msteiro

Members
 • Content count

  674
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

About msteiro

 1. Pelletsgrill på vei, og tenkte høre om noen har erfaring med bbq elg/viltkjøtt? Har en del store stykker i frysen som kunne vært godt med litt langstidsgrilling/røyking. Blir sjelden jeg lager gryte uansett, så dette vil jeg tro er bedre bruk av de odde stykkene.
 2. Luftgevær er veldig god hverdagstrening, har selv begynt å prøve å ta en femskudds serie på 9-10 meter i garasjen hver gang jeg parkerer sykkelen etter jobb (dvs 5 ganger i uken). Litt mer stuerent å ha liggende "klart" også, blir til et par skudd hver gang jeg er i garasjen.
 3. I Oslo er du da heldig om du får den før jakten...
 4. Må lære meg å sveise da Ikke at det er så dumt! Men nei, tror ikke det er veldig vanskelig å få til selv, lekte med tanken å bruke Recon Pack rammen som base.
 5. Dette er et el-sykkel konsept fra Felt, men tilhenger ala dette er på toppen av ønskelisten.
 6. Haha, blir nok med sykkelhenger Sett på litt forskjellige løsninger, en såkalt bob trailer med 1 hjul virker mest smidig. På vei tilbake kan man alltids trille også, men er mest for å bruke minst tid og krefter på transportetapper. Men jeg lover, hvis det blir storbukk på jakt med sykkelen skal det tas bilde med passende støtfangerpryd
 7. Tror det er forskjell på hvor i Oslo man går og... Rifle har jeg ikke syklet noe med ennå, men vurderer fatbike på reinsjakt i år, da blir det plastkogger festet i rammen
 8. 2600 uten pipe og uten montering, koster vel 4500 ca inkl alt hos Alm. J&F leverer sammen med Atec en ny heldempet modul, hvor man får kjøpt CZ og TD løp løst med heldemping for ca 5000. Heldemping av eksisterende løp 3500. Fortsatt stor forskjell fra 1000 kr for gjenging og demper.
 9. Norrøna Bitihorn Lightweight, finnes i grå og grønn til jakt. Ikke mange lettvektsbukser med lufting på sidene, tørker fort også. Ok ift lyd, men helt suveren i varmt vær, evt Finnskogen Hybrid er mer lydløs.
 10. Hvilken demper og hvilken Leupold? Ser en del butikker slenger ut "dealer" på VX-1 og noen gamle dempere og gir uttrykk for at du får mye for pengene.
 11. Har litt samme mål, men ikke helt pensjonist ennå, så avhengig av hverdagstrening etter jobb og helger. Anbefaler også Gun Digest Shooter's Guide to Rifle Marksmanship. Har Coopers Art of the Rifle også, men den over er mer i detalj med økter etc. Er fokusert mest på praktisk skyting opp til 300 meter, med stort fokus på grunnteknikkene. Begynte å lese på en nyere bok, men den gikk fra 100-1000 på to sider omtrent, lite basisteknikk. Det gode med boken synes jeg er at den tar for seg tørrtrening hjemme, og skyting med både salong og rifle. Så den krever ikke privat bane på 300 meter.
 12. Hvis du skal jakte i noe annet enn midnatssol, ville jeg styrt langt unna Nikko. I 308 er det mye å velge i, enda mer i brukte kikkerter. Europeisk eller Leupold VX3 med 50 mm størrelse +
 13. Den var ikke dum nei. Da kan man også bestemme hvor man vil ha antigli og ikke...
 14. Noen som vet hvor man kan få kjøpt nylonstropper med antigli/silikon? Rundt 1,5" til 40 mm? Litt ferie lektyre av Col. Cooper i solen gjør at jeg vil ha en ching sling, men helst i nylon, og da med antiskli. Tenker den like godt kan være ekstra bred, da den ene enkle stroppen med antiskli jeg har er ganske tynn. Noe lignende dette, men i første omgang kunne jeg gjerne kjøpt et par meter mer lokalt enn Kina.
 15. Et stort problem synes jeg med sånne tester er mengden kikkerter, skal man sammenligne fler må man sørge for at man har "alle" med, ofte blir det et lite utvalg av forskjellige sikter tilfeldig oppsamlet i alle prisklasser. Enten burde man teste 1 og 1 sikte og ha et test bibliotek, et spesifikt segment, eller kjøre en årlig stortest av hele markedet. I testen dette utklippet er fra har de ikke med Zeiss eller SuB bla. Men en ting skal de ha, både beste kikkert og beste rifle er europeiske, noe selvsagt for oss nordmenn, men litt atypisk for amerikanere. Angående GPO siktet virker det som de gjør noe lignende Trakt, enkle kikkerter av god kvalitet, med Schott glass etc., uten å prøve å oppfinne hjulet på nytt. De kommer nok ikke til å være ledende i teknologi, men potensielt veldig bra brukskikkerter til en hyggelig penge.