spindrift

Members
 • Content count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About spindrift

 • Birthday
 1. OTM= open tipped match, dvs liten hullspiss. Enhver mantlet blykjernekule må ha en åpning i mantelen et sted. Ved å ha åpningen foran, er det lettere å redusere formfeil i bakre del av kulen, som er viktigst mtp presisjon.
 2. Jeg har RCBS sin, med "universal" hylseholder. Den fungerer fint med hylsestørrelse tilsvarende .308 ol. Men .223 -hylser med trange hettelommer spretter av og til løs. Hettemagasinet fungerer fint, og skifte LR/SR- format er uproblematisk.
 3. Ungdomsskoletysken er litt rusten. Men jeg tror du kan bestille hylser hos http://samereier.de
 4. Slike tabeller kan være nyttige hvis du vil prøve krutt fra en annen produsent, med lignende egenskaper- f.eks hvis presisjon eller fart ikke samsvarer med forventningene. Tabellen kan gi et hint til hvilke alternative kruttsorter du kan lete etter ladedata til. Men energinivået i kruttet kan være forskjellig, selv om brennhastigheten samsvarer! Du kan altså ikke overføre konkrete kruttvekter fra en sort til en annen, basert på en tabell over relativ brennhastighet.
 5. Jeg, og en jaktkompis, har zeiss conquest hd 8x32. Ikke prøvd swaroen. Positivt: fin optikk, lett, godt fokuseringshjul, mye for pengene Negativt: dårlige linsebeskyttere. De plastdingsene på okularet du kan skru ut/inn for å kompensere for briller (hva de nå heter igjen) er litt sårbare. Nesten alltid lurt å gå for brukt/høyere kvalitet. Jeg ville sett nærmere på swarovskien
 6. http://www.hodgdonreloading.com/data/rifle Har ikke prøvd, og skal defor ikke uttale meg om hvordan det fungerer. Men her finner du iallefall publiserte ladedata for 55grs kule med clays, titegroup og trailboss.
 7. Max.ladningen i Hodgdon sine data er ikke markert som komprimert- kanskje du har trangere hylser? Fant forresten Hornady sine data for 150grs gmx Col 2,735"~69,5mm Cfe 223 42,4grs (2300fps)- 49,6grs(2800fps) Jeg ville startet pent (46grs, feks) og kronografert meg oppover, hvis du har mulighet til det. Lykke til!
 8. Nye Butler creek er bare rask, spesielt sårbart på store objektiver, selvsagt. Jeg har nettopp kjøpt en pose med no-brand flipcover fra ebay. Disse er..... også bare rask, men de har iallefall en pris som samsvarer med kvaliteten (15kr, ca)
 9. Et våpen du ikke stoler på, og som i praksis blir stående i skapet, gjør ingen nytte. For meg fremstår dette ganske tydelig. Skrot saueren, kjøp blaseren. Hvis du skulle savne det ekstra hagleskuddet, har du et lett omsettelig våpen som du har skaffet til gunstig pris- ikke noe problem. Mest sannsynlig blir du meget godt fornøyd.
 10. Hvis jeg var deg, ville jeg lagt beslutningen på is, og rett og slett skutt litt med .30-06-løpet. Kanskje du vil verdsette det mer enn du tror nå. En .223- pipe er jo også en fin "sidekick" til .30-06. Mauseren ville jeg ikke solgt, blir ikke mange kroner inn. Og det høres ut som du vil angre om du selger den... Lykke til!
 11. Hva med å ta utgangspunkt i en ruger fallblokk, no 1 eller 3?
 12. Jeg har også Lyman crusher-settet det linkes til over, og er meget fornøyd med det. Anbefaler i tillegg: -håndholdt hetteisetter. Rcbs har en fin med universal hylseholder - en kruttrakt med løse "tuter" tilpasset hver enkelt kulediameter (feks Frankford arsenal). Trakta som følger med settet er "universal", dvs passer ikke skikkelig til noen patroner synes jeg -når du kjøper dier, kjøp halspressedie med det samme (hvis du lader for boltrifle) - hylsebrett og masse ammobokser -spikerbrett til hylsetørk fikser du selv -mikrofiberklut er fin å gnikke hylser med Jeg tipper enhver enkeltstasjonspresse vil fungere fint for deg, og jeg har ikke forutsetninger for å anbefale den ene fremfor den andre. Men Lyman-settet har tjent meg vel, og medfølgende ladebok er innholdsrik og fin!
 13. Noen som vet hvorfor vi har bestemmelser for muflon? Jeg mener det ble satt ut muflon ved Rjukan i mellomkrigstiden, men disse døde vel ut. Har vi muflonbestand noe sted?
 14. Gratulerer med fin børse i artig kaliber, og takk for fin tråd! Hvis du kan oppdatere tråden etterhvert som du får mer erfaring med børsa, er det sikkert flere enn meg som setter pris på det. Jeg har bare kikket litt på denne rifla i butikken. Etterpå har jeg myst litt på et par støvsamlere i skapet som kanskje må ut. Fristelsen har ikke blitt mindre nå, akkurat.
 15. Jeg har hatt stor nytte av ladeboken som "grunnkurs". Andre nyttige ressurser: http://www.hodgdonreloading.com/data/rifle http://load-data.nosler.com/load-data/