Jump to content

Rigby

Members
 • Content count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Rigby

 1. Kal 20

  Ja,faktisk. Nå har denne diskusjonen fjernet seg langt fra trådstarters spørsmål.Jeg kan ikke svare på det heller.Dessuten ville jeg aldri hatt behov for å gjøre det,jeg klarer meg lenge med 70 mm kammer..
 2. Kal 20

  Som jeg tenkte..."Until it has been fully prooved..." Det må jo bety at så lenge børsa har en valid proof,så kan den selges.Men hvis pipene har blitt mekket på,så skal den testes på nytt.Jeg synes dette er en grei ordning.Det er ikke alltid man kan være sikker på hvilken kvalitet et utført børsemakerarbeid har heller..
 3. Kal 20

  Jeg tror ikke engelske hagler skal trykkskytes på nytt fordi om de skifter eier...Da er de "in proof".Men de skal trykkskytes hvis det gjøres arbeid på pipene,sånn som honing, utvendig sliping etc.Hvis det da viser seg at den er utenfor målene som er angitt i opprinnelig proof,ja så skal den testes på nytt.Dette er en sikkerhet for alle parter,og ingen stor kostnad for en børsemaker som sender ett våpen til f.eks Birmingham Proof House.Det er ikke så veldig lenge siden,og da snakker jeg om 4-5 år,som det kostet 50 pund.. Når det er sagt,så garanterer ikke en enkel overladning for noe som helst.Men et regelverk er fulgt...
 4. Kal 20

  Trykkprøving er etter min mening en bra ting.Jeg har sett mange "fine"engelske hagler for salg her i landet,som etter oppmåling har vist seg å være "out of proof".Disse hadde aldri blitt solgt videre i England.På den andre siden trykkskyter engelskmennene sine 120 år gamle hagler med damaskløp for moderne patroner,og skyter tusenvis av skudd med dem i året.Hvis noen her hjemme tar frem ei hagle med damaskpiper,løper folk i dekning.Hvorfor? Fordi vi ikke har noe system,eller regler for oppmåling,og trykktesting av hagler.
 5. The Highland Stalker

  Siden prisen ikke er høyere enn en litt sminket Blaser,så ville jeg ikke kjøpt den.Ikke fordi jeg har tykk lommebok,men den vil ligge og slenge rundt i brukthyllene om noen år.Kjøp en original vintage Rigby i stedet....
 6. Er helstokk / Stutzen noe å ha?

  En helstokket rifle er i mange tilfeller pent.Det er en klassisk utførelse av et jaktvåpen som i de fleste tillfeller er ment for storviltjakt.Jeg jaktet noen sesonger med en helstokket rifle.Rådyr,og elg.Presisjonen var mer enn god nok til dette,i både solskinn og regnvær.Skal man ha 15 mm presisjon,og skyte på 300 meter,ja så kjøp noe annet.Til storviltjakt trengs ikke denne presisjonen,selv om kanskje mange mener noe annet.Disse børsene er som regel korte,og hendige for skogsjakt.Jeg savnet min Sako helstokk lenge etter jeg solgte den.Faktisk så mye at jeg kjøpte meg en helstokket rifle igjen....
 7. 9,3x72r - erfaringer?

  Jeg mener 80-100 meter er maks forsvarlig avstand på jakt når det gjelder denne patronen.Det er vanskelig å bedømme avstander eksakt,og den faller raskt over dette.Dessuten tok jeg hensyn til siktemidlene.De er gjerne ikke beregnet på annet enn moderate hold. Til rådyrjakt,hvis du kan la ett og annet dyr gå fra deg,er det en fin patron.Du finner sikkert en ballistisk tabell på nettet som viser patronens potensiale.Men kombinert med fugl ville jeg valgt en annen patron. Dette er min mening....
 8. 9,3x72r - erfaringer?

  Jeg har brukt kaliberet en kort periode i en gammel hanedrilling.Til rådyrjakt med hund,og litt snikjakt er det helt ok.Men begrensningen er i mine øyne når holdet strakk seg litt.Var jeg usikker på avstanden,så vel....Let opp en i 7x57R i stedet.9,3x72R er en fin patron,men det blir mye nostalgi.
 9. Sauer suhl

  Uten å ha sett våpenet,"Vormals Sauer & Sohn",Øst-Tysk produksjon,se etter 3- eller 4-sifret nummer på undersiden av pipene.Forteller om måned,og år for trykkskyting.Da kan man anslå alder.Ellers vil et bilde her på forumet avsløre modell..
 10. Flott,og sjelden børse av topp kvalitet.Jeg hadde kostet på den ny stokk om nødvendig,det er den verdt.
 11. Hva har vi her..?

  Ja,ja....Der var den jo igjen.Husker godt denne Lancasteren.Godt å se du har den enda
 12. Hva har vi her..?

  Jeg har hatt en helt lik en..Min var,om jeg ikke husker helt feil,produsert i 1905. En tidlig magnumkasse.Jeg husker det skranglet litt i magasinet..
 13. Hva har vi her..?

  Jeg tror kanskje .350 no 2 kom først.Dette er en gammel patron fra slutten av 1890 årene,basert på .400 BPE,tror jeg da...Den var selvfølgelig beregnet på brytevåpen,og fallblokkrifler.Etterhvert som kravet om rimeligere våpen basert på Mauser og andre konstruksjoner kom,ble den andre patronen utviklet.Jeg hadde som sagt en Mauser kamret for kravepatronen,og det var nok en del utfordringer i produksjonen,bl.a med hensyn til magasin og mating.
 14. Hva har vi her..?

  Når det gjelder ladningene av .350 Rigby,så husker jeg ikke i farta.Mener det var forskjell i kulevekt,og dermed hastigheter.Versjonen med krave var nok sikkert noe slappere..
 15. Hva har vi her..?

  Ahmm....350 Rigby no 2 og 400\350 Rigby er samme patronen..Har hatt både rimmed,og rimless i to forskjellige Mausere..Altså .350 Rigby Magnum,og .350 no2....... 6 og 7 er vanskeligere.Der må man, se på rimtykkelse også..Ren gjetning blir .476 W.R,.475 no 2,eller 500\465..eller noe annet..
×