Jump to content

MortenMoe

Members
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About MortenMoe

 1. dachs og blodspor

  Har 2 forslag til deg. Ikke kommet så langt at jeg har hatt bruk for det selv enda, men har vurdert det for å "booste på litt". 1. Er jo foreslått trafikkdrepte rådyr her. (Hvis du får tak i). Både slep av dyret, og kunstig spor, med dyret i enden er muligheter. Så lenge hunden oppfatter det som belønning trenger det heller ikke være et rådyr. En kanin noen ikke vil ha lenger kan være en mulighet. Ellers er revejakten (og kråkejakten!) startet Ferskt, varmt vilt i enden vil nok være det absolutt råeste antar jeg. Kanskje er et par korte, kunstige spor med riktig belønning alt som trengs? 2. Måltid i enden av sporet. Med mindre hunden er under middels interessert i mat, ville jeg prøvd å latt den få et måltid i enden av sporet. Gjerne vente en 2-3 timer senere enn vanlig foringstid, før du går sporet. Uansett metode(r), husk å variere, både vanskelighetsgrad, lengde, og belønning. Og ikke overdriv treningen! Et par ganger i uken holder. I alle fall til motivasjonen tar seg opp. Husk også at når du bestemmer deg for å prøve noe nytt, gjør oppgaven så enkel og kort, at du er 100% sikker på at hunden lykkes! Hvis hunden ikke gidder å finne matskålen i enden av sporet, og du tar den inn og forer den oppmuntrer du jo i verste fall til å ignorere oppgaven.. =/
 2. Rasestandard Jämthund

  Beklager at jeg har misforstått deg. Trodde den "feilkrøllede" halen du refererer til satt på din hund.
 3. Rasestandard Jämthund

  Med andre ord kunne du vell like gjerne hatt en blandingshund? Har ikke sett din hund, og har ikke kompetanse på jämt, men en dommer er nok mer objektiv en du selv er. Vi mener alle at akkurat vår egen hund er verdt å avle på, men en dommer ser på om hunden har noe å tilføre utvikling og bevaring av rasen. Har sett annonser der folk vil avle på gråhunden sin, fordi det trange søket passet så godt i egen teig.. At du bestemmer deg for at du ikke trenger å få tispen din utstillingspremiert blir litt i samme bane er min påstand. Av argumenteringen din får jeg litt følelsen av at grunnen for at du velger å ignorere utstillingsresultater er den dårlige kritikken av egen hund.
 4. Royal cal 16 s/s

  Hei. Har arvet en gammel hagle som min bestefar kjøpte (sannsynligvis) på 70 tallet en gang. Kaliber 16/70 side by side. Noen som vet noe om disse? Hadde vært interressant å vite årstall den er produsert. Kan man si dette ut fra nummeret? Min bestefar døde i 97, og våpenet er nok knapt brukt siden rundt 90, men skal få noen omganger med pusseklut og olje(r) =) Prøvd å google litt, men virker som om internettet har lite å by på fra da denne var i salg og bruk;-) Morten
 5. Førstereis irsk setter - tips ønskes!

  Viktigst av alt er at grunndressur sitter. Innkalling og stopp/sitt/dekk (alt etter hva du bruker) fungerer også med fugl i luften. Tror også tamfugltrening med instruktør på due/rapphøns vil være vel investerte penger for de fleste av oss.
 6. amerikansk bulldog som ettersøkshund?

  Det blir førers oppgave å motivere=) Det er vel blant annet en engelsk staff og en chihuahua i ettersøksregisteret, samt en av ovennevnte teppetissere om jeg ikke tar feil;-) Men det er klart, du får litt "gratis" om hunden instinktivt ønsker å utrede et spor, ferskt eller blod.
 7. Harehund søker div. hegn

  Har ingen erfaring med harejakt, men tror det beste tipset er å slutte å tro på julenissen, og gå alene med hunden til å begynne med, med mindre ungene dine allerede er flyttet hjemmefra=p Viktig med høye ambisjoner, men lurt å skru ned forventningene litt om du ikke har tatt frem noen harehunder før=)
 8. Størrelse irsk setter

  Vet du noe om resten av kullet?
 9. Registrere (Uregistrert) Hagle

  Kommer helt an på. Hvis den har det, er det jo greit. Hagla min samboer arvet var ei enkeltløp Savage fra ca 1960-tallet, og hadde ikke våpennummer. Fikk tildelt fra våpenkontoret, og måtte få børsemaker til å merke den.
 10. Registrere (Uregistrert) Hagle

  Samboer arvet hagle av sin farfar for et par år siden. Ikke avgift så lenge du kun søker om våpenet du arvet. I tillegg slipper du da med halv avgift på neste våpen, siden du har søkt en gang tidligere. Husk at du må betale en børsemaker for å slå inn nummer i haglen i tillegg. Noen hundrelapper, husker ikke eksakt hva vi betalte. Hvis du ringer våpenkontoret kan de svare på "gangen", mtp på rekkefølge. Husker ikke om nummer skulle slåes inn først, eller om det ble ettersendt før våpenkort ble utskrevet.
 11. Nybegynner trenger tips til revejakt

  Nå er jeg nokså nybegynner selv, men skal du drive åtejakt bør åtet sjekkes/ posteres på jevnlig. Om du tenker å dra på en jakttur for noen dager tror jeg ikke åtejakt er noe å tenke på. Ville heller prøvd meg på lokking. Husker ikke i farten om begrensing/ aldersgrenser gjaldt jaktform eller våpentyper, men det finner du nok med litt googling=)
 12. Røverkjøp og gode tilbud

  250,- billigere enn uten binding i samme butikk faktisk.. =)
 13. Røverkjøp og gode tilbud

  Kjøpte meg Åsnes kongsvold hos XXL idag, og synes 2599,- for ski med bindinger må sies å være ok=) Har ikke funnet det billigere i vinter i hvert fall.. https://www.xxl.no/fjellskipakke-kongsv ... /1108885_b
 14. Grunndressur valp

  Hentet vår valp i Danmark. Ca 200 mil i bil hjem. 2 minutter med litt gråting, også sov hun i fanget til samboeren resten av turen. Tok 2 overnattinger på turen. Hun har vært en drøm i bil etterpå også. Slapper av med en gang. En fordel om oppdretter kjører noen turer med mor og valper så de vet hva det er. Fordel med oppdretter i nærheten er jo hvis du kan bruke litt tid med eventuelle foreldredyr for å se hva du får=)
 15. Grunndressur valp

  Enig i at innkalling og sosialisering nok er de viktigste momentene. UBETINGET innkalling vel og merke. Man starter selvfølgelig positivt med valpen, men etter hvert må det settes krav til at det lystres, og da må det følges opp om så ikke skjer. Øk vanskelighetsgraden litt etter litt, og hvis du skjønner at valpen ikke kommer til å lystre, så spar deg forsøket, og gå heller og hent den. Angående sosialisering/miljøtrening. Jeg hadde samme tanke som deg, om at jeg vil ha med hunden på det jeg gjør. Venn valpen med å være på besøk, og å roe seg ned borte hos andre. Selv om JRT er en liten rase er det ikke alle som synes det er sjarmerende med vilt race over møbler og folk hver gang den kommer inn. Min valp (8mnd KV) er med inn der det lar seg gjøre, og får ligge rolig og slappe av når vi er borte på besøk. Vi bruker forøvrig ikke stuen hjemme som lekeplass heller, men går ut og leker og herjer, slik at av/på bryteren begynner å virke nå
×