Jump to content

MortenMoe

Members
 • Content count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral
 1. MortenMoe

  Hamiltonvalp i hus- men han piper mye... what to do?

  Ville trent på å slappe av i hundesenga inne. Mulig det er alt som trengs=)
 2. MortenMoe

  Trene vorsteh for hårvilt

  Vorsteh er ikke løs på drevet halsende. De er støtende hunder=) Støter ut vilt, og forfølger kun korte avstander.
 3. MortenMoe

  Bikkja jager for lenge

  Innkalling.
 4. MortenMoe

  Tips til valg av hund.

  Har ikke erfaring med hjort, men har hatt flere gode sjanser på rådyr for vorstehren. Min loser som sagt enda ikke, men i de (små) terrengene jeg jakter i er i alle fall en støtende hund å foretrekke. Har sporet inn på rådyr på 15 meter i bånd også, og satt da i ca 20min og så på rådyret med en noe gira, men stille hund=D Men for all del, wachtel og Kleiner munsterlander er nok gode raser å vurdere også=)
 5. MortenMoe

  Tips til valg av hund.

  Anbefaler å vurdere Vorsteh. Min brukes på fugl, er godkjent ettersøkshund, og har begynt å slippe litt på rådyr. Hun loser dog ikke (enda?). Er bare 1,5 år, så det er første sesongen jeg jakter med henne. Fantastisk hund å ha i hus, men krever selvfølgelig sitt hva angår mosjon og trening.
 6. MortenMoe

  Trene vorsteh for hårvilt

  Hvordan er framgangen msteiro? Min vorsteh-frøken og jeg ble godkjent ettersøksekvipasje i sommer, det tok hun som en lek=) Ikke skutt rådyr for henne enda, men har sporet inn på 15meter i skog, og sluppet henne på rådyr. Hun loser dessverre ikke (enda), men satser på felling ila høsten=) I skog greier hun ikke å henge tett på, så rådyrene kommer like fint som når jeg har vært med på jakt med kortbeinte drivere. I åpent terreng hvor hun kan forfølge på syn har jeg ikke sluppet henne på rådyr, det har nok lite for seg. Har heller ikke tilgang på slike rådyrterreng. Har også skutt rype for henne på fjellet, og det er kun dårlig skytter som kan for at det ikke er felt nokså mye fugl (+ mangel på erfaring/kompetanse i å lese hunden mtp plassering for å få orrfugl hun har stått på). Ikke premiert på prøve enda. Liten omgangskrets med fuglehund, så hun er litt opptatt av makker enda i parslipp dessverre. Men i alt MEGET fornøyd med prestasjonene til en 18mnd gammel hund som må slite med en fører uten jakthunderfaring;-)
 7. MortenMoe

  Treningstips for ferskspor

  Hunden ble godkjent på onsdag=) Men det blir nok fortsatt litt trening innimellom=)
 8. MortenMoe

  Slippe unghund sammen med erfaren hund

  Hadde nok ikke ville gjort det til en vane, men tror ikke et forsøk skader nevneverdig. Ellers er det vel "gubbe på stubbe" som gjelder..
 9. MortenMoe

  Slippe unghund sammen med erfaren hund

  Aner ikke om det evt er negative mulige konsekvenser å tenke på, men enkelte hunder kan nok ha utbytte av å slippes sammen med en erfaren hund for å trigge lyst til å forfølge sporet, samt bygge selvtillit til å arbeide utenfor synsvidde av far.
 10. MortenMoe

  Trangboring og ammunisjon i gammel 16/70

  Takk for svar. =)
 11. Hei. Arvet AYA Royal 16/70 s/s. 16,5 løp, trangboring 16,1 høyre og 15,7 venstre. Trykktestet 850kgs (med forbehold om at jeg har forstått stemplingene riktig) Noen som kan fortelle hvilke trangboringer løpene har, og hva slags ammo den tåler? Regner med det meste i bly er greit? Hva med leirdueammo i stål? Evt slugs?
 12. MortenMoe

  Rasestandard Jämthund

  Men det er vel ikke slik at noen MÅ fjernes? Like ens som at det er utrolig få hunder det MÅ avles på?
 13. MortenMoe

  Treningstips for ferskspor

  Hei. Har fått unghunden 2. Premiert på blodspor, og skal begynne å trene ferskspor. Hunden er en vorstehtispe på 16mnd. Vi har meget høy tetthet av både elg og rådyr i området. Tips til framgangsmåte, og eventuelle fallgruver å styre unna? Er det bare å finne seg et spor og sette i gang, eller bør jeg se etter dyr? I så tilfelle sitte å se på at de beiter avgårde, etter støkke? Og hvor lenge venter jeg evt? Hvor langt skal vi spore, og hvordan avslutter dere?
 14. MortenMoe

  Bjeffehalsbånd, hva virker?

  Hvordan brukes buret ellers? Sover hunden der om natten, eller er det kun brukt når hunden skal være alene hjemme?
 15. MortenMoe

  Blod til trening (sentrale østlandsområdet)

  Spørre etter matblod i dagligvareforretning. =)
×