Jump to content

Hansyy

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Hansyy's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Som sagt vil jeg hovedsaklig ha den på elg og er derfor usikker på om jeg burde velge grå/jamt i stedet for hvit. Vi har relativt små terreng som vi jager på. Godt mulig jeg burde velge grå eller jamt her altså, men er litt lei av grå/jamt for å være helt ærlig.
  2. Hei. Jeg er inne på tanken om å skaffe meg en bikkje som hovedsaklig skal brukes til elgjakt, men jeg vil også prøve å få den hissig på hjorten. Har veldig lyst på hvit elghund, men om det går utover jakt kvalitetene er ikke det aktuelt i det hele tatt. Er også klar over at man kan prege de fleste bikkjer inn på det man vil ettersom jeg har hatt 6 bikkjer fra før som alle har jaget bra. Det jeg er mest ute etter er om folk har erfaringer med disse som løshund på elg og kanskje hjort? Hva kan jeg forvente? Burde jeg velge noe annet?
  3. Heisann. Jeg vurdere å prøve rådyrjakt (Åpen for annen jakt også) i sverige i år ettersom det er lenger sesong der.. Stemmer ikke det? Uansett.. Det jeg lurer på er om noen har noe erfaring fra dette og noe tips til hvor jeg som aldri har gjort dette før burde dra. Hvor kan man leie seg inn osv osv. Alt jeg trenger å vite settes pris på å få informasjon om. Noen som har noe fornuftig å komme med? Jeg er ganske åpen for alt egentlig. Jeg har eget område hjemme jeg jakter på, men kunne vært artig å prøvd noe nytt.
  4. Har du kikket på blaser r8 success og sauer 202 synchro? Jeg kjøpte akkurat blaser r8 success med zeiss HT victory 2,5-10x50 og hausked JD224 demper. (Skøyt 50 på 5 skudd så er fornøyd med det på jegerprøven). Disse er begge med pistolgrep, og om du legger ved en bipod så har du en helt fin langholds rifle mener nå jeg også. Jeg ga 50 000,- for rifla mi Er ekstremt fornøyd..
  5. Den swarovskien som Bly linket der kan være aktuell. Noen som har noen tanker om den swarovski 3-12x50 i forhold til 2,5-10x50 zeissen? Noen med erfaringer kanskje? Bare her er det jo en prisforskjell på 5000kr om man tar med tilbudet som er ute. Jeg er ute etter best mulig kikkert til best mulig pris rett og slett. Sånn det ser ut i dag blir det en HT kikkert, men den siste swarovskien der var høyest interessant. Til informasjon: Har kommet frem til at swarovski 2,5-15x56 er ikke noe jeg vil trenge så den er fjernet fra listen. Mye bra hjelp å få her inne på kammeret.no Takk for at dere deler kunnskap! EDIT: Hvordan er den swarovskien i forhold til Zeissen på lysforhold? Altså skumring.
  6. Aha Var på villmarksmessa for å kjenne på sauer synchro og blaser success. Ble meeeget imponert over successen og derfor vil jeg gå for den, så det må i såfall bli et HT sikte også i tillegg Jeg fikk dessverre ikke kikket så mye på kikkerter der inne. Dette er derfor jeg stiller alle de dumme spørsmålene til dere som har god erfaring
  7. De du linka der var meget interessante. Hvor stor forskjell er det på et HT glass og ikke? Hva vil det gjøre for meg og min form for jakt? Begynner å komme inn på noe nå og jeg tror jeg vil havne på en Zeiss ja Nå er bare spørsmålet hvem jeg skal gå for. Er ikke kikkert til 7-8000kr litt lite for ei rifle til 32000? Av det jeg har hørt skal du bruke mye penger på optikk og egentlig heller mindre på rifle..? Om jeg kan få mye av det samme i en zeiss til 7-8000 vil jeg heller gå for det enn å gi det dobbelte selvfølgelig, men er dette realiteten?
  8. Mye bra svar og kjempe nyttig informasjon for meg! Det takker jeg for. Når det gjelder Leupold > Zeiss 2,5-10x50 så er det en prisforskjell på 8-9000kr. Betaler jeg da 9000kr for 5-10min lengere jakt som det nevnes igjen og igjen her? I såfall er dette en vurdering jeg må ta. Jeg har fått mye bra informasjon som sagt, og swarovskien har falt litt ut ettersom den ikke er så populær her. Det jeg da lurer på er hva er de konkrete forskjellene på en Leupold 3-9x50 og zeiss 2,5-10x50? Hva får jeg for 9000kr ekstra annet enn 5-10min lengere jakt? Sikkert "dumme" spørsmål i deres øyne, men jeg er helt blank. Til poacher: Skal ikke lade selv, så kommer til å gå for 308 eller 30-06. Jeg tror jeg vil gå for 308 på grunn av lyddemper. Noen tips her?
