Jump to content

karlhbj

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

karlhbj's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei Fikk du det til? Har akkurat samme problemet. Samme kamera og onecall kontantkort
  2. Takk for tips. Er på godfot med bøndene i nærheten. Tror faren min lufta spørsmålet til en med traktor en gang, men tror han var redd for å kjøre seg fast (kan bli veldig bløtt der til tider). Men, kan alltids høre igjen om det er mulig en gang det er ordentlig tørt. En skikkelig bråtebrann hadde vært perfekt, men ønsker ikke svi av hele skogen. Leker med tanken på å slå noen "branngater" og brenne flekkvis for å redusere risiko for skogbrann.
  3. Hei Har et gammelt jorde inne i skogen jeg har lyst til å utbedre som beite som viltstelltiltak for elg, hjort og rådyr. Jordet er relativt stort, så vil nok ikke klare å utbedre hele, men tar så mye jeg kan. Rundt jordet er det primært blandingsskog med et og annet granholdt (stort granholt et par hundre meter unna), samt en del eikeskog. Har observert en del rådyr som forsyner seg av eikenøttene på høstene. Dette blir et hobbyprosjekt da jeg ikke har tilgang til traktor eller ATV. Verktøyet blir ryddesag, tolmodighet og egen kropp. I dag består jordet av gress, en del mose, småbjørk og masse gresstuster med et tjukt gress (som gressløk) som blir utrolig høyt og som dyra ikke beiter på. Planene er å slå så mye jeg klarer med ryddesaga - har vel slått omtrent 1,5 mål hittil. Da slår jeg ned alt, unntatt smårogn som får stå igjen som beitetrær. Disse gresstuene er et sant hel***e som må kuttes helt nede ved rota. Etter jeg har slått, raker jeg sammen alt i en haug i håp om at det kan brennes en dag. Jeg ønsker å unngå at dette jorde gror igjen, samt få mest mulig gress og annet som dyra kan beite på. For å fjerne mose tror jeg rett og slett det eneste er å bruke rive på det aller værste, samt kalke, og bare akseptere at den er der. I og med at jeg ikke får frest opp jorda er det vel håpløst å prøve å så noen form for viltblanding? Er neppe mye jord jeg vil klare å snu for hånd Noen som har tips til hvordan jeg kan arbeide videre med dette? Tips tas i mot med stor takk.
  4. Ser en her på kammeret selger en S&L i .30-06 med montasjer og demper. Jeg ville sett på den. Kikkert er det viktig å legge litt penger i. Ofte finnes det mye bra brukt, men du kan jo også kjøpe f.eks. en Leupold fra USA. Da sparer du mye penger.
  5. Der jeg jakter får man en halv part for grunnen og en halv part for deltakelse. Syntes det er ganske fair. Man kan selvfølgelig få noen til å jakte for seg om man ikke jakter selv. En slik ordning kan jo være noe å foreslå?
  6. Det må fortolles på vanlig måte om verdien er over 1000? kr. Ta en telefon til tollvesenet så får du svar
  7. Hei Jeg har reist med Mylla to ganger. Ingen ting å utsette. Alt fungerte helt topp. Så kan trygt anbefale Mylla!
  8. Støtter innlegg over. Jeg tenker at stikkordet er tid. Har du god tid (og holdet ikke er for langt), sitter de aller fleste førsteskudd. Smygjakt og posteringsjakt ved jorder ol. er situasjoner hvor du gjerne har god tid. Drivjakt derimot, kjappe skudd på dyr i fart, ville ikke enkeltskudd vært mitt førstevalg. Men, jeg syntes enkeltskuddsrifler er skikkelig kule - har lyst på en selv....en gang i fjern framtid
  9. Hm Vil tro du kan bruke samme data som lapua soft point 55gr Den ser ganske lik ut som Oryx. Er ikke ekspert, men vil tro det går fint å lade etter den. Kanskje noen eksperter har innspill? men du bør sikkert starte på svakeste ladning. F.eks. Lade 10 + 10 + 10 med gradvis sterkere ladning.
  10. Hei Sjekk ladetabell her http://www.vihtavuori.com/en/reloading- ... -data.html
  11. Du har jo gjort det rette. Viktig å observer lenge og nøye når en skal skyte hunndyr. Et alternative - om du har mulighet - er jo å sette deg på same post igjen å se om det virrer et kje rundt. Vet hvert fall at elgkalver og særlig reinkalver vimser rundt I området hvor mora har vært skutt. Skjøt selv en reinkalv slik engang. En jeger hadde skutt simle med melk I jura første jaktdag. Dro til same sted tidlig dagen etter. Der gikk kalven rundt, ville ikke dra av gårde enda den så meg. Men - ser nå at det er jo en stund siden du skjøt rådyr
  12. Hei Kommer vel litt an på hvor mye penger du skal legge I det og om du har kikkert eller ikke. Jeg har selv en sako 85 hunter I .308win. Veldig fornøyd med den. Den har kort låskasse også, noe jeg ikke tror Tikka har. Ellers er jo de du lister opp også fine våpen. Ellers så kan jo kanskje systemrifler være aktulet? dog er jo .308 veldig allsidig, så ikke sikkert du trenger noe annet. Men, dersom du ikke har kikkert vil jeg anbefale og heller gå for en pent brukt rifle/ikke en av de dyreste og heller legge en god sum I en skikkelig kikkert.
  13. karlhbj

    All round sikte

    Jeg ville gått for 1-6 som allround. Har 2-7 selv
  14. Oryx kula er såpass hard og et rådyr såpass mykt at jeg ville ikke bekymret meg for mye om blyverdier i kjøttet. Ikke at jeg bekymrer meg over det i det hele tatt.
  15. Jeg har ingen erfaring med homogene kuler, men bruker norma oryx på alt (rådyr, rein, hjort, elg). Utrolig praktisk å bare ha en patron å forholde seg til. Har fungert veldig bra for min del. Skjøt en bukk en gang der kula gikk rett i den ene bogen og det ble grisete, men det tror jeg det ville blitt uansett, et rådyr er ikke stort. Skjøt et annet rett bak bogene i fjor sommer og det ble et veldig pent slakt. Men som sagt, har jeg ingen erfaring med homogene kuler. Kan ikke gi så mange andre tips enn å stå opp tidlig å sitte stille. Se sola stå opp og kose seg. Vi har et jakttårn, noe som nok tillater litt mer bevegelse enn om du sitter i kanten av et jorde/eng. Ta med en god kikkert, plutselig kommer det en elg eller annet spennende å se på.
×
×
  • Create New...