Jump to content

MortenMoe

Members
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral
 1. Tips til valg av hund.

  Anbefaler å vurdere Vorsteh. Min brukes på fugl, er godkjent ettersøkshund, og har begynt å slippe litt på rådyr. Hun loser dog ikke (enda?). Er bare 1,5 år, så det er første sesongen jeg jakter med henne. Fantastisk hund å ha i hus, men krever selvfølgelig sitt hva angår mosjon og trening.
 2. Trene vorsteh for hårvilt

  Hvordan er framgangen msteiro? Min vorsteh-frøken og jeg ble godkjent ettersøksekvipasje i sommer, det tok hun som en lek=) Ikke skutt rådyr for henne enda, men har sporet inn på 15meter i skog, og sluppet henne på rådyr. Hun loser dessverre ikke (enda), men satser på felling ila høsten=) I skog greier hun ikke å henge tett på, så rådyrene kommer like fint som når jeg har vært med på jakt med kortbeinte drivere. I åpent terreng hvor hun kan forfølge på syn har jeg ikke sluppet henne på rådyr, det har nok lite for seg. Har heller ikke tilgang på slike rådyrterreng. Har også skutt rype for henne på fjellet, og det er kun dårlig skytter som kan for at det ikke er felt nokså mye fugl (+ mangel på erfaring/kompetanse i å lese hunden mtp plassering for å få orrfugl hun har stått på). Ikke premiert på prøve enda. Liten omgangskrets med fuglehund, så hun er litt opptatt av makker enda i parslipp dessverre. Men i alt MEGET fornøyd med prestasjonene til en 18mnd gammel hund som må slite med en fører uten jakthunderfaring;-)
 3. Treningstips for ferskspor

  Hunden ble godkjent på onsdag=) Men det blir nok fortsatt litt trening innimellom=)
 4. Slippe unghund sammen med erfaren hund

  Hadde nok ikke ville gjort det til en vane, men tror ikke et forsøk skader nevneverdig. Ellers er det vel "gubbe på stubbe" som gjelder..
 5. Slippe unghund sammen med erfaren hund

  Aner ikke om det evt er negative mulige konsekvenser å tenke på, men enkelte hunder kan nok ha utbytte av å slippes sammen med en erfaren hund for å trigge lyst til å forfølge sporet, samt bygge selvtillit til å arbeide utenfor synsvidde av far.
 6. Trangboring og ammunisjon i gammel 16/70

  Takk for svar. =)
 7. Hei. Arvet AYA Royal 16/70 s/s. 16,5 løp, trangboring 16,1 høyre og 15,7 venstre. Trykktestet 850kgs (med forbehold om at jeg har forstått stemplingene riktig) Noen som kan fortelle hvilke trangboringer løpene har, og hva slags ammo den tåler? Regner med det meste i bly er greit? Hva med leirdueammo i stål? Evt slugs?
 8. Rasestandard Jämthund

  Men det er vel ikke slik at noen MÅ fjernes? Like ens som at det er utrolig få hunder det MÅ avles på?
 9. Treningstips for ferskspor

  Hei. Har fått unghunden 2. Premiert på blodspor, og skal begynne å trene ferskspor. Hunden er en vorstehtispe på 16mnd. Vi har meget høy tetthet av både elg og rådyr i området. Tips til framgangsmåte, og eventuelle fallgruver å styre unna? Er det bare å finne seg et spor og sette i gang, eller bør jeg se etter dyr? I så tilfelle sitte å se på at de beiter avgårde, etter støkke? Og hvor lenge venter jeg evt? Hvor langt skal vi spore, og hvordan avslutter dere?
 10. Bjeffehalsbånd, hva virker?

  Hvordan brukes buret ellers? Sover hunden der om natten, eller er det kun brukt når hunden skal være alene hjemme?
 11. Blod til trening (sentrale østlandsområdet)

  Spørre etter matblod i dagligvareforretning. =)
 12. Bjeffehalsbånd, hva virker?

  Er vel ikke nevnt strøm av trådstarter. Har prøvd sitrusspray-bånd, med varierende effekt. Hunden kjenner i alle fall igjen lukten når den går på båndet, og holder kun kjeft når båndet er på. Har også prøvd på en hund det ikke virket på. Klynket beholderen tom, og så full hals igjen. (Ute i bånd). Det beste er nok å aldri hente hunden, eller gi den oppmerksomhet når den bjeffer eller er urolig i buret, men har du først hentet den et par ganger når den bjeffer er det gjerne gjort..
 13. dachs og blodspor

  Har 2 forslag til deg. Ikke kommet så langt at jeg har hatt bruk for det selv enda, men har vurdert det for å "booste på litt". 1. Er jo foreslått trafikkdrepte rådyr her. (Hvis du får tak i). Både slep av dyret, og kunstig spor, med dyret i enden er muligheter. Så lenge hunden oppfatter det som belønning trenger det heller ikke være et rådyr. En kanin noen ikke vil ha lenger kan være en mulighet. Ellers er revejakten (og kråkejakten!) startet Ferskt, varmt vilt i enden vil nok være det absolutt råeste antar jeg. Kanskje er et par korte, kunstige spor med riktig belønning alt som trengs? 2. Måltid i enden av sporet. Med mindre hunden er under middels interessert i mat, ville jeg prøvd å latt den få et måltid i enden av sporet. Gjerne vente en 2-3 timer senere enn vanlig foringstid, før du går sporet. Uansett metode(r), husk å variere, både vanskelighetsgrad, lengde, og belønning. Og ikke overdriv treningen! Et par ganger i uken holder. I alle fall til motivasjonen tar seg opp. Husk også at når du bestemmer deg for å prøve noe nytt, gjør oppgaven så enkel og kort, at du er 100% sikker på at hunden lykkes! Hvis hunden ikke gidder å finne matskålen i enden av sporet, og du tar den inn og forer den oppmuntrer du jo i verste fall til å ignorere oppgaven.. =/
 14. Rasestandard Jämthund

  Beklager at jeg har misforstått deg. Trodde den "feilkrøllede" halen du refererer til satt på din hund.
 15. Rasestandard Jämthund

  Med andre ord kunne du vell like gjerne hatt en blandingshund? Har ikke sett din hund, og har ikke kompetanse på jämt, men en dommer er nok mer objektiv en du selv er. Vi mener alle at akkurat vår egen hund er verdt å avle på, men en dommer ser på om hunden har noe å tilføre utvikling og bevaring av rasen. Har sett annonser der folk vil avle på gråhunden sin, fordi det trange søket passet så godt i egen teig.. At du bestemmer deg for at du ikke trenger å få tispen din utstillingspremiert blir litt i samme bane er min påstand. Av argumenteringen din får jeg litt følelsen av at grunnen for at du velger å ignorere utstillingsresultater er den dårlige kritikken av egen hund.
×