Jump to content

msteiro

Members
 • Content count

  919
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

msteiro last won the day on July 13

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

71 Excellent

About msteiro

 1. Leupold VX-3i LRP - Vortex utfordrer?

  Uten å ha utrolig mye erfaring, så har jeg sett litt etter det samme. Brukt Leupold så er det vel kun Mark 4 serien etc som er noe utpreget LH/taktisk kikkert som man får brukt, de fleste er jakt eller jaktfelt lignende sikter. Problemet er vel retikkel og justering. Opp mot 10.000 kan man komme over brukte Kahleser og til 15 får man mye. Etter det jeg har fått anbefalt er det greit å se etter mil retikkel og mil tårn, da mange amerikanske blander mil retikkel og moa tårn.
 2. Klar for elgen :)

  Skitt jakt! Turen går til Setesdal i morgen, 12-13 grader og overskyet, perfekt!
 3. PRS "Lite" / 22LR

  Sett en del på videoer fra forskjellige PRS stevner, og virker som en utrolig morsom konkurranseform. Noen som nedskalerer øvelsene til 22lr her i Norge? Ser det sprer seg litt i USA, og kravene til bane gjør det vel mye enklere å organisere?
 4. Hvor lenge sitter brunst i reinsdyret/skinnet?

  Ok, men det jeg egentlig tenkte på er når brunstlukten forsvinner fra dyret? Er det ikke sånn at brunsten er over i starten av oktober? Hvis jeg da skyter dyr i slutten av oktober kan det være at brunst ikke er merkbart mer?
 5. Når det nå bli mulighet for jakt i Nordfjella ut oktober, hvordan er det med brunst? Er "faren" over ift lukt i skinn etc på noe tidspunkt, eller sitter dette utover høsten? Kan skinnet være forurenset uten at man merker det på selve dyret. Unødvendig å stresse med å være så forsiktig med flåing hvis man ikke må, men også dumt å tro man er safe for å finne ut at kjøttet er tapt.
 6. Leupold VX-3i LRP - Vortex utfordrer?

  Liker tanken med å holde det enkelt og fokusere på det man behøver, enn å dytte ALT inn i kikkerten. Går man inn på Customshop dukker det opp fler valg, men enig i prisnivået i Norge. Heldigvis er bruktprisene bra, men hjelper lite hvis man vil ha noe spesifikt.
 7. Ikke sett mye av denne på norske fora, men ser ut som den er likt over there, men Leupold fanser der borte er jo semi-religiøs. Selv liker jeg egentlig Leupold siktene; nette fine sikter av ok kvalitet til en fornuftig (brukt) pris. Utvalget av retikler og turrets er også stort. Nok om det. Nå ute med en ny langholdsversjon av VX-3 linjen. På meg virker det som de stiller ganske sterkt i klassen rimelige langholdssikter ift. valg av fokalplan, retikler, enheter på tårn (og retikkel), pris, og ikke minst størrelse. Hva tror dere med litt mer erfaring fra LH og tilhørende optikk?
 8. Ny håndkikkert

  Kjøp brukt, fikk en Swaro SLC 8x32 for 5500 tidligere i år. Størrelsen er perfekt mellomting mellom lommekikkert og de større. Til rypejakt bruker jeg en eldre Zeiss 10x25, mest fordi den passer rett ned i lommen.
 9. .25-06 Remington

  De lager vel ikke løp i 6mm...litt merkelig å legge seg så nærme 6,5 istedenfor å gå for et 6mm kaliber, 6-284 feks.
 10. Vorn Hjort

  På andre sekker er dette ofte nylonreim mot metall/hardplast. Funker ofte med litt elektrotape rundt rammen, men gitt at man kommer til.
 11. VILLREINJAKT 2017

  Gikk mye av samme veien selv, fra Trondsbu inn til Viersla. Så tørt det var første dagen tror jeg vi minst hadde kuttet tiden i det halve, og spart endel krefter med tanke på tung sekk. Men er selvfølgelig avhengig av traktorslep ja. Trodde markerte stier også var lov, men tydeligvis ikke.
 12. Ny rettrekker fra Tyskland

  To tanker på rappen: 1. Skulle likt å se andel av totalt solgte Blaser/Sauer 202 som det faktisk blir byttet løp på før første eierskifte. Tror det er mange som MÅ ha pipeskifte, men skyter 30+5 skudd per år, og kanskje 1-2 bonus hvis de er heldig. 2. Når man først bruker picatinny kunne han valgt noe annet enn skinnemontasje?
 13. Ny rettrekker fra Tyskland

  For min del vil jeg si pluss for ikke å ha lagt masse utvikling og penger i pipeskift system. Man må faktisk tenke seg at de mest aktive her på Kammeret kanskje representerer de 10% mest aktive i Norge hva gjelder skyting. For de fleste er pipeskift helt unødvendig, da de fleste våpen i Norge går innom en del eiere før pipen er slitt ut. Hadde denne kommet med syntet stokk hadde jeg vurdert den sterkt, om enn bare pga at jeg synes integrert picatinny er helt sjef kontra en Heym SR30, som nok er nærmeste konkurrent.. Angående rettrekker eller ikke; alt kan trenes inn, på samme måte som Kipplauf-mafiaen mener de kan skyte tilnærmet like fort som med bolt (litt ironi..). Men hvis mekanismen gjør at jeg kan trene mer på skudd enn repetering...why not? Kort artikkel om denne, vet ikke hvor mange andre rettrekkere som kan låses kun ved gravitasjon? https://www.google.no/amp/www.thefirearmblog.com/blog/2017/06/07/german-straight-pull-bolt-action-rifles-steel-action/amp/ Prisen ligger vel på ca samme som en godt brukt T3
 14. Pussesett eller boresnake?

  Boresnake er vel det motsatte av å være for fin på det, men på hagle er det gull synes jeg. Enkelt å ha i en pose i futteralet.
 15. VILLREINJAKT 2017

  Hvor på vidda går turen? Har vært ganske lange perioder i år med jevn vindretning, så virker som dyrene flytter seg og blir i noen områder over litt lengre tid. Kan lønne seg å sjekke meldingene på forhånd hvis du ikke er låst til et spesifikt område. Neste år skal jeg ha med fatbike på bilen, fra blant annet Trondsbu kan du komme langt inn på vidda ganske enkelt. Veldig greit hvis man ikke har planlagt noe transport inn, og vil komme litt unna største trafikken. Prøver å kartlegge litt hvilke innfartsveier som er best for de forskjellige delene av vidda, tips mottas med takk
×