Jump to content

Ronnie

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Ronnie's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Reputation

  1. Da fikk jeg min første hjort, fantastisk opplevelse i vakre Naustdal. Det ble en flott 1,5 åring på 50 kg slaktevekt. Har ennå en dag +morgenjakt søndag så kan jo håpe på en til, men er ikke bare lett å få has på disse dyra
  2. Ronnie

    Cz-Klubben

    Da har jeg fått testet litt forskjellig ammo til 22lr varmint løpet til min 455. Testen ble utført i frisk bris med to fot på 50m synes generel det meste samler ganske bra, tatt mine skyteferdigheter i betraktning, men var jo noe som skilte seg litt ut. Fiocchi TT gikk 95% overlyds
  3. Ronnie

    Cz-Klubben

    Da har jeg fått installert Yodave kitet, ble meget fornøyd med resultatet, kan virkelig anbefales på det sterkeste. Nå er jeg bare spent på å se om det blir og eventuelt hvor raskt slitasje på chimsen. Bestiller nok hjem et par sett til som jeg har liggende.
  4. Ronnie

    Cz-Klubben

    Jeg har bestilt et likt til min 455 da det er litt kryp i avtrekket, å håper dette settet kan fikse problemet samt gjøre det litt lettere. Hvor lang leveringstid pleier det å være?
  5. Ronnie

    17. HMR tråden

    Andre som har opplevd klikk på Winchester ammo? Har testa 2 typer i min cz 455 og opplevd flere klikk på begge pakkene
  6. Jo, dette er helt forståelig, poenget mitt er at generelt er det mange jegere som har for lite skytetrening. Jeg har møtt mange relativt ferske jegere og mer erfarne som sliter med å klare oppskytingen. Etter min mening er det da det viktigste å skyte mer, å ikke over komplisere dette. Liggende skyting på 100m er grunnlaget, hvis en ikke klarer prøven mener jeg at det er denne stillingen en har mest igjenn for å trene på, med tanke på å lære avtrekk, sikte å holde våpenet stille. Tror nok at realiteten er at mange jegere ikke er så viderekomne som mange her.
  7. Ja, skjønner dette, men så bare kommentarer fra noen her at di kun tok obligatoriske skuddene på bane, for noe annet var ikke vits.
  8. Hei, som ny jeger i år, må jeg si det forbauser meg litt å lese enkelte kommentarer her om at det ikke er vits å trene på bane for at det ikke ligner på reelle jakt situasjoner. Jeg avla jeger eksamen i mars og har til nå fyrt av over 1500 skudd med 308, noen hundre med 17 hmr og noen hundre med 22lr. For ikke å snakke om alle tørr klikk for å trene på avtrekk. I mitt hode er det en avgjørende faktor for å være klar til jakt å kunne ta gode avtrekk, kjenne børsa jeg skal jakte med, se hvordan forskjellig ammunisjon går i børsa, samt se hvordan treffpunkt endres fra 100, 50,150, 200m. Også hvordan vær og vind påvirker treffpunkt. Å trening på bevegelige mål gav meg en aha opplevelse om hvor mye forran en må sikte, selv i rolig gange. Som supplement til skyting har jeg tatt turer ut i skog å mark for å observere di dyrene jeg har tenkt å jakte på, mens jeg har prøvd å vurdere skuddsituasjoner, som avstand, vinkel, vind sikt og bakgrunn. (med avstandsmåler i lomma) Men som ny jeger som ikke har noen dyreliv på samvittigheten ennå, skal jeg ikke belære dere erfarne jegere, men deler bare mine tanker og min prosess mot det å bli en habil og trygg jeger, og di råd jeg har fått av erfarne jegere. For meg er hver avfyrte skudd en erfaring, uansett hvor det blir fyrt av, og i mitt hode er det viktigste grunnlaget en kan ha for å bli en god jeger, å være en god skytter. Ønsker alle en god jakt sesong.
  9. Ronnie

    17. HMR tråden

    Noen som har testet cci sin A17 og vil dele erfaringer? Lurte på å bruke den til rev
  10. Ronnie

    Cz-Klubben

    Var ute å testa 455 en med 17 hmr løpet på hundre meteren i skikkelig norsk jakt vær. Stiv kuling fra alle kanter, så må si jeg var meget spent på hvordan disse lette kulene oppførte seg i ruskeværet. Kan ikke si annet en at jeg ble positivt overrasket. Synes jeg fikk bra samlinger tatt i betraktning mine begrensede skyteferdigheter som helt fersk jeger.
  11. Ronnie

    Cz-Klubben

    Monterte 17 hmr standard pipa nå i kveld, ingen problem det, blir bare litt mer frittliggende. er spent på å skyte den inn i morgen.
  12. Ronnie

    Cz-Klubben

    Da har jeg endelig fått herligheten i hus. Nå gleder jeg meg bare til å få testet det skikkelig ut. Kjøpte med et standard 17hmr løp som jeg tenkte jeg skulle bruke på reven. Det ble en 455 thumbhole med varmint løp. Sliter litt med å få lastet opp bilde
  13. Ronnie

    Cz-Klubben

    Ok, tusan takk igjenn for svar. Der er til god hjelp for en forvirret nybegynner
  14. Ronnie

    Cz-Klubben

    Takker for svar. Er det slik og forstå at somregel er det best å bruke subsonic ammo både til blink og jakt?
×
×
  • Create New...