Jump to content

Buylove

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Buylove's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noen som vet om det går an og demontere baksiktet på Remingtonen og eventuelt hvordan?
  2. Takk for tips. Heldigvis satte jeg inn underbeslaget i kassen og var forsiktig med å stramme til når jeg festet den. Skal følge samme prosedyre når jeg monterer løpet igjen. Jeg kom over noe på nettet som kalles bronse ull. Det er det samme som stålull bare at stålet er byttet ut med bronse. Jeg bestilte tre forskjellige typer, grov, medium og fin. Er det noe som kan brukes? Jeg søkte opprinnelig på messing ull. Er det stor forskjell på messing og bronse? Har også tenkt på en annen ting. Jeg har et fett som hindrer rust. kan det brukes i mekanismen eller på gjengene på løpet og låskassen? Jeg tror det skal tåle 250 eller 300 grader.
  3. Hei! I går kveld fikk jeg endelig litt tid til og fortsette med Remingtonen. Det er nok bare en fordel at jeg ikke har hatt tid på en stund for da har rustoljen hatt god tid til og virke. Jeg tenkte jeg skulle gjøre et nytt forsøk på og få demontert løpet fra låskassen. Løpet og låskassen har stått i nesten to uker med rustolje som resten av delene. Jeg brukte en rørtang og et tykt lærstykke som jeg la rundt løpet, festet låskassen i forsiktig i en skrustikke, også den med tykt lær på sidene,så det ikke skulle bli riper og merker. Jeg varmet opp låskassen og løpet der de var festet sammen med en varmluft pistol. Jeg varmet til det var så varmt at jeg så vidt ikke kunne ta i delene. Vi var to stykker og jeg brukte rørtangen med lærstykket rundt løpet og løpet løsnet veldig lett. Uten en skramme. Nå får jeg rensket gjenge partiet på løpet og i låskassen skikkelig. Løp og låskasse demontert. Delene ligger med rustolje. Delene har ligget snart i to uker med rustolje. Det ser ut som om at all skiten i mekanismen og rundt omkring har løsnet så resten av rengjøringen skal gå veldig greit. Tenker det greier seg med og vaske alle delene med whitesprit og så sette dem inn med rustolje igjen etter på. Jeg har og kjøpt meg tannbørster og noen messing børster som jeg kan bruke dersom det er noe som er litt gjenstridig. Nå trenger jeg bare litt ledig tid for å rense og pusse delene før jeg monterer børsa igjen. Det jeg er mest i tvil om er hvor mye og hvordan jeg skal pusse løpet og låskassen utvendig. Er takknemelig for tips.
  4. Hei! Takk for svar. Jeg tok dessverre ut løpet av låskassen i går kveld. Den hadde stått i dages vis med rustolje så det gikk veldig greit. Mener du at jeg ikke skal pusse rifla utvendig i hele tatt? Delene inklusiv løpet og låskassen har vert innsatt i rustolje i snart to uker så det blir enkelt og rense bort all skiten som har samlet seg i mekanismen og rundt omkring. Tenker jeg nøyer meg med å vaske i whitesprit og setter delene inn med rustolje igjen etter på. Har kjøpt meg både tannbørster og noen messing børster som kan være nyttige om noe skulle være litt gjenstridig. Nå er det bare å få litt ledig tid så jeg får renset og montert børsa igjen. Håper jeg ikke har gjort en alt for stor tabbe ved og demontere løpet. Det løsnet så greit at det er ikke ble et eneste merke. Jeg laget denne tråden i 'Børsmaker og prosjekt' da jeg regnet med at de fleste som har et prosjekt leser mest her for tips og råd.
  5. Hei! Jeg har en Spansk produsert hagle som heter Royal. Har søkt en del på nettet men finner ingenting om dette merket. Det er en enkeltløpet hagle som armen for å knekke den med sitter på høyre siden av låskassen. Er det noen som kjenner til denne så er jeg takknemlig for opplysninger. Er også interessert i og kjøpe tilsvarende i uansett stand.
  6. Hei! Jeg har en Kongsberg rifle M/1867 Remington. Jeg har lest litt på Kongsberg Våpen sine sider og det ser ut som den kan bruke to slag kaliber, 12x42R og 12x44R. Er det noen som kan svare på dette? Har ikke så mye greie på ammunisjon da min erfaring med rifler stort sett er fra salongrifler og Krag. Er det mulig og få kjøpt denne type ammunisjon og eventuelt hvor?(regner med at det kan skaffes.) Bør jeg begynne og lade selv dersom jeg skal bruke rifla noe? Er det mye utstyr som skal til for og kunne lade selv? Må jeg ha lissens for og kunne kjøpe ammunisjon til denne rifla? Den er fra 1881 og det trengs vel ikke lisens på den. På forhånd takk.
  7. Hei! Som noen kanskje har sett i en annen tråd under 'Svartkruttskyting' så jobber jeg med å rense opp og få i stand en Kongsberg rifle fra 1881. En ting jeg kom på er at jeg har stående en ultralydvasker. Har med hell brukt den til og vaske forgassere med. De har lett for og bli litt matte men de er jo stort sett av aluminium som er et mykt materiale. Jeg tror også at det har noe med at jeg brukte sitronsyre i vannet. Er det noen som har erfaring med dette? Er takknemlig for tilbakemeldinger om dette og andre tips om hvordan jeg bør behandle løp og låskasse som er blitt brune. Legger til noen bilder for å vise hvordan det er i dag. Jeg har satt alle metalldelene inn med rustolje fra Omega og demontert hele riflen. Det eneste som ikke er demontert nå er løpet som fortsatt sitter på låskassen. Låskassen er demontert så det er kun løpet og den som sitter sammen. Skruen som sitter fremst i låskassen under løpet er også demontert da jeg oppfattet den som en låse skrue for løpet. Se bildet under. Har noen tips om hvordan jeg får løsnet løpet fra låskassen? Har forsøkt og skru ut løpet men det sitter. Har prøvd og varme litt på det med en varmluft pistol men jeg tør ikke varme for mye. Håper på masse tips. Takk så lenge.
