Jump to content

Fuglehaven

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

About Fuglehaven

  • Birthday 05/22/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fuglehaven's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

  1. Litt i tvil egentlig. Tenker jeg fornuftig så er det 0kr, siden jeg ser veldig godt med IR. Tenker jeg litt fornuft er det en TL35, evt Th35. Er jeg ufornuftig så blir det vel Pulsar. Men er Pulsar dobbelt så god fordi den er dobbelt så dyr?
  2. Fuglehaven

    Termisk

    Jeg vurderer å bytte ut min digitale IR kikkert med termisk. Hvilken velger man? Jeg ønsker egentlig en som er utformet som rør, og ikke murstein. Jeg jakter stort sett villsvin to ganger i året, og ser egentlig veldig godt med IR. Det er trygt og godt med termisk spotter kombinert med IR. MEN, så er det noe med termisk som fascinerer.
  3. Jeg har KKC stokk som er beddet hos J&F. Jeg fikk min i hånda! Har heller ikke behov for noen eske eller boks, blir uansett bare å samle støv. Jeg fikk med originalt verktøy til min DL
  4. Hei Jeg har kjøpt en P226 SA/DA LDC II Tacops, søknaden er godkjent men jeg får ikke pistolen før om 14 dager. Er det noen tips/triks/ammo/anbefalinger/erfaringer fra noen som har lignende? Jeg har ingen ambisjoner om å bli verken Verdensmester, Norgesmester eller Kretsmester, men tenker å stille i litt konkuranser i tillegg til trening. Det blir nok ikke dynamisk ennå tror jeg. Andre som bruker denne i konkuranser, og erfaringer rundt det? Hurtig militær vil kanskje bli en utfordting?
  5. Joda jeg er både enig og uenig i hva dere begge sier. Det er vel kanskje mest situasjonen man er i som bestemmer? Er dyret jaget, stresset, helt rolig, nysgjerrig eller bare ikke bryr seg, så kan det vel egentlig tippe begge veier om de bryr seg om litt skvetting rundt i heia. Det tryggeste vil så klart være å ikke pisse i nærheten, men usikker på om det er veeeldig avgjørende også. Dessverre så forskes det vel mer på andre og langt mindre spennede områder, enn om det er lurt å pisse på post eller ei.
  6. Jeg har jaktet i mange år, og egentlig alltid fått høre at man ikke skal pisse i nærheten av posten man sitter på. (Jeg har stort sett overholdt denne regelen også, evt hatt flaske) Spørsmålet er om det egentlig er noe problem? Kjenner dyrene forskjell på om det er mennesker som urinerer, om det er en rev, grevling, rådyr, elg eller en spurv? Jeg tenker alle dyr skvetter rundt om i skogen, så har det egentlig noe praktisk betydning om et menneske gjør det? Og normalt så sitter man jo med vinden riktig, så evt lukt blåser jo vekk.
  7. Hei Hvilken termisk spotter bør man velge hvis man ønsker å bruke ca 20000kr? Trenger ikke telle nesehår på 3000 meter, men det ville vert greit å se forskjell på en grevling og en elg på 300-400 meter
  8. Heldigvis så ser man ikke forskjell på kjønn i do skåla. Begge kjønn opp til rundt 90 kilo er fantastisk mat. Blir grisen for stor syns jeg de store stykkene fort blir kvernet. Jeg ønsker dem velkommen langs Sørlandskysten, uansett skader de måtte finne på å gjøre for grunneier. Og ikke minst de stakkars linjearbeiderene som ble skremt fra å gå utendørs.
  9. Finnes det statistikk på hvor mye utlendinger skyter i øst?
  10. Ja, det stemmer sikkert det du sier. Jeg har bare fått forståelse av at størsteparten av svenske jegere ikke gidder jakte gris siden det oftest koster penger og de kan få bot hvis de skyter feil. Svenskene bruker heller pengene på dyr med lengre bein. Og at det er nordmenn og dansker som som tar flesteparten av dyrene. Uansett, det blir spennende å se utviklingen på antall dyr i årene fremover. Det kan bli vanskelig å bremse eller få stammen til å gå nedover hvis plutselig avskyting feks halveres. Øker stammen mer en normalt, tenker jeg det er naturlig at de trekker nordover og vestover. De har revir som de fleste andre dyr, og blir det for mange på for lite område så må noen ut.
  11. Hva vil skje med bestanden i Norge og Svergie under Korånnaen? Flere norske grensejeger som jakter her, de som normalt har dratt over til øst for å jakte? Få personer fra andre plasser i Norge har dratt til øst for å jakte, og det er ikke så populært blandt svenske jegere å jakte gris. vil det bli store mengder i årene som kommer? Også økning her til lands da det blir tettere i øst, og de vandrer/jages bort? i 2018/19 sesongen ble det vel tatt i overkant av 120000 gris i Øst.
  12. De leveres i ulike høyder, men alle ser like ut. Det står under hvilke det er. De er like mine, og mine er vanlige. På nattsiktet mitt har jeg snudd dem. Slik at den som står fremover hos deg er bakerst. Dette for å flytte siktet noen cm bakover.
  13. Neida absolutt ikke. Jeg er fra gård selv så vet litt hva det vil si å drive produksjon av mat.
  14. Ja det vil jeg påstå, villsvin beiter jo ikke på det samme som de andre dyrene vi har (hadde). De grisene jeg har vert borti liker bedre det som er under jorda en det over. De spiser også mye eike nøtter, men da må de spise gress for å nøytralisere syra i nøttene. Ellers er det mye småkryp og røtter det går i. De er vel egentlig alt etende
  15. Ja, min personlige mening er at det er feil. Jeg forstår bøndene som får avling ødelagt, men samtidig så ønsker jeg grisen velkommen til Sørlandet. Men hva skjer i Svergie i år, det blir skutt ca 120000 gris i året. Nå som Covid-19 har satt en stopper for størsteparten av utenlandske jegere, vil da avslutning være lik, eller synke?
×
×
  • Create New...