Jump to content

msteiro

Moderators
 • Content count

  1,589
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

msteiro last won the day on January 17

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

204 Excellent

About msteiro

 1. msteiro

  Montere justerbar kolbe i høyde.

  Kalix koster ca 1500, burde være må gjøre dette selv ganske enkelt. Ellers har det vært kampanjer på denne inkl montering for ca samme pris.
 2. msteiro

  Seljakt i Nordland

  Fikk servert "sashimi" av sel på Svalbard, tynne filleter raskt stekt på høy varme med litt sesamfrø over. Litt ponzu saus på siden, helt rått! (Pun intended)
 3. msteiro

  Dagens annonse på finn.no

  Faktisk en av de finere grs stokkene, men særlig spesiell...
 4. Vi har hatt gjestejegere fra Storbritannia bla på vårt vald, og da fylte vi ut utlånserklæring, hadde kopi av lisenser etc hjemmefra tilgjengelig, samt registrerte i Brønnøysund. Nå er Storbritannia et land med ganske detaljerte godkjennelser, så fikk beskjed om at det ikke var problem, hvordan det feks er med jegere fra USA vet jeg ikke, der du i praksis kan jakte fullt lovlig med egne våpen uten et eneste våpenkort eller bevis.
 5. msteiro

  Terminal Ballistikk

  Hvis du har et dyr med et skuddsår i siden, pluss et skudd rett bak i nakken e.l. er det vel ikke så mye å si. Har dyret kun et nakkeskudd, burde du kunne bevise enkelt at du er såpass ninja på smygjakt at du oftest kommer helt på kloss hold
 6. msteiro

  Første storviltrifle

  Vanskelig å finne noe som er bedre allround kaliber enn 308, så bare å kjøre på
 7. msteiro

  Åpne sikter, hva velger en?

  Problemet er vel å få tak i det nedfellbare siktet man fester i basen, mange bruker Redfield sitt fold-down peep sight. Blir veldig fint montert på talley-baser, men ellers så har jo talley en "backup" løsning som festes rett i skinnen. Guide til hvordan det gjøres: http://www.gunsandgunsmiths.com/custom-sights-part-1-of-2/ Talley backup: http://www.talleymanufacturing.com/Products/Scope-Ring-Bases-Peep-Sight/Peep-Sight.aspx
 8. msteiro

  Åpne sikter, hva velger en?

  Hørt om noen som får tilpasset disse til andre rifler, burde vel ikke være særlig stor jobb for en kompetent børsis. http://www.xssights.com/Detail.aspx?PROD=993546
 9. msteiro

  Åpne sikter, hva velger en?

  Ghost ring er jo ikke veldig vanskelig å få til, og synes selv det er veldig behagelig å skyte med. Går jo bare rett i vanlig montasjehull, og ganske rimelige. Tok selv bare ut innsatsen i en Skinner peep sight, da får man en "ghost ring", ellers leverer jo XS enda mer smekre varianter.
 10. msteiro

  Hjelp til prissetting

  Hvis du fortsatt har original stokken kan det lønne seg å dele den opp. Men T3er er ofte fryktelig overpriset brukt, så folk er jo villige til å betale.
 11. msteiro

  Skadeskyting - Langhold vs drev

  Njaaajooneei, både og. Godkjent på papiret ja, men spesielt til litt mer hardskutte dyr er det greit å vite at ikke kule kommer frem i blåserørfart. Vet at kravet er på 100 meter, men skal man ta en vurdering på skudd ift skadeskyting, må man også tenke på hvordan kulen oppfører seg når den treffer.
 12. msteiro

  Skadeskyting - Langhold vs drev

  Mens vi er inne på temaet, noen som vet minste kaliber som klarer storviltkravet med ferdigrullet på 300 og 400 meter (altså 100 meters kravet ut til 300 meter)? Mente jeg så en bra tabell for litt siden, med minste kaliber på forskjellige avstander, men klarer ikke finne den. Spesielt for de(t) allerede marginale kalibrene på elg blir dette relevant. Edit: Fant ikke tabell, men ca svar: 280 Rem med lette kuler.
 13. msteiro

  Skadeskyting - Langhold vs drev

  Er vel mer snakk om stress, som fører til at melkesyren brukes opp, og kjøttet fort blir seigt og syrlig.
 14. msteiro

  Hva har visakortet blitt svidd på idag?

  Et matchende supplement til pelletsgrillen. Foreløpig veldig fornøyd, selv om varmen er noe ekstrem.
 15. Da TS er helt fersk regner jeg med at lading av sub-patroner er uaktuelt. Ville spart en del av pengene fra riflen og brukt de på formstøpte ørepropper og et godt aktivt hørselvern. Ellers så er det betydelig forskjell på en whisper og en lett jaktdemper, spesielt for skytteren. Hvis støy er viktig i terrenget er retningen munningen peker vel så viktig, greit å tenke på når man poster.
×