Rigby

Members
 • Content count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Rigby

 • Birthday
 1. Selges: Karl Kaps fast 4x36 med 30mm rør.Kjøpt for 5-6 år siden vil jeg tro,nær 100% strøken.Retikkel 4.Dette er en topp kvalitets kikkert.Selges 3000,- Leupold VX-R 1,25-4X20 med lys.Kjøpt på J & F i november 2016,strøken.Selges 4900,-
 2. Brno ZH 304 selges.Kaliber 12\70,og 7x57R.Skinnemontasje med ringer for 1" rør.Børsa er meget lite brukt.Speilblanke piper.Et par små merker i treverk,det er alt.Selges kr 3500,-pluss frakt.
 3. Jeg hadde en Bühag fra -56 som hadde .318 piper.Noen fortalte meg at det var gamle pipeemner som tyskerene hadde liggende,"Vorkriegsmateriel"...Noen Oberndorf mausere jeg har hatt i 8x60 Normal (.318) hadde piper som målte .321.De var også merket med dette under pipen.Dessuten hadde de kammer,der hylsehalsen målte .323.Man kunne avfyre en patron med den lille kulen og etterpå passet en .323 kule i hylsen...Mye rart på gamle tyske våpen.
 4. Ta en titt i baskylen,eller under kammerenden på pipene.Står muligens i nærheten av prøvestemplene.Jeg har en bok.....
 5. Du må se etter en tall\bokstavkode...Enten romertall,eller en bokstavkode,f.eks AB.....
 6. Det er riktig.Hvis kundene var mer bevisste,ville det sett litt annerledes ut,tror jeg.Man må bli flinkere til å stille krav.Leveringstider,kvaliteten på arbeidet etc.Det er vel sånn at børsemakere er en yrkesgruppe som kan på en måte lage sitt eget regelverk...Vi,våpeninteresserte er avhengig av deres tjenester,men de er også avhengig av oss....
 7. Jeg tror det var en som engang skrev i "Våpenjournalen"..."Børsemakere er et saktmodig folkeslag...." Jeg aner ikke hva de lever av Rekorden min er to år på rustbrunering av et haglpipesett.Jeg ble så lei av å vente at jeg ba om å få det tilbake.Deretter gikk jeg til smeden hos Luftforsvaret på Kjevik.Han gjorde jobben på en måned for en pose kaffe!
 8. Du har rett! Merkelig av en børsemaker ikke å se det...fools rush in...Jeg gidder ikke å maskinere montasjen,jeg ser meg om etter en annen.Jeg vet EAW skal ha en..
 9. Jeg fikk børsemakeren til å montere en Optilock i dag.Jeg nevnte dette med skjevheter,men han mente det ble rett.Han justerte kikkerten kun i høyden..
 10. Høres bra ut.Jeg fant en artikkel i Jakt & Jägare som var meget positiv.Alubaskyler er jeg ikke så redd for.Det har vært brukt siden WW2.Imman Meffert hadde sin "Wotan" drilling veldig tidlig....Jeg er mer bekymret for små insexskruer til justeringen...Men man justerer vel bare en gang på en kombi. Jeg synes vekten er tiltalende,og konseptet er forholdsvis rimelig.Skal titte på en i morgen i kaliber 12,og 8x57IRS.Kanskje blir det haglpiper også..
 11. Var det greit å regulere pipene til samme treffpunkt? Hvordan var dette med samskyting av rifle\haglepipe fra fabrikk? De åpne siktene er vel justerbare,slik at man kan skyte inn med den patronen man vil bruke..
 12. Gammel tråd dette..Er det noen her som bruker Finnclassic 612,hagle eller kombi? Erfaringer så langt?
 13. Du kan jo selvfølgelig bruke blypatroner,wismuth,tungsten.Når det gjelder stålhagl bør du få en børsemaker til å sjekke trangboringene,eventuellt åpne disse hvis de er for trange.
 14. Jepp,men med dagens kronekurs,frakt,samt at man må betale 700,-SEK for utførsel,så er det nok ikke gunstig.
 15. Noen som har tips om en Brno mod 304\305 til salgs?? Finnes et par hos en våpenhandler i Trøndelag,men disse er av 100\200 serien,og er "godt" brukt....