43-870265
  18. Er jo en hyggelig pris på begge, mye optikk for penga. Mekanisk solide er de også. Gi gjerne en tilbakemelding når du har sett på de, interessant å høre om det. Optikk til under femsifra sum er vel ikke favoritt emne her på kammeret, men noen av oss vil gjerne høre om det.
  19. Som allerede nevnt, så skal glassene være like. Optisk kvalitet bør da være temmelig likt. Forskjellen skal først og fremst være prisen. VX-Freedom ligger på prisnivå med VX-1, så gir vel mere ytelse for penga enn VX-2. Men nå kjenner jeg ikke til prisene du har fått. Jeg har sjølv en VX-1, men har ingen erfaring med hverken VX-Freedom eller VX-2. Du kan jo tafse på begge kikkertene i butikken om mulig, og se hvem som gir best 'feeling'. Du kan også lese denne artikkelen. Hvor god den er vet jeg ikke, men gir en pekepinn på forskjellene. https://practicalprimate.com/leupold-vx-freedom-thoughts/
  20. Har lest på utenlandske forum at Freedom erstatter både VX 1 og 2, men at den har samme glass som VX 2. Utifra det så ville jeg valgt Freedom framfor VX1, når prisen er den samme.
  21. Hva er forklaringa på at støpt er bedre enn smidd i denne sammenheng?
×
×
  • Create New...