Jump to content

Keino

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Keino's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

31

Reputation

  1. Leupold bdc retikkel kan kanskje være et alternativ. Om det er sfp etter ffp er ikke avgjørende, finner jeg et greit sikte med sfp er det bare å finne en forstørrelse som gir enkleste muligheten for kulebanekompensering. Samme gjelder moa vs mil/mrad, selv om mrad er å foretrekke. Klarer å forlegge siktepunkt i moa retikkel også, bare å bruke det nok på trening så sitter det vel på jakt også.
  2. Parallaksejusteringen helt ned til underkant av 10 m på Sightronkikkerten er et stort pluss, funker fint med Accurize lasersystemet for trening hjemme i stua. Men den noe klumpete med store innkapslede justeringshus. S&B 10X42 Classic Mildot er kanskje siktet jeg leter etter, 10x42 fast forstørrelse passer nok utmerket til mitt bruk. Men som nevnt over, muligens vanskelig å finne på bruktmarkedet. Når jeg tenker meg grundig om, mener jeg at jeg fikk klå litt på en Hensoldt 10x42 mildot en gang. Denne ville kanskje også fungert, men er sikkert like vanskelig å oppdrive. Skjønner ikke at det skal være så lett å finne sikte med både justerbare tårn og mildotretikkel, mens rent mildotretikkel skal være så vanskelig å finne. Jeg liker å enten benytte en kikkert med vanlig trådkors og justerbare tårn, eller en nett kikkert uten utpregede tårn med et godt retikkel for å forlegge siktepunktet i. Sistnevnte sliter jeg med å finne en god løsning på.
  3. Takk for tips. Z3 med BRX retikkel virker fin. Har en vortex hst, men tårnene er ikke låst, og har opplevd av de skrur seg i løpet av jaktdagen. Ønsker meg et godt sikte hvor justeringsskruene er kapslet inn, og hvor forleggning av siktepunkt gjøres i retikkel.
  4. Hei. Er det noen som har anbefalinger til kikkertsikte med mildot retikkel, men som ikke har justerbare tårn? Jeg er ute etter et nett kikkertsikte for fjelljakta etter blant annet rypa, og tenker et sikte på rundt 8x42 er passelig. Har i dag noen sikter på 50 og 56 med justerbare tårn, men det blir mye plunder og heft med klikking før man skyter. Optisk sett er zeissen på 3-12x56 fantastisk, men den er litt voldsom å ha med i rypefjellet. Ligger som oftest på 8x når jeg er på rypejakt. Tenker jeg klarer meg med 42 lysåpning, håndkikkerten fra swaro på denne størrelsen klarer seg godt i skumringen. Har også noen sikter på rundt 30 mm objektivdiameter fra burris, leupold og kahles, men savner kompenseringsmuligheter for kulebanen. Så et godt sikte som ikke er for ruvende med retikkel for å forlegge siktepunktet hadde gjort seg.
  5. Har et tips etter en del plunder med MG984G-36M. Etter oppsett av et BG310M kamera som fungerte problemfritt, prøvde jeg å overføre oppsettet til MG984G-36M. Etter mye fram og tilbake, endret jeg passordet på eposten for vilkameraene mine til et litt enklere enn det autogenererte slik at det ikke ble så mye plunder og heft i feilsøkingen. Da fungerte plutselig mannskiten! Det virker ikke som dette kameraet takler bindestrek (-), og muligens ikke æ, ø og å heller. Finner heller ikke disse tegnene når jeg går inn i menyen for å legge inn passord manuelt. Hadde bindestrek i det første passordet.
  6. Ikke sikkert man skyter mye bedre med ei tyngre hagle hvis man har gått lenge og er sliten i armene. Og mange velbygde kaliber 20 hagler har fin balanse og gode å skyte med selv om de er lettere enn kaliber 12, men rekylen vil nok bli kraftigere. Er man for eksempel en lettbygd person med ei hagle på 3,5 kilo kan det fort bli sendt avgårde dårligere skudd enn om det hadde blitt benyttet lettere våpen selv om ikke balansen er like god.
  7. Kan legge til at halvauto krever som oftest mere puss. Min er gassdrevet og da blir det en del å rengjøre. Hvordan det er med rekyldrevne, kan jeg ikke uttale meg om da jeg ikke har pusset en slik. Er også lei av hylser som fyker alle veier på jakt. Skal gå over til o/u og ha ekstraktor på min neste hagle. Har heller ikke bestemt meg om det skal bli en kaliber 12 eller 20, men heller litt mot 20 da det fort blir lange dager i fjellet.
  8. Tenker at hvis tennmekanismen ikke kommer skikkelig på plass under oppspenning så skal det ikke mye støt til før skudd går av. Hvis dette skjer 1:100 oppspenninger så skal børsemaker sitte rimelig lenge å kakke børsa i gulvet før han konkluderer, hvis det er slik han tester. I tillegg så kan støt kommer fra forskjellige vinkler som blir påpekt i posten over.
  9. Børsa er ikke min, men jeg har lånt den en del. Gikk av skudd en gang jeg bar den og en gang med eieren selv. Børsa var nesten i ny stand første gang det skjedde, bare brukt 4-5 ganger på leirduebane og 10-15 ganger på rypejakt med normalt vedlikehold etter hver tur. Børseguruen hos forhandler kunne ikke se at noe var galt. Virket ikke som de trodde helt på hva vi hadde opplevd. En annen børsemaker jeg snakket med som ikke har sett på børsa kunne tenke seg at det hadde noe med at tennstift ikke var kommet ordentlig i på plass i avtrekk, og løsnet under bevegelse. Men det er bare spekulasjoner. Vet ikke eksakt hva som var årsaken.
  10. Har opplevd at skudd blir avfyrt under bæring av sikret lanber baron. Skjedd 2 ganger med samme hagla. Fikk et lite støt i våpenet og pang sa det.
  11. Min erfaring med tunge kuler i 223 er at kulene må være godt stabilisert. Kan ikke ligge på grensen av hva riflestigninga i børsa klarer å stabilisere, da kula kan velte ved anslag og lage splatt. Lette kuler med ønsket fart på omkring 800m/s og kaliber med stort hylsevolum kan bli utfordrende. Jeg liker lette kuler forde det skal mere til for at de velter, og om de velter har det ikke så mye å si da de er så kort.
  12. Å jeg som synes 223 er litt vel romslig i hylsa til rypejakta. Har planer om 221fireball til rypa og reven. Ligger randen til soting i 223en med n130 som er kruttet jeg har fått best presisjon med. Bruker fmj kuler rundt 50grs. Testet ut litt tyngre kuler tidligere for å slippe utfordringen med lavt trykk. Blir ikke bra resultat når de velter i mat- eller pelsvilt. Jeg vil si 22-250 er for spesielt intresserte hvis det skal brukes til rypejakt.
  13. Ettermarkedet til tikka er vel noe bedre? Å skulle du trenge nytt løp så er vel det også enklere å få montert av hvem som helst av børsemakere. Noe nytt de har kommet med som jeg har gått glipp av
  14. Børsemaker anbefalte meg svemko magnum, eventuelt standard hunter hvis jeg syntes magnum ble for stor og klumpete. Svemko hadde han best erfaring med til sub. Har ikke kjøpt selv enda, da jeg ble å selge børsa. Skal ha ei ny rifle i det kaliberet, veldig moro både til trening og jakt så da må man nok kjøpe den demperen. Svemko har en veldig bra hurtigkoblig, nokså lik den man får til atec.
×
×
  • Create New...