  8. Hei! Takk for tilbakemeldingene. Det stemmer at denne delen skal dra hylsen ut når en drar blokka med tenn stiften tilbake. Har tatt noen bedre bilder av delen, lærer litt av vert også når det gjelder foto. Bildene kan fortsatt bli bedre men jeg lærer vel etter vert. Tror det mangler noe øverst til høyre på delen. Tror det mangler noe øverst til høyre på delen. Er det noen som har eller vet hvor jeg kan få tak på et bilde eller en tegning som viser hvordan delen skal være?
  9. Hei! Legger inn en del bilder som jeg tok underveis i demonteringen. Her er rifla klar for demontering. Stokken er demontert. Det gikk veldig greit, skruene i bøylene som holdt fremre stokken var lit trassige. Låskassen er delvis demontert. Alle skruene gikk overraskende lett opp. Det eneste jeg hadde problemer med var skruen som det står et tre tall ved den satt fast. Jeg hadde på rustolje og lot den stå over natten, men den ville fortsatt ikke løsne. Til slutt varmet jeg litt på den med varmluft pistolen og da løsnet den. Dessverre så ble det synlig i sporet på skruen at jeg måtte ta i. Det syntes litt fra før men nå ble det litt være. På undersiden av løpet foran låskassen står det et nummer. Det samsvarer ikke med serienummeret på rifla. Noen som vet hva det betyr? Det er også innpreget i framkant av låskassen. Her er nummeret i framkant av låskassen, det samsvarer med de fire siste sifrene i nummeret på undersiden av løpet. Her er hanen demontert. Det er overraskende lite slitasje på 134 år. Kantene er kvasse og fine, nesten ikke slitasje. Nedre del av låskassen er demontert. Mye skit, alt av metall ble satt inn med rustolje fra Omega, type 636. Nedre del av låskassen noe mer demontert, ser fortsatt veldig bra ut bare en får rensket opp. Avtrekkeren etc. demontert. Mye skit og løs rust men det skal vel være greit og bli kvitt. Her er den eneste delen jeg har sett skade på. Den sitter på siden av løpet og skal dra ut patronen når en drar tilbake tenn stiften. Tror det mangler en liten bit på hjørnet nederst til høyre. Er det noen som vet om det går an å reparere det eller må jeg få laget en ny? Er det noe en børsmaker kan fikse? Må han eventuelt ha hele rifle eller er det nok med delen? Er veldig takknemlig for tips. Ha en god kveld/natt.
  10. Hei! Jeg har et middel som heter Strip All, det fjerner alt bortsett fra metall. Dersom jeg legger delene og løpet fra rifla jeg holder på å pusse opp ned i det vil all rust forsvinne. Sannsynligvis vil blånneringen også forsvinne men den er så godt som borte allikevel. Hva vil dette si for verdien av rifla? Den vil bli fullstendig fri for rust uten noen form for pussing. Er det noen som har en mening om dette?
  11. Hei! Jeg har et middel som heter Strip All, det fjerner alt bortsett fra metall. Dersom jeg legger delene og løpet fra rifla ned i det vil all rust forsvinne. Sannsynligvis vil blånneringen også forsvinne men den er så godt som borte allikevel. Hva vil dette si for verdien av rifla? Den vil bli fullstendig fri for rust uten noen form for pussing. Er det noen som har en mening om dette?
  12. Hei! Her kommer noen bilder av rifla. Begynte og demontere rifla i kveld. Imponerende hvor lett den lar seg demontere til og være så gammel. Hanen begynte og fungere etter et par dråper med rustolje men jeg mener det er best og ta fra hverandre rifla og få oljet og renset alle delene. Tok av kolben og hadde på rustolje på det meste. Skruene var stort sett enkle og få ut. Jeg tok ut hanen og den delen som tenn stiften sitter i og smurte alt inn med rustolje. Tenkte at nå kan den få stå til i morgen før jeg demonterer selve låsekassen. Virket som skruene her satt litt så rustoljen får få virke til i morgen. Ellers ser alt til og være veldig bra, til og med tenn stiften beveger seg i den delen dens sitter i. Tenkte jeg skulle prøve og ta den helt ut når rustoljen har fått virket på skruen som holder den på plass. Ellers virker det som om delene er veldig lite slitt. Jeg har tatt en del bilder underveis men jeg har strevet litt med å få lagt til bildene. Har prøvd og legge til noen bilder av rifla før jeg begynte og demontere den. Håper at jeg lyktes med dem. Tenkte jeg skulle legge inn flere i morgen, det begynner og bli sent. God natt.
  13. Takk for tips. Har en Omega rust olje som jeg er veldig fornøyd med, tror den kalles 636, kan sikkert bruke den her også da. Kan jeg sette inn løpet utenpå med den? Jeg kan ta noen bilder underveis, men hvordan får jeg lagt bildene inn her?
×
×
  • Create New...