Jump to content

m00se

Members
  • Posts

    829
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

m00se last won the day on June 7 2018

m00se had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

m00se's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

239

Reputation

  1. En tid fløy jeg ut av Geneve mye. Alt av lommekniv blir fratatt i security, men så kommer man innenfor taxfreeområdet og da er det fritt frem å handle på Victorinoxbutikken. Jeg spurte, litt fleipete, er det lov da, og ha med en sveitserkniv i håndbagasjen på flyet. "Jada, men du har ikke lov å ta den ut av pakningen".
  2. Det er spenstig! Var det elektronisk?
  3. Merker at jeg har dårligere råd siste året. Det er ikke bare huslånet men alt annet og. Drivstoff, mat, alt er blitt dyrere og lønna har ikke holdt takt. Skytesport er dyrere enn mye annen hobby men det er ikke det som er problemet for min del. Pengebruk på vanlige ting er gått opp (og så kom det jo et barn til i heimen, det tar både tid og penger fra hobby!).
  4. Ikke sant, jeg syns det er ganske tydelig. Er du nordmann som kommer reisende fra fastlandet er det jo bare å ta med våpen så lenge du har våpenkortet med deg.
  5. Trenger man våpenpass da? Er det ikke snakk om å bare ta med rifla og våpenkortet?
  6. Strengere enn den er?! Da er vi på Saudi Arabia nivå da?
  7. Ante ikke hvor heldig jeg var at på min nærmeste XXL jobber det faktisk en kar som både driver med jakt og sportsskyting. Synd de bare selger dritdyr ammo.
  8. Det virker rart. Som @Rausheim sier så var det jo reakreasjonsskytter man ble etter nybegynner, sa med opp til 4 våpen. Enten hadde du aktivitet til dette, eller ikke da fikk du jo ingen våpen. Men tviler ikke på at enkelte kontorer praktiserer forskjellig. Min erfaring er bare med Oslo.
  9. Selv med forrige loven var det vel innafor med 4 pistoler? Min første søknad gikk på 4 pistoler (samt flere jaktvåpen, jeg tok jegerprøve samtidig som jeg gjorde meg ferdig med 6mnd i pistolklubb).
  10. svjv er det ikke noe typer kniver som er ulovlige i Uk som ikke er ulovlige her. Går vel bare i springkniv, butterfly osv. Men så kan du ha sveitserkniven i lomma uten å tenke på aktverdig formål. Er vel heller ikke noe aldersgrense for å eie kniv, bare kjøpe, samme som her.
  11. Fint det egentlig, knivlov i UK er jo faktisk mer liberal enn her.
  12. Stemmer, men sett at man tar kurs uten å bli medlem. Da starter ikke karantene.
  13. I den står det jo at karantene gjelder medlemskap i skytterorganisasjon. Altså ikke fra man tar kurs, men fra man er medlem (i DSSN, antagelig).
  14. Jeg tror kanskje det er to år medlemskap i klubb. Jeg sto oppi dette nylig, da jeg tok kurs men ikke fikk formalisert klubbmedlemskap med en gang, i klubben sa de det teller fra du melder deg inn i klubb, etter kurs.
  15. " A reason is not required to be issued an acquisition permit for semi-automatics unless the reason is other than sport-shooting, hunting, or collecting" Sjette setning. Dvs. du må si ifra hvis du har andre intensjoner, men det er ikke noe krav på å dokumentere behov. Edit: ser at jeg har formulert meg litt dårlig. Det er ikke behovsprøvning bortsett fra med helauto. Men i kontekst av denne tråden er det jo halvauto vi snakker om.
×
×
  • Create New...