Jump to content

Walker76

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

About Walker76

  • Birthday 06/04/1976

Recent Profile Visitors

848 profile views

Walker76's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

26

Reputation

  1. Eg hadde heile familien på skytebanen. Dei første skuddene var 22lr mens ungane og min fru var på utsida med kvalpen. Etter nokre seriar gjekk eg opp i kaliber. Etter endt dag på skytebanen så er hunden i nærheten(på stand plass) uten problemer sjølv om eg sender avgårde eitt skudd og to med 338 win mag.
  2. Eg har brukt kkc stokk til victory til min m97dl. Husker ikkje i farten kva som måtte til, men litt tilpassing var det. Var ikkje store jobben husker eg.
  3. Gamle karane eg har jakta med sa alltid at ein sko bruka mest muligt av blodet til å vaske ut vom. Vatn likte dei ikkje tilførsel av meir bakteriar meinte dei. Her er vel mange vegar fram til målet. Men henging til mørning hadde eg ikkje gjort.
  4. Hei. Har ein M97-DL(338 win mag) som eg handla i sommar. No har eg jo eitt ønske om std kaliber og Jakt og friluft får ikkje tak i std sluttstykker lenger. Veit nokon om forhandler som kan ha noko slikt?
  5. Tanken bak 6mmXC er at eg har mykje ferdig lada ammo og mykje tomhylser + ein liten forkjærlighet til kaliberet
  6. Da har du heilt rett i Torf. Sluttstykke var eg klar over, men ser det er nevnt nokre plasser at 6mmXC er enkelt skudd. På Saueren så bruker eg kort magasin og det funker knall med dei skota eg lager.
  7. Då kan eg melde meg inn i det gode selskap med ei brukt S&L M97-DL i 338 win mag. Har ikkje fått reist på banen for prøving pga eg fekk besøk av covid Tanken min er å fase ut Saueren min(202) og utvide kaliber valg til S&L, tanken er 6mm XC. Kan nokon svare meg på om det finnes magasin som kan brukes med 6XC? Berre covid kan reise igjen slik at eg får komt meg på banen for å få prøvt rifla, har ingen erfaringer med 338 win mag så det blir litt spennande for min del.
  8. Blei pga god pris på Pulsaren. Blei kjøpt brukt, men angrer ikkje. Har brukt den mykje og er veldig fornøyd.
  9. Som tittel seier blir eg og familien eigarar av ein jamthund og i den forbindelse lurer eg på kor/kva forsikring dere har på hundene deres? Kjem til å blir trent på ettersøk i tilleg som laushund.
  10. Jaktdepotet skriver detta: "SuperSonic kuler er laget i dreid messing. Siden de er homogene vil de være svært godt balanserte og helt uniforme. Presisjonen er derfor i de fleste tilfeller eksepsjonelt god. Grunnet det spesielle designet gir SuperSonic prosjektiler svært lavt trykk og du kan trygt benytte deg av hvilke som helst data tilgjengelig for den aktuelle kulevekten i kaliberet. For deg som ønsker å utnytte potensialet designet gir kan du oppnå formidable hastigheter i ellers vanligvis sedate patroner. Som eksempel har vi uten trykkproblemer oppnådd over 900m/s med 15g kula i 9,3x62! Lademessig er det like enkelt. Sett kula ned til fremre drivbånd butter mot hylsemunningen og du er ferdig testet." Eg brukte ladedata på fmj 232gr, men det blei lagt litt til sides då eitt anna kaliber kom inn i garderoben og jakt ammo som går godt har eg til 9,3'en.
  11. Me kjem alle borti slike folk. Det er noko som seier at : Drit finst da i alle hus! Ser mykje forskjelligt på banen der eg skyter, men ser og desverre mykje forskjellig behandling av folk då type forskjells behandling. det er og ein uting som kanskje me i små skyttarlag må hanskast med. Men slike ting kan og være med å ødeleggja forholdet mellom skyttara og skytebanepersonell. "Kan han so kan eg". Slikt har me mista gode folk på som ser dette og at det ikkje blir tatt tak i og slutter som bane peronell og som ein kompis av meg melde seg ut av skyttarlaget. Men tilbake til saken, eg har snakka/veileda folk som ikkje heilt følger med i timen. At ingen følger med og gjer beskjed at lading ikkje skjer før ein har fått beskjed om lading av våpen er og litt skrømmande. Kanskje det allerede var ladd når han reiste heiman frå? (var ingen påstand det siste eg skreiv, men berre ein tanke som eg fekk) Skyt sikkert folkens og veiled,snakk til og kjeft der det trengs, det siste me treng er uhell på ein skytebane i vårt langstrakte land. Sånn no kan eg pusta ut. Ha ein strålande 17 mai:)
  12. Blei omsider den lykkelige eigar av ein 10/22 etter LANG ventetid hos våres kjære politimyndighet. Har monter magpull x22 stokk på den. Skal bytta løp om litt då ønsket om bullbarrel og mulighet for demper er tilstades. Dette er ei rifle min far kjøpte i sin tid og var registrert til skadedyrs kontroll då han dreiv gard. No øvetar eg garden og seg hør og bør nevnte rifle. Husker i min undgom forbannte heila rifla då presisjon var så og seia ikkje tilstedes. Så når eg og eine gutungen var på banen for prøve skyting var det med liten forventning til presisjon. Prøvte fleire typar ammo og ingenting samla stort bedre enn 70mm skutt på 50m det ska seiast at gutungen skaut litt bedre, men ingen wow faktor akkurat slik eg huska den i ungdommen. Huska plutseleg på at det låg noko ammo frå cci i std utførelse i bilen og den vart tatt fram og presisjon vart då ca 20mm på nevnte avstand. Så konklusjon vart fort satt og viser seg til at pipa ikkje liker high velocity ammo. Og det kan jo stemma med det som ein opplevde i min ungdomstid. Som ung og lovende var det jo sjølvsagt kraftigast ammo som var best ammo. Mykje tekst for ingenting, men eg og gutungane kjem te og kosa oss med denna framøve
  13. Hei. Som overskrift seier er eg i markedet for termisk spotter. Har ikkje fått prøvt nokon av desse. Pulsaren er brukt og Infiray blir evt kjøpt ny. Har ingen erfaring med termisk kun sett igjennom Pulsar axion 38 og ein Infiray TL35. Er det nokon som har prøvt begge desse og kan fortella om forskjellane? Vanskeligt å få prøvt dei forskjellige då ingen butikkar i nærhet har slikt.(Driten med å ikkje bu sentralt).
  14. Bruker n32c på oryx 286, husker ikkje i farten kor mykje, men da kan eg sikkert finna ut av om da e interesse.
×
×
  • Create New...