Jump to content

spindrift

Members
  • Posts

    1,750
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    16

spindrift last won the day on March 28 2022

spindrift had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spindrift's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.2k

Reputation

  1. Du får sikkert mange ulike synspunkter på dette. Her er mitt: Behold full løpslengde. Med Blaser blir kanskje totalen passelig, likevel. Du kan alltids kappe senere, hvis du skulle ønske. Mtp fremtidig sannsynlig blyforbud, er det fint å bevare de fartsressursene du har.
  2. Den 360grs Mimek-kula dere snakker om, er kanskje denne? Jeg har aldri eid ei .416-rifle selv, denne støpetanga "ble med i dragsuget" en gang. Jeg har ikke klart å kvitte meg med den, den er så sinnsykt vellaget at jeg har grublet på å skaffe ei passende rifle . Men hvis noen av dere er interessert, så send meg en melding.
  3. Den mantlede 158- grs kula har jeg bare såvidt prøvd med en redusert ladning med Norma 200 som var ganske mislykket (for lavt trykk, ujevn forbrenning)- jeg vet ikke hvilken fart. 158grs kobberbelagte H&N hullspiss har jeg ladet til subsonisk med 10grs N32c, de ekspanderer og samler rundt tommen på 50m. N110 er et veldig fint krutt til reduserte ladninger, sommer som vinter. Det fungerer fint uten kruttposisjoneringsmidler som Dacron. Jeg skyter noen tusen slike ladninger i året, og bruker N110 til alle patroner jeg lader (.222, .223, 6,5x55, 30/30, .308, .30-06, 35Wh, .44AutoMag). N110 er et knepp langsommere enn 2400, så du kan trygt ta utgangspunkt i data for Alliant - kruttet. Jeg skyter mest pulverlakkerte kuler i mine, kulevekter fra 140-300grs, med og uten gas check, med krutt fra de raskeste pistolkruttene til N-4. Bare å si fra hvis du vil ha noen av mine data
  4. Nei, men du kan bruke TTSX- data, eller noe sånt. En 200grs kobber/messing- kule er omtrent like lang som en 250grs blykjernekule, og data blir ganske like. Hvis du har nytte av det, kan jeg grave litt i ladenotater og bli litt mer konkret. Jeg har forsøkt bittelitt med 158grs Geco FMJ, flatnese. Innledende resultater var skuffende, men prosessen er langt fra ferdig. Ekspanderende revolverkuler i full Whelen-fart er spektakulært fragmenterende kuler. Det fine er, at du finner billige hyllevare- kuler som ekspanderer i sub. Porteføljen av revolverkuler er det som gjør .35 Whelen så utrolig allsidig! Kobberbelagte kuler er også en mulig vei. Det er en veldig billig måte å fore ei rifle på. Du kan lese litt om mine erfaringer i denne tråden: https://www.kammeret.no/topic/91428-trenger-tips-til-reduserte-ladninger/#comment-1330910
  5. Hei, Kimis og gratulerer med artig børse kamret for en veldig allsidig patron! Jeg har 2 stk 35 Whelen, begge mine er halv- custom boltrifler. 35 Whelen har kammer med lang friborring, og kan være litt sære mtp presisjon med lettere kuler. Jeg har prøvd litt med 200grs interlock RN i en børse foreløpig, litt skuffende presisjon. En lett kule som har gått veldig bra, er Geco Hexagon 180grs (revolverkule), jeg brukte 59-60grs N140, som er ca startladning iflg Speer (mye fine data der). Ellers er 250grs kuler mye enklere presisjonsmessig. Jeg ville ikke ladet til "boltriflemax". Jeg ville prøvd 55grs N150. En ting er hva mekanismen tåler, en annen ting er at Whelen har en større tilbøyelighet til hylsestrekk enn andre standardpatroner jeg bruker, og i en mekanisme med litt mer slark enn rettet boltkasse med lappede låseklakker kan det bli slitsomt. Sonic (Landro.no) har kommet med messingkule i .358 med hyggelig priset treningskule, og fragmenterende jaktkule. Liten foreløpig test ga god presisjon. Litt rester etter bly og kulefett er ikke noe stress, så lenge løpet ser "rimelig blankt" ut. Men de første seriene kan det være litt ustabil presisjon. Jeg skyter hovedsakelig støpekuler selv. Jeg så annonsen for det våpenet, og hadde jeg hatt plass i skapet.... Det fulgte med en fin støpeform også, såvidt jeg husker. Lykke til!
  6. Jeg foreslår at du demonterer dien, fjerner gammel skit, smører lett, og ser om det er noen mystiske grader som har passert "kvalitetskontrollen". Lee Collet die er, etter min mening, en glimrende idé. Men gjennomføringen ift produksjonskvalitet er jo litt variabel.
  7. spindrift

    Trykktegn

    Det er jo det som er så fint med å ha kronograf! Hastigheten du har målt er, med god margin, innenfor det oppgitte spekteret av oppnåelige hastigheter ift publiserte ladedata. Skyt og vær glad!
  8. Valg av siktemiddel på bøylerifle blir jo et kompromiss; Estetikk (diopter) vs jakt (kikkertsikte, lav forstørrelse holder) vs moro på skytebanen (hvor jeg ønsker litt mer forstørrelse). Min løsning ble en Leupold 2-7x33, og jeg er fornøyd med det. 30/30 er en skikkelig morsom patron! Det tynne godset i hylsene gjør at det tetter godt på lave trykk, og patronen fungerer fint helt ned i 32/20- ytelser. For billige øvingspatroner, fungerer kobberbelagte kuler fint i mitt våpen. Men stort sett skyter jeg støpekuler, det fungerer flott.
  9. Lyman #49: Ken Waters, Pet loads, publikasjon fra Handloader juli '76 Lykke til!
  10. Jeg tenker volum, som er funksjon av både diameter og lengde (spesielt foran munningen). Men før jeg hadde kjøpt ny demper, ville jeg sjekket farten. Selv om kula ikke bryter lydmuren, kan luften som fortrenges av kula gjøre det hvis kulehastigheten ligger for tett oppunder lydfarten. Hvis det er kulestøy du hører, vil jo ikke en ny demper gjøre så mye forskjell.
  11. Du har vel allerede en fullvoksen standarddemper til en patron som lager små gassvolum, men noe mer demping kunne du få med å gå opp i dempervolum. Først og fremst hadde det vært nyttig å kronografere ladningen, for å se om det er farten som sniker seg litt for nærme lydhastigheten.
  12. Forster selger innvendige brotsjer som passer i hylsetrimmeren deres. Jeg har en slik, som tillater konvertering fra vanlige .308 til .44 AutoMag
  13. Prøv å kamre de lengste hylsene. Hvis du får lukket bolten uten motstand, ville jeg brukt de som de er. Sannsynligvis går det helt fint.
  14. @Begnadøl; Ta en titt på ladedata på boksen med N-19. Sammenlign disse dataene med Normas URP-data for samme patron/kule (i f.eks 6,5x55). Da får du en peiling på hvordan din lott N-19 ligger ift standard URP, og kan justere litt deretter for 7x57. Forskjellene er ikke store.
  15. https://www.mp-molds.com/bullet-casting-equipment/?pa_caliber=314 Fantastisk vellagde messingblokker til uforholdsmessig god pris, rask og pålitelig levering. Du kan f.eks bruke Lee håndtak til 6- hulls tang. Ingen erfaring med revolverladning, men jeg har mange støpeblokker fra MP, og de er topp.
×
×
  • Create New...