  9. Blir hovedsaklig elg, hjort, rådyr. Sånn i ettertanke så kan dere se bort ifra reinsjakta, ettersom dette er bare noe jeg KANSKJE drar på. Spørsmålet mitt er vel egentlig om det er verdt å gå fra en leupold til 7500kr og helt opp til 17900kr for en zeiss 2,5-10x50 om det er snakk om 5-10min som Kuli nevnte over her når det gjelder hjort/rådyr/elg. Takker for bra svar! Vil gjerne ha flere innspill om noen har noe å komme med. Dere som allerede har svart, har kanskje noen andre tanker om vi ser bort ifra reinsjakta?
  10. Hei. Som det står i topic så har jeg altså bestemt meg for å kjøpe en BLASER R8 SUCCESS. Jeg har tenkt å få en pris på en pakke av forhandler, men er usikker på optikk. Det som det står mellom er en Leupold 3-9x50, Zeiss victory HT 2,5-10x50 eller Swarovski 2,5-15x56.. Alle med lys selvfølgelig. Jakt som skal bedrives er hovedsaklig hjort, rådyr og elg. (Kan være at det blir 1-2 ganger med reinsjakt også i løpet av et år) Ettersom jeg har lite peil på optikk trenger jeg hjelp til å forstå forskjellen på de 3 siktene. Altså hva får jeg mellom pris hoppa? Er det verdt å gå opp i pris til den jakta jeg skal bedrive? Jeg trenger alt mulig av innspill her. Skal bestemme meg i løpet av neste helg. Jeg er også åpen for å vurdere annen optikk om det er noe som har gått forbi meg. I tillegg er jeg også veldig åpen for andre tips til f.eks kaliber, lyddemper, bipod og lignende. Jeg er altså ute etter å få en veldig god jakt setup til min form for jakt
  11. Setter pris på mange gode svar.. Hadde satt pris på litt mer informasjon om X-bolten om dette er en rifle jeg burde vurdere.. Jeg slo den kjapt opp og så det var mange rifler av x-bolt.. Hvem av dem anbefaler dere? Balter: Jeg har skutt endel opp igjennom årene. Så jeg kjøper ikke en rifle for bane trening om det var det du mente? Jakten jeg vil bedrive med mitt våpen er som nevnt hjortejakt, rådyr og elg hovedsaklig. Jeg vil nok drive med endel posteringsjakt. Alle svar og meninger blir tatt imot med en stor takk!
  12. Er det noen spesiell grunn til at du ville gått for 6,5? Eller er det bare det tilgjengelig for våpenet? Er hissig på 308 i grunn.. Men var nysgjerrig på hvordan jeg burde gå frem for å innhente best mulig avtale.. Noen tips der? Annet enn villmarksmessen..
  13. Heisann. Er i den fasen hvor jeg skal ha min første rifle. Jeg veit dette er noe jeg kommer til å drive mye med fremover så jeg er mer inne på tanken om å kjøpe noe ordentlig med en gang. Jeg har noen spørsmål i forbindelse med dette som jeg hadde satt stor pris på om noen kunne hjelpe meg med. Det jeg lurer på er hvilken rifle jeg burde gå for? Har vært innom tanken på alt i fra en Sauer classic til en Blaser R8 success. Gått mye frem og tilbake men jeg har til slutt tatt steget tilbake til en sauer 202 outback. Er dette et lurt valg? Jeg tenker at denne har en lettere vekt enn classicen så da vil det være lettere å bruke den til alt fra elgjakt til rådyrjakt. En annen ting er hva er trikset for å hente inn best mulig tilbud? Er det bare å spørre forhandlere hva de vil tilby? Har hørt at om det er en pakkeløsning man er ute etter, så vil ofte forhandlere gi deg et pakketilbud som er ganske mye bedre enn vanlig. Jeg har et zeiss 2,5-10x50 i tankene når det gjelder optikk. Noen som har noen gode innspill/ideer om hvordan jeg burde gjøre dette? Villmarksmessen er noe jeg har først på lista mi. Har tenkt å reise hit for å få litt mer informasjon og testholde forskjellige rifler. Er heller ikke totalt imot å kjøpe brukt, men har ikke funnet noen outback sauere på finn enda. Om noen veit om noe så si gjerne ifra! PS: Skal jakte på rådyr/hjort/Elg hovedsaklig og går for kaliber 308 regner jeg med.
×
×
  • Create New...