Jump to content

OysteinR

Members
  • Posts

    276
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

OysteinR's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

73

Reputation

  1. Hovedgrunnen til at jeg sorterer er at da kan jeg kjenne om det er noe stikker seg ut ved ladning. Plutselig motstand eller for lite motstand etc. I Dillon 650 presses tennhette inn når man skyver spaken framover så det er lett å kjenne om det er forskjeller. Det betyr for også at om det ble noe feil pga for trange eller for romslige tennhettelommer kan jeg sortere bort de hylsene slik at neste gang får jeg ikke knuste tennhetter eller patroner hvor tennhettene så og si faller ut ved mating fra magasin (har opplevd begge deler). Hadde jeg hatt en Dillon Super 1050 som har swagger-stasjon for tennhettelommer og hvor tennhetter settes i ved "downstroke" hadde jeg hovedsakelig sortert bort de som jeg vet har for romslige tennhettelommer og kjørt resten samlet.
  2. Grøsser litt når jeg leser dette. Plukket masse hylser etter siste innendørs stevne og alt var fullt av støv, og skit. Måtte 2 runder i trommelen før de kom ut noenlunde ok. En annen grunn til å sortere er om du har plukket masse etter andre. Har fått meg .40 S&W, .38 super comp og 9mm short blandet med vanlig 9mm.
  3. Ta en tur innom Lillestrøm og kjenn på hvordan denne sitter i hånden: https://www.landro.no/arex/118732/arex-zero-2-optics-ready-pistol-9x19mm-standard-black-11cm-pipe Ellers er nok bruktmarkedet beste løsning.
  4. Lader på Dillon 650 så jeg sorter slik at jeg kan kjenne om noe rart skjer ved innsetting av tennhette. Hjelper også med på å se/kjenne om noe annet går galt når de er alle av samme merke. Rutinen for 9mm er: - grov vask i våttrommel - rollsize - deprime i ladepressa - finvask med sitronsyre og Zalo - sortering
  5. Hei. Jeg fant i forbindelse med flytting en del gamle patroner jeg arvet for ca. 20 år siden. Det er en del .303 British fra 40-tallet som kom med en Lee Enfield ombygd til jakt, noe gamle haglpatroner i kaliber 12 og 16 og noe 9mm Flobert som tilhører en gammel 9mm hagle. Har lagt ved noen bilder. Er dette noe som er verd bryet å legge på Finn? Eller er det like greit å levere til politiet for destruksjon?
  6. Jeg har et gammelt våpenskap som jeg skal bli kvitt. Jeg mener det ikke lenger er FG-godkjent da jeg har boret hull i det for flere år siden for å sette inn noen hyller så det kan like gjerne selges som skrap. Er det noen som vet om noe firma som henter slikt i Oslo?
  7. Kan være jeg ikke har fulgt med helt, men kommer det noe mer utover den nye våpenloven fra 2021?
  8. Lurer på om den bruker AR-10 magasiner eller noe Ruger-spesifikk.
  9. Har du byttet tennhetter før du fikk problemet? Er de en bittelitt større i størrelsen? Sjekk at primer punch (delen som er fjernbelastet og presser inn tennhetta) ikke har begynt å skru seg opp. Jeg klarte å skru denne fra hverandre delvis en gang på 650 og fikk problem med den. Har også opplevd at jeg har feiljustert noe annet på 650 som førte til at jeg ikke kunne skyve spaken helt framover. Med en tennhette klar men uten hylse skal du kunne se at du kan løfte tennhetta over maks settedybde. Sjekk ellers kapittel 9.3 om å bytte tennhette størrelse her: https://dilloncdn.com/manuals/dillon-rl550c-manual-english.pdf
  10. Du kan få slike forholdsvis billig: https://www.game-on.no/products/3x-forstoerrelse-til-roedpunktsikter-flip-mount-og-qr-feste Middels: https://jaktfall.no/produsent/produkt/vortex-optics/vortex-vmx3-magnifier-with-swing-mount https://www.brownells.no/VORTEX-OPTICS-MICRO-3X-MAGNIFIER/no/eu Eller veldig dyrt: https://www.brownells.no/G33-3X-Magnifier-w/-STS-Side-Mount-black/no Det viktige blir øyeavstand og høyde.
  11. Det er mulig å få montert kompensator som kan tas av og på av skytter uten av den flytter seg (kontakt børsemaker for dette) eller montere en kompensator som lar deg montere lyddemper på utsiden.
  12. Faktor som jeg kjenner det er vekt på kule i grain ganget med munningshastighet i fot per sekund og delt på 1000. Så om du skyter pistol med 124 grain kule og den måles til 1100 fps på kronograf blir faktor: (124*1100)/1000 = 136,4 I internasjonale konkurranser i dynamisk pistolskyting blir enten alle eller tilfeldige deltagere plukket ut til kronografering. Da plukkes 5 patroner fra et magasin til utøver, 3 skytes igjennom utøvers våpen over kronograf og snitt regnes ut. 1 kule plukkes ut av en patron og veies. Så regnes faktor ut. Dersom faktor er for lav for klassen (125 for minor, 170 for major) kan utøver velge å skyte den siste patronen over kronograf og håpe variasjonen er over snittet slik at påkrevd faktor er nådd.
  13. 2Alfa har på lager i Oslo til 66.- https://www.2alfa.no/bravo-company-ar-15-extractor-spring-upgrade-kit.html
  14. Bolten er en forholdsvis standard AR-bolt og de lukkes normalt ved hjelp av rekylfjæra. Fjæra med o-ring som jeg nevnte er den som presser utdrager inn mot patronen. Ikke alle AR-bolter har en slik o-ring, det er forskjellig fra produsent til produsent. Jeg gjetter på at den er der på standard AR-bolter fra Troy for å redusere belastningen mot fjæra ved hurtigskyting i halvauto og de bare bruker de samme boltene som de bruker på sine halvauto-rifler. Brownells selger alt du trenger for å bytte eller erstatte disse bitene: https://www.brownells.no/Deler-til-rifle/Bolt-deler/Ekstraktor-deler/Ekstraktorfjerer
×
×
  • Create New...