Jump to content

HPBT

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by HPBT

  1. Finnes det norma fabrikkammo til 6,5x57r?
  2. HPBT

    Beverjakt 2017

    Da ble det årets første bever på meg i en svært spennende situasjon. Skudd på 4 meters hold, da er 3 ganger minsteforstørrelse på kanten! MEN! Bevern slutter aldri og forundre meg. Denne ble skutt i nakken, ordentlig knas og mye blødninger, likevel klarte bevern og hoppe ut i vannet og svømme 50 meter under isen. Trodde jeg hadde mistet den før den plutselig dukket opp på land igjen. Hvor hardskutte er egentlig disse dyrene?
  3. Sellier&Bellot 55grs går utmerket i min blaser r93.
  4. Noen som har erfaring med partition?
  5. Jeg også lurer på det. Alle er jo tomme...
  6. Rått. Har kun erfaring med 9,3 på elg skutt under 50 meter. Grunnen til at jeg spør er at jeg skal ha meg ny kikkert og funderer på om det skal bli en z6i 1-6x24 eller en z8 1-8x24. Kan jo være en smule praktisk med kulebanekompen til z8 på en 9,3 på litt lengre hold... eller skal jeg la 338wm gjøre den jobben hmmm... Er det noen som har motsatt erfaring av skjørtejegern? Altså en ikke ekspandert kule på 300m
  7. Sliter litt med søkefunksjonen på nye kammeret, så starter like greit en ny tråd. Hva er deres erfaring av praktisk rekkevidde med 9,3x62? Hvor langt ut kan man skyte og like vel ha tilstrekkelig ekspansjon med kuler som Oryx, partition, Woodleigh, accubond, aframe, mega osv ?
  8. Hvor lenge lar dere fellene stå før dere bytter plass på dem hvis det ikke er fangst?
  9. Fjernet sitering. Lagt til tekst for å oppnå minimum antall tegn. Nagant 762 Ja det gjør det.
  10. Ser at ladeboken utgave 3 har noen litt mer heftige ladninger i forhold til ladedata på norma sine sider, med samme krutt Typ 3 grains mer i startladning på norma alaska f,eks. Har kruttet endret seg de siste ti årene?
  11. Noen som har en formening om lade 250gr swift med en startladning med norma 202 på 58gr og jobbe meg opp til 60gr? Fant bare ladedata til 250gr barnes x som har min 58gr max 60gr. Og 258gr rws H-mantel min 58gr max 61. Data tatt fra ladeboken utgave 3...
  12. HPBT

    Dilemma

    Har ikke målt stigningen på den enda, men skal sjekke! La merke til at trangboringen er på halv og full. Burde vel få åpnet de, eller? Ser at det er mange eldre drillinger som har trangboringer i den enden av skalaen. Hva er grunnen til det?
  13. HPBT

    Dilemma

    Jeg har bestemt meg for å beholde drillingen. Det er mulig at det er som du sier med olje i kammeret, men tviler litt. Jeg skal forsøke noen ladninger med lette kuler. Så at noen patroner jeg fikk med drillingen var 93 eller 95 grains rws semispitzer eller noe sånt noe. Jeg skal derfor prøve en stund med noen lettere ladninger. Har dere noen lette kuler å anbefale som ikke er varmintkuler?
  14. Noen som vet hva bc er på norsk 5,56x45 nato ammo? 62 gr
  15. Får melde meg inn her med en A-square hannibal i kaliber 470 Capstick. Sender en 500 grains kule ut i 730m/s. Heftige saker, men børsja er jo et drog med en stokk tilpasset til kaliberet.
  16. HPBT

    Dilemma

    Grunnen til at jeg ikke stoler på det er fordi børsja ikke går rett, det hadde stilt seg litt annerledes hvis den hadde gjort det. Man kan jo selvfølgelig putte på noen weaverklakker for å gjøre det hele billigere, men jeg vil gjerne kunne bruke hagleløpene uten kikkert og kunne sette på kikkert kjapt uten at man må skyte inn på nytt. Men er fortsatt usikker på om jeg trenger det ekstra hagleløpet og betale prisen for å kunne bruke det...
  17. HPBT

    Dilemma

    Det er dessverre ikke flyttbart sideveis...
  18. Har et lite dilemma som jeg ikke klarer å løse selv og håper derfor for noen innspill og synsvinkler. Jeg har en Sauer model 3000 lux 16-6,5x57r uten beavertail. Den er i førsteklasses stand, men blir lite brukt på grunn av at de åpne siktene ikke går rett. På hundre meter går den 50 cm lavt og 50 cm til venstre. Jeg klarer derfor ikke å stole på våpenet, og det ender opp med at den blir i skapet... Den er heller ikke klargjort for montasjer. (les: kun skinne skur og korn) Dilemmaet er som følger: Jeg har fått et tilbud om en svært rimelig blaser bbf 95(gi bort pris). Fordelene slik jeg ser det er at jeg får et kombinasjonsvåpen jeg kan stole på. I tillegg har jeg Blaser fra før av og derfor også kikkerter og aimpoint jeg kan sette på. Ulempen er selvfølgelig færre hagleløp. Bruken min er som følger: Rådyrjakt med dachs (hundefører), og senhøst skogsfugljakt med vorstehren der det er 50% sjanse om de sitter i topp. Mulig at en bever eller to også får seg en kule. Jeg klarer ikke å finne ut av om det er primært en rifle med mulighet for hagleskudd eller hagle med mulighet for rifle jeg har behov for. Økonomi er et tema også, men IKKE avgjørende. Det vil koste og sette på montasjer på drillingen og kjøpe en z6i eller z8i for å krone verket. Blir det Blaser selger jeg drillingen for å finansiere kombien. Spørsmålet er om jeg trenger det ekstra hagleløpet, hva er erfaringene deres på slik jakt jeg skal bedrive med kombinasjonsvåpen? Jeg har ikke nok erfaring for å kunne si noe om hva jeg trenger. Har vel 50% av gangene fått rådyr i fanget og resten har vært på lengre hold.
  19. hvis du ser på linken min så har den jo tydeligvis det, jeg har riktignok ikke tatt det i bruk enda. Jeg stusser litt for jeg finner ikke den modellen noen andre steder
  20. Jo den har det, https://www.hylte-lantman.com/julklapps ... 3-manaders Har scoutguard en nettside? kan ikke finne en som ser seriøs ut...
  21. Beklager kronglete formulering, slike 11mm skinner det er på noen salongrifler og luftgevær. Du bekreftet mistanken min om at det kom til å skli. Tenkte at en 11mm skinne ville se penere ut en picatinny.
×
×
  • Create New...