Jump to content

spindrift

Members
 • Content count

  250
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent
 1. Samletråd om 45/70 gov.

  Du har kanskje sett her https://www.hn-sport.de/de/reloading Noen ladedata under hver kule
 2. kaliber/patron

  Eller .22 lr. Av sentertent tipper jeg og -06
 3. Valg av løps leverandør.

  Jeg har hatt Røssler titan alpha i noen år, med piper i 6,5x55, 30-06 og 223 rem. Siste riflekjøp var en Schultz og Larsen classic DL som jeg hentet igår; den har jeg ikke testet ennå, men bare demontert/fiklet med. Jeg kan bidra med erfaringer (Røssler) og inntrykk (Schultz). Røssler, positivt: -God stokk, særlig etter jeg ettermonterte Kalix kolbeforhøyer. Fin høyfriksjonsoverflate - Meget god presisjon - Godt avtrekk - Lett - Praktisk med picatinny -Ergonomisk med kolbehalssikring - Pris på våpen og piper Negativt: -Litt underkonstruert preg på sikringen. Den virker, men føles skrøpelig - Pga faste rembøyler kan du ikke uten videre montere tofot - Stokken er myk og litt bøyelig, hvis man tror det har betydning. Ser ikke sånn ut utfra samlingene, som er meget bra. - OBS unngå høye tildragningsmoment i pipefestingen av hensyn til alu.kasse. Dette er ikke «negativt» egentlig, bare et innspill. 3,5Nm holder fint, etter min erfaring (bolten låser i pipa). Scultz & Larsen classic DL, førsteinntrykk - Generelt veldig velkonstruert våpen. -Overraskende lett (ca 3kg ?ikke veid) - God stokkform, og fin bedding/rekylopptak - Godt avtrekk som er lett stillbart - Utrolig boltgang, og generelt skyhøy kvalitetsfølelse - Ikke et snev av lettmetall eller plast. Valnøtt og polert stål! - Litt støyende sikring, som kanskje er fiklete å avsikre med hansker? Begge våpnene vil fungere fint for deg. Det er et spørsmål om smak og behag, samt økonomi. Jeg holder en knapp på Schultz, hvis lommeboka tillater. Lykke til; Sd
 4. Superformance og Gmx.

  Her er jeg jo på gyngende grunn siden jeg bruker blykjernekule selv, men jeg ser at mange får fine resultater med Barnes- kuler.
 5. Superformance og Gmx.

  I 30-06 bruker jeg superformance til accubond 180grs, med god fart og presisjon. Sprfrm fungerer også fint i 6,5x55, med 140grs kuler. Ikke forsøkt gmx, dessverre. Hvis du har forsøkt en rekke ladninger uten hell kan du jo forsøke et annet krutt, men etter min erfaring er det sjelden det gjør den store forskjellen. Kulebytte?
 6. 7mm Remington Magnum

  For meg høres det ut som en fornuftig ladning du har funnet. Du kan evt demontere en fabrikkpatron, lade opp ttsx/70mrp, skyte den og så måle trykking på hylsa- og sammenligne med hylse skutt med fabrikkladning. Biltema har et billig mikrometer som fungerer utmerket.
 7. Bytte kaliber i en Sauer 200STR

  Jeg ville tatt en telefon til Ragnar Hansen (magnumhansen.com). De lager piper til bla sauer 200, prisen ser ikke verst ut. Kanskje lettere å få. 35 whelan til å fungere fra sauermagasinet?
 8. Kuleformet krutt

  Ellers burde hodgdon benchmark og H322 fungere fint. Disse er ekstruderte krutt, men så små korn at de flyter som en drøm. Data i hodgdonbasen. Best pris på jaktdepotet. Temperaturstabile er de også.
 9. Dele opp blybarrer?

  Hvis du skal sage dem, bruk godt åndedrettsvern! Er de så store at de ikke lar seg stikke i gryta i det hele tatt? Det gjør jo ikke noe om de er lange, og stikker utenfor. Jeg tror jeg ville smeltet dem om til mer praktisk format først som sist.
 10. Kuletang 45-70

  Tangas nominelle diameter er forøvrig litt omtrentlig. Faktisk diameter avhenger av kulelegeringen din. Bly krymper når det går fra flytende til fast form, mens legeringsmetallene vi tilsetter gjerne bidrar til mindre krymp (antimon f.eks tar større plass i fast form, enn i flytende). Mine 5 lee-tenger (.225, .309, .311) slipper alle kuler som er 0,002 større enn nominell diameter med min kulelegering (som er lyman #2-ish). Det virker i utgangspunktet litt pussig at lees 45/70- tenger har nominell diameter .457. Men det trenger altså ikke å bli noe problem.
 11. .17 Hornet

  Landro.no selger vel. 223-versjon for ca 20000
 12. Mauser m18 eller browning x-bolt nl

  Mitt inntrykk var i det store og hele at dette er et funksjonelt bruksvåpen. Min innsigelse er innfestingen til magasinet. Det klikker inn med samme autoritet som er nerf-gun.
 13. Mauser m18 eller browning x-bolt nl

  Browning, helt klart etter min oppfatning
 14. Kjøp av Riflepakke

  http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6155&prodid=14716 Denne har jeg sett på. Den ser nesten ubrukt ut. Ladegrepet er det glatteste jeg har kjent, og avtrekket er godt. Kikkerten er solid, bra og allsidig. Rembøylefestene er demontert, men det kan sikkert butikken fikse for deg. Kjøp med en demper, og du har en meget kvalitetsmessig og allsidig rifle som du egentlig aldri vil vokse fra. Den riflepakken du beskriver er sikkert fullt brukbar, men som nevnt over er kikkerten det svake leddet.
 15. Quickload

  Kanskje noe nyttige tips her https://www.howtogeek.com/228689/how-to-make-old-programs-work-on-windows-10/
×