Generaldfeld

Members
 • Content count

  1,536
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Generaldfeld last won the day on May 21

Generaldfeld had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About Generaldfeld

 1. Jeg har nesten et personlig forhold til hylsene mine, og bruker lang tid på å gå over, har ikke sett noen tegn til hylse separasjon. Jeg holder meg godt unna max ladninger, sånt sett. Sotspor nedover hylse kroppen kan vel og være for slappe ladninger? Så ikke så mye til det fra disse patronene. Bør jeg stille inn helpresse dien og halspresse dien slik at den strammer mer til? Hvordan er nok nok og godt nok? Hadde litt sotspor nedover hylsekroppen når jeg ladet med 43grs, gikk opp til 44 og 44,5grs, og sotspor problematikken var ikke lenger noe problem.
 2. Har du link til artikkelen på forumet du referer til? Evt bilder?
 3. Dere får ha meg unnskyldt at det i denne tråden dukker opp litt varierte spørsmål! Idag etter jaktfeltskyting, som ikke gikk så aller verst, nei, jeg klarte ikke å nå 140- tallet som jeg håpet...men potensiale er det så det ut til være! Det ble skrevet endel om benkeskyting igår, og hvor nyttig det er, eller ikke er! Jeg skal ikke skrive så veldig mye mer om det akkurat nå. Men, når jeg skulle pusse riflen senere idag, kikket jeg over sluttstykket, som jeg alltid gjør. La merke til noe sot, er dette vanlig? Jeg må si at jeg ikke har sett det helt slik før. Hva kan det skyldes?
 4. Jeg ville ikke ha kappet løpet. Lånt fra hjortefall.com: "Det er også viktig å merke seg at det er ikke alle kalibre som egner seg like godt til kapping. Magnumkalibre (dvs stort hylsevolum i forhold til kaliber) lades ofte med saktebrenne krutt, som krever langt løp for å få fullstendig forbrening. Dersom en bruker kort løp i disse kalibrene, vil ikke bare munningshastigheten senkes drastisk, men en kan også oppleve å få mye dritt i demperen pga at alt kruttet ikke er fullstendig forbrent. Det vil også gi høyere trykk i demperen, noe som vil senke levetiden på demperen. Hausken har i det siste kommet med et «magebelte» på demperene sine nettop på grunn av at folk med magnumrifler kapper de for mye. Hvorfor en skulle velge et magnumkaliber, for så å kappe løpet er selvfølgelig selvmotsigene, men det er flere som gjør det."
 5. Jeg kan ikke være uenig med deg 1983, men det blir en slags besettelse for å få den presisjonen...og det er helt klart at det er en stor overgang å gå over til "vanlig" skyting. Plutselig kommer andre faktorer inn og det er mye mer krevende. Skal man komme dit man kanskje ønsker, krever det veldig mye tid på trening. Den tiden er ikke alltid tilgjengelig for slikt, selv om man aldri så mye ønsker det. Når man går over fra benk til frihånd, etter å ha holdt på i benk en god stund, er ikke så motiverende nei. Men det skal ikke mere til enn at samlingene på liggende skyting er gode, så prøves sittende. Stående skyting har vi snakket om før, det kan være veldig greitt når man får 5/5 på jaktfelt, og det kan skje på små mål på kortere distanser. På lengre hold er det ikke like enkelt synes jeg. Stående skyting trener jeg så altfor lite på, motivasjonsfaktoren kommer inn, selv om jeg både vet og tenker og planlegger for meg selv at dette skal jeg ta tak i og dette skal jeg forbedre og trene på, så blir det ikke alltid slik.
 6. Det er vel en del bilder på nettet av skudd på dyr med SST, ikke alle ser like vellykkede ut. Som 223man1 skriver, Hornady Interbond er et mye bedre valg!
 7. Vel, båndtvang periode, Rottweil eier har hunden løs, og følgelig når slikt som dette oppstår, og skjer, har ikke eier, tilsynelatende kontroll over hunden sin. Er elghunden beviselig skadet som følge av at Rottweileren angrep, og var elghunden da i bånd i sammen med sin eier, vil jeg anta at elghund eier, kan slippe fra dette, uten å kjenne alle fakta.
 8. Idag ble det 75 skudd på banen, det tror jeg aldri før har skjedd! Hadde med meg Nosler Custom Competition 155grs, Nosler Custom Competition 168grs, og Berger VLD Hunting 168grs. Jeg har sett en tendens over tid, hvor jeg ikke klarer å få hull i hull presisjon med Nosler CC 155grs, i benk. Den går ganske bra, men jeg får ikke til helmaks. Det samme idag. Igår skjøt jeg med en kamerat, han hadde med seg Nosler CC og Hornady A-Max, det var stor forskjell på samlingene, Hornady A-Max var klart best! Jeg ser idag at Nosler CC 168grs og Berger VLD Hunting gikk langt bedre enn Nosler CC155grs. Nå har jeg vel bare ca 30 kuler igjen av 1000 Nosler CC 155, jeg tenker at når jeg skal handle inn nye kuler, så blir det gjerne Lapua Scenar. Det er 5 skudd på hvert av bildene. Når man skyter endel, og det tror jeg ikke at jeg er alene om, så ønsker jeg å få til så god presisjon som overhodet mulig. Det blir mye skyting i benk, når jeg har funnet noe som går slik jeg ønsker, blir det brukt videre på vanlig trening, med sittende, liggende og stående skyting, og ifm jaktfeltskyting. Det er svært tidkrevende, og det er veldig mange detaljer, utstyrsmessig som den menneskelige faktor! Idag fokuserte jeg veldig på avtrekk!
 9. Gjør garantert en veldig god jobb! http://www.jaktdepotet.no/messetilbud/lyman-cyclone-stainless-steel-tumbler-sett
 10. Etter kveldens lading av 35 stk patroner, gikk jeg gjennom boken jeg fører alle lade gjøremål opp i. Det viste seg at til nå i år, har jeg vært 19 ganger på laderommet og ladet, det har videre medført at 3x 1kg med krutt er brukt opp blant annet. Hjemmelading er veldig interessant og veldig lærerikt, det anbefales virkelig til de aller fleste som tiltrekkes av og har planer om å skyte endel på bane, og i jaktsammenheng er dette med mengdetrening bare et stort pluss! Dagen idag på skytebanen var ikke noe å snakke om presisjonsmessig...så det blir en tur på banen igjen imorgen også!
 11. Gratulerer med nasjonaldagen til folk i bygd og i by, til folk på jobb og til folk i tjeneste verden over!
 12. Tilsammenligning, Hornady Interbond .308Win 150grs, skal fungere ned til 610ms. Jeg betviler ikke de homegene kulenes egenskaper i form av presisjon og gjennomtrengingsevne, men ekspansjonsevnen er jeg noe mer usikker på. Jeg er minst like mye opptatt av helse som andre og ønsker heller ikke å ha matfatet og det som ligger oppå der fult av bly... Jeg har alltid skjært godt av hvor skuddet har gått inn, og kommer til å fortsette med det.
 13. 22man1, jeg skjønner og forstår, jeg er selve bly fantomet...holder meg kun til gode bondede bly kule konstruksjoner! Gratulerer med nasjonaldagen, til alle i denne tråden og i alle andre tråder her på kammeret!
 14. 32-40 Win, det kan ikke jeg vite noe om!
 15. Jeg ser at homogene kuler blir kalt massive her, hva er årsaken til det? To navn, samme type kule? Ikke for å kverulere, men har ikke hørt slike kuler bli omtalt slik før, derfor bare nysgerrig.