AndersR

Members
 • Content count

  143
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About AndersR

Recent Profile Visitors

74 profile views
 • skog

 1. Jeg drukna de med dokumentasjon på mine pistolsøknader for å understreke hvorfor jeg søkte om flere pistoler i samme kaliber. Da ordna det seg. DSSN har et en fin "lærebok til våpenkontoret" på medlemssidene sine som jeg skrev ut og sendte med. Men jeg fikk jo en telefon med et par spørsmål uansett. Men det syntes jeg var helt greit.
 2. Søknad levert til Oslo våpenkontor 24 mars om jeg husker riktig. I dag kom svaret om at søknaden er innvilget. Så ca 9 uker stemmer, slik andre har fått antydet tidligere i tråden her.
 3. Loddebolt? Høres mye mer ut som en file- eller dremlejobb. (sa en tilfeldig fyr på internett som ikke har eid en eneste polymerramme)
 4. De (Oslo) har begynt å ringe meg når de lurer på noe istedenfor å sende brev. Det synes jeg er veldig bra, for da får vi oppklart det de lurer på med en gang.
 5. Sist jeg spurte om dette (som ikke var kjempelenge siden) var minirifle på skjemaet, men ikke anerkjent av POD. Fant ingen offisiell info på DSSN.no om dette heller...
 6. Er dette offisielt/i fullt alvor osv...? Føler at det ikke er mange dagene siden det ble skrevet det motsatte...
 7. Om du skal fokusere på at JEG ikke skjønte poenget, foreslår jeg at du leser hva jeg skrev før du slenger meg på slakteblokka di. JEG skrev om KRIPOS. Som er en bit av Politiet, helt korrekt. Men jeg trodde jeg spesifiserte mer enn godt nok at min uttalelse kun dreide seg om KRIPOS. Hva andre avdelinger i Politiet skulle mene er en annen sak. Jeg prøvde å påpeke at Kripos utgjorde et lite lyspunkt. Så for all del, kritiser gjerne at Politiet som helhet signaliserer en hel masse som ikke lar seg forene med skyttersporten vi er glad i, men å si at JEG ikke har skjønt greia fordi DU ikke klarer å lese, synes jeg langt over grensa for hva jeg mener blir et klassisk eksempel på folk som bare vil krangle. Normalt sett hadde det vært tilstrekkelig med et "OK, la ikke merke til at dokumentet omhandlet mer enn bare Kripos" eller "ja, men resten av Politiet virker ikke særlig enige med sine egne kolleger i Kripos dessverre". Men om du velger den tilbakestående metoden som bare signaliserer at du ønsker i krangle med hvem som helst på internett over ingenting, så for all del, ikke la meg stå i veien.
 8. Om du hadde tatt ut dine egne sokker ut av vannpipa di før du begynte å lese ville du sannsynligvis lagt merke til at dokumentet jeg linker til ikke bare inneholder innlegg fra Kripos, men fra Politiet som helhet.
 9. Interessant lesning fra KRIPOS fra høringen i 2012: Kilde: https://www.regjeringen.no/contentassets/22c5b4296d2a40b48f1a50e18ad45cc1/politiet.pdf Det er mye annet bra å lese her også, blant annet om deres holdning til forslaget om registrering av magasiner. Bør leses av alle, spesielt de som tror Kripos utgjør en trussel for skyttersporten.
 10. Er det noe sted vi kan følge med på dette?
 11. Og for ordens skyld, prøvde jeg å være veldig tydelig på at totalforbudet jeg omtalte var en helt teoretisk øvelse. Jeg er fullt klar over at det ikke er noen som har planer om å gjøre dette, så det var kun for å sette ting på spissen. Men selv da ville det ikke gitt synlige statistiske resultater. Det er jeg villig til å vedde en solid dæsj penger på.
 12. Tenker du nå på en slags generell "license to buy potensielt farlig støff" ? som ikke spesifiserer hva eller hvor mye, bare at du har blitt ansett som skikket til å kjøpe ting som ikke alskens gærninger burde ha? Det høres ut som første trinn til å lage et generelt forbud mot alt det som krever et slikt kort.
 13. Nå er det vel uansett både langt vanligere og mer hensiktsmessig å drepe noen med en kjøkkenkniv enn med en katana. Så selv om man skulle innført et teoretisk totalforbud mot sverd og spektakulære kniver, er det svært lite trolig at det ville påvirket drapsstatistikken i noen som helst grad. På samme måte er det på ingen måte sannsynlig at regler om magasinkapasitet vil påvirke drapsstatistikken. Faktisk ikke i det hele tatt.
 14. Det er så mye absurde faktafeil i denne rapporten, både før og etter side 405, at det gjør direkte vondt å lese det de skriver om våpen. Dersom det er like mye feil knyttet til resten av rapporten er det ikke mye man kan bruke denne til uten å trekke dramatiske feilkonklusjoner.
 15. Bra. Da venter ihvertfall jeg i spenning på utfallet av dette møtet.