Jump to content

msteiro

Members
 • Content count

  1,084
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

msteiro last won the day on October 25

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

105 Excellent
 1. Ark for printing av kulebane tabell til turret

  Pent, veldig rent med enkel skrift, men med 22lr må man opp to rotasjoner til 200 Det er til salong jeg skal bruke det og, sender det nok i morgen med en liten beskrivelse av utregning av linjer og rotasjoner etc. Har bare brukt fabrikkinfo på drop på denne (og feil vei da...)
 2. Ark for printing av kulebane tabell til turret

  Men greit å få testet litt, regner med at det er tykkelsen på papiret jeg ikke har regnet med ift avstand mellom klikkene, ikke snakk om mye, men forplanter seg på en rotasjon. Hvis noen vil ha filen er det bare å si fra, ikke store jobben å lage selv, men kan være greit med et utgangspunkt.
 3. Ark for printing av kulebane tabell til turret

  Litt feil på målene, men HELT feil i retningen
 4. Ark for printing av kulebane tabell til turret

  Regner med at jeg kjøper de arkene over til uken, så prøvde meg på en tabell basert på kun kalkulator, dette må selvfølgelig verifiseres, men greit å teste med noe ordentlig. Må nok justeres litt, RWS Sub er kun standardklikk, kom ikke lengre.
 5. Dagens annonse på finn.no

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=108933659&fks=108933659
 6. Recon pack: Drikkepose og rifleholder

  Liten oppdatering på sekken, ryddet i boden og har en haug North Face bagger. Ikke veldig lett, men solid og med en del bra festepunkter. Stort pluss for u-glidelås!
 7. Miljøvernforbundet anmelder villreinslakting

  Ikke nødvendigvis tapt, men da har vi det her (foreløpig) permanent. De har levd med det i USA en god stund, spredningen er betydelig, men de mener ikke å ha sett store endringer i bestand pga det.
 8. Tips til valg av hund.

  Til rådyr og hjort etc ville jeg kanskje vurdert tysk wachtelhund, har vorsteh selv, og det er ikke noe rolig los på de akkurat, må evt være som bandhund. Fantastisk hund ellers, blir flere
 9. Obersten var alene en av grunnene til at den banen ble så bra når den fantes. Synd at banen er lagt ned, spesielt så lett tilgjengelig som den var. Har absolutt troen på å dele opp litt ansvar som du sier, se på skibakker for eksempel, det må finnes en balanse mellom de aktive på trening/renn og de som driver som rekreasjon. Det at det er lagt til rette for begge deler, gjør at løypene totalt sett blir bedre for alle. Tror ikke man behøver ansette en person fulltid, men det å tilføye litt mer kapital i banedriften vil nok lette byrden og øke gevinsten (i form av enda bedre baner) for de ildsjelene som holder skytebanene i gang.
 10. Det har sikkert noe med hvor mye folk det er der, står på hjemmesiden at 30 min er maks, men tviler på at man blir kastet ut hvis det ikke er stappfullt Men utrolig praktisk med lange åpningstider hver dag hele uken, sikkert ikke så fullt heller nå som ikke like mange skal skyte opp til jakten lenger.
 11. OSS hadde jeg dratt oftere på om det ikke hadde vært for at man leier for kun 30 min for 220-300 kroner avhengig av klippekort. Jeg liker ihvertfall å kunne slappe litt av mens jeg skyter og ikke stresse gjennom med tidspress.
 12. Jeg er vel en av de som bare skyter og drar (uten å være medlem) På Løvenskiold er det 100 for medlemmer og 150 for ikke-medlemmer. Hadde man tatt 200 istedenfor og holdt oppe til de må stenge kunne man (i teorien) doblet inntjeningen på jegertreningen. Jeg tror grunnen til at Oslo Skytesenter tjener penger er samme som mye av grunnen til at mange velger å handle på XXL - de har åpent på tidspunkt som gjør at de fleste kan rekke dit etter jobb uten å stresse for mye. En del sportsbutikker har åpningstider som gjør at jeg må gå tidlig fra jobb for å nå dit før stengetid, og kan bare glemme å dra hjemom først. Det samme gjelder skytebanen for min del, jeg må dra tidligere fra jobb enn normalt for i det hele tatt kunne skyte mer enn 30 min. Høggern: 200 for en økt synes jeg er helt greit, og det er kun for 100 meter skiver - hadde det vært litt lengre hold, kanskje en gong eller en 22lr stålbane hadde jeg glatt betalt 250.
 13. Ok, meldte meg inn i en klubb der, men eneste jeg hørte såvidt noe om var trening for konkurranser etc, og fikk beskjed om at jegere kunne dra på de vanlige tidene og skyte med de andre, kun konkurranse skyttere skulle trene. Ikke akkurat noe som fristet til deltagelse. Det er ikke sånn at jeg har flust av tid til overs til å prøve å bli "med" i de forskjellige klubbene, for å finne ut (etter å ha betalt kontingent), at jeg bare kan dra å skyte der jeg ellers skyter. Men jeg tror, at hvis man hadde samlet seg litt rundt driften av banen og gjort det mer tilgjengelig, kunne kanskje de klubbene som bruker sin tid og krefter på å holde det i gang, få igjen litt mer for strevet. Tar forresten gjerne imot tips til klubber med litt kultur for jegere og skyttere uten STR (ennå)
 14. Er ganske vanskelig å sette pris kontra tilbud på sånne aktiviteter. For ofte vil du ikke få en mer betalingsvillig medlemsmasse før fasilitetene blir bedre, og fasilitetene blir ikke bedre før man får inn mer penger. Men se på Løvenskiold; hadde de holdt åpent maksimalt ift tillatelsen, og vært bedre på å informere (les informere i det hele tatt), ville nok fler brukt banen, og fler ville vært villig til å betale mer. Kjenner en del som sjelden bruker den fordi de for ofte har opplevd å komme dit med 3/4 av banene er stengt pga stevne/trening, køen står langt ut døren og det er en time til de (velger å) stenger. Dette vil kanskje gjelde mer de som ikke er medlemmer, men ihvertfall mulighet for en klubb å tjene mer penger til vedlikehold. Selvfølgelig gitt at banen er i et område med nok jegere/skyttere til at det fylles opp.
 15. Ok, da misforsto jeg og er helt enig. Liker selv modellen de bruker i noen JFFer, hvor man får dugnadspoeng som teller mot trekning av jaktkort etc. Om dugnadspoeng kunne veksles i skyting eller tilgang på bane kunne det jo vært noe?
×