Jump to content

msteiro

Members
 • Content count

  795
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

msteiro last won the day on July 13

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

52 Excellent

About msteiro

 1. Bukkejakt kikkertsikte

  Tåpelig spørsmål kanskje, får skylde på sommervarmen, men kan synsfeltet bli for bredt? Da tenker jeg på kikkerter med 1x forstørrelse, hvor synsbildet blir forstyrret av at samme bilde oppstår to ganger; en gang i kikkerten og utenfor ved siden av/over. Eller vil det bety at kikkerten faktisk er under 1x?
 2. Tips til ny rifle

  Hovedpoenget var at selv om det er mest utbredt betyr detikke at det er det beste.
 3. Tips til ny rifle

  Disse dukker opp rett som det er, typisk kikkert i den klassen som går til samme pris er Kahles Helia C, Zeiss Classic (eller eldre Victory) og Swarovski Habicht. Hvis du skal bruke den hovedsakelig på skumringsjakt ville jeg gått opp til 50mm linse, men dersom dette kun skjer en sjelden gang ville jeg valgt 40 mm, da kikkertene er både smekrere og lettere. At de fleste kikkerter er 3-9 sier ikke så mye. De fleste kikkerter er også amerikanske (evt lagd i Kina) med 1 toms rør. Det betyr ikke at det er noe å satse på Selv om det står 308 på søknaden, kan du fortsatt kjøpe andre kaliber, du er ikke låst der. Bare å endre kaliberet på nedre delen av søknaden når du sender den inn og evt legge ved en lapp eller email til politiet.
 4. REVEJAKTEN 2017-2018

  Tuslet en ca 10 meter foran plattingen på hytta i går ettermiddag, ca 5 minutter etter jeg hadde skutt litt på blink. Flaks for den Ellers var det vilt-eldorado her i går, 4 rådyr i hagen og så en gjeng ugler som begynte å skrike rundt midnatt. Toppet seg da en bukk stemte i med bjeffene sine. Mistenker at det er kommet en del haukugler her.
 5. Rifle gis bort til nybegynner.

  Har noen 1-toms ringer til weaver/picatinny hvis man velger å gå den veien
 6. Remington 700 Tråden.

  Ville ikke kjøpt ny remington, de får man så billig brukt at det aldri lønner seg. Hvis du skal ha en 308 uten demper, er det en skikkelig stilig Ruger M77 til salgs på finn.no. https://www.finn.no/97341785
 7. Kjøp av brukt gamal rifle

  Velkommen! Hvis jeg var deg ville jeg ikke kjøot en M98, evigvarende prosjekt med ofte middels resultat. Skal du ha skikkelig bruksvåpen, er denne her et fantastisk kjøp! Ikke jeg som selger, men nesten så jeg kjøpte den selv. Her får du med en helt grei kikkert å starte med, så kan man se etterhvert om man vil oppgradere. https://www.finn.no/99701571
 8. Remington 700 Tråden.

  +1 på LTR Bra kombinasjon av litt kraftigere løp og bra stokk uten å veie et tonn. Mye bra brukt å finne også til en veldig fin penge.
 9. OT på OTen til oven OT. Svigers mistet sluttstykket på reinsjakt et år. Bekjent i samme jaktområde kom på døren med sluttstykket hans i en pose med olje 4 år etter, alltids håp Legg gjerne ut bilder av kreasjonen!
 10. Remington 700 Tråden.

  Men man behøver ikke kappe løpet ved montering av demper, eneste er at du må fjerne eller flytte frontsiktet.
 11. Kikkertsikte med god øyeavstand?

  Har todelt weaver baser på min rifle, begrenser en del ift plassering av kikkert. Landrø har en skinne til hyggelig pris: http://www.landro.no/Optikk/Kikkertmontasjer/Osuma-Picatinny-Skinne-for-Sauer-100-101 Men ellers skal alle Remington 700 baser passe, og da snakker vi et litt større utvalg...
 12. Kikkertsikte med god øyeavstand?

  Er jo noe forskjell på røret til de forskjellige kikkertene i forhold til plassering av justeringsskruer etc, spesielt på de mer kompakte kikkertene kan det være minimalt av rom å bevege seg på. Ville sett litt på det samtidig, så kan du bevare synsfelt som Amatør nevner. Synes (noen) Zeiss kikkerter har ganske korte rør, mens Swarovski Habicht har noe lengre. Her blir det kanskje spørsmål om diameter på linsen, da større linse krever tidligere "utvidning" (av mangel på bedre ord).
 13. Det burde gå fint å kontakte det lokale politikontoret der du bodde og etterspørre en attest. Eneste som kan være litt kinkig er om de uten videre gir ut denne attesten til deg uten noen form for legitimering, som dessverre ofte (og i teorien skal) betyr at du må møte personlig.
 14. Cz Klubben

  Nei, men veldig god trening med litt vind, spesielt til reinsjakten der det kan blåse ganske godt. Og ikke minst litt hyggeligere for lommeboken når skudd koster 40 øre hvis du skal skyte 2-300 skudd på en dag
 15. Cz Klubben

×