Generaldfeld

Members
 • Content count

  1,444
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Generaldfeld

 • Birthday
 1. Heftige saker, han hadde samlet veldig mye forskjellig!
 2. Det var bra fart ja, det viser vel kanskje også at 550 gir høyere hastighet enn N-150! Jeg er blitt helfrelst .308win fan, liker det gode gamle, trauste og egentlig kjedelige kaliberet veldig godt! Kan jeg få spørre hvilket kaliber som kom inn istedet?
 3. Har tenkt tanken endel dager at vi skulle hatt noe hjort eller rådyr kjøtt til middag idag, men det blir istedet entrecôte, med poteter, wokede rotgrønnsaker og asparges surret i bacon.
 4. KydeX, hvilken hastighet får du med den ladningen din? Idag ble det ladet med Col på 71, og da ser .308'en ut som en 6,5x55, nesten iallefall!
 5. 1983, jeg er godt fornøyd egentlig med Nosler CC 155grs. Men etter lang tid borte fra all skyteaktivitet, så var samlingene ikke helt der jeg håpet, og det går mest på meg selv i mangel av trening. Samlingene på jaktfelt med Nosler CC har vært gode, det har også samlingene forøvrig vært med Norma Jaktmatch! Uansett så kommer jeg til å fortsette med Nosler, billig og greit, mens jeg supplere med Lapua Scenar. Jeg har en veldig stor mengde Norma hylser, er langt over 1000 stk, så jeg har til å bruke og lade mange ganger heldigvis! Jeg fører nøyaktig logg på alt jeg lader og hva jeg skyter, slik at jeg har god kontroll, og så er det spennende og givende og følge med på!
 6. KydeX, du har helt rett i at 155 og 167-168grs kuler ofte ikke har så stor forskjell i BC, mens tallene endrer til det langt bedre for feks 175grs. Jeg vet ikke for jeg har ikke prøvet det ut, men jeg har en forestilling om at 167-168grs feks Lapua Scenar, med feks Vithavuori N-150 41-43grs vil gi meget god presisjon, men jeg har enda til gode å finne det ut. Til langhold vil som du sier andre ladninger og tyngre kuler være mer aktuelt selvsagt.
 7. Joda, jeg ser den for all del, det er vel slik det er det. Jeg er kanskje merkelig skrudd i sammen, men tanken eller ideen, alt ettersom, er at jeg ser for meg å maksimere presisjonen i benk, for så å trene liggende, sittende og stående. Det er noe som ligger i hodet mitt... Jeg har ikke topp benchrest eller Competition utstyr, jeg har vanlig godt RCBS utstyr, iblandet noe lyman, Nosler CC er vel og kanskje ikke den aller aller beste kulen. Det som jeg prøver på og vil er å få maksimalt ut av det jeg har til rådighet, utstyr er noe, trening noe annet, skytterfeil også, men alt henger nå i sammen. Etter at jeg har skutt både nye og brukte hylser, halspresser jeg disse, tidligere helpresset jeg, det er alltid noen små ting og detaljer som kan være med å øke presisjonen. Jeg er fullstendig klar over at med mitt utstyr, mine rifler og med meg selv inkludert, så vil "hull i hull" drømmen ikke alltid gå i oppfyllelse, selv om det skjer og har skjedd noen ganger. Ting som er sammensatt har sine begrensninger, men det er veldig spennende og lærerikt, jeg har heldigvis veldig mye å lære av å lade selv!
 8. Takk Spindrift!
 9. Er vel ikke direkte uenig med deg i det Kydex. Selv om man sitter godt i skytebenken, med skytestøtte, og god pute, føler jeg selv det gir for mange variabler, det må være uten mulighet for noe som helst vingling og bevegelse! Derfor vurderer jeg å anskaffe en skytestøtte lignende denne: https://www.brownells.no/epages/Norge.s ... /100012201 Det fordi jeg som sagt ikke til nå iallefall har funnet en pute som har vært god og stabil nok til å ligge helt i ro under kolben... Tanken ved å lade og eksperimentere med diverse ladninger og krutt og kuler, er jo tilslutt å treffe den ultimate ladningen som er mer presis enn noe annet...når man ikke har vært så mye banen, er det allikevel skyterfeil som først kommer til syne! Og, det har nok mer å si for presisjonen enn som oftest ladingen har! Målet for meg med dette, er å få til en så god presisjon som jeg kan klare, med to rifler i .308win, i benk, for deretter å frigjøre meg fra benken, og gyve løs på liggende, sittende og stående skyting! Jeg har ikke orket å delta i jaktfelt i år, om det blir denne sesongen spiller også liten rolle, jeg tar ting i mitt tempo, og lader og trener på bane som det passer meg(når banen er ledig) Jegerklassen i DFS har jet derimot lyst til å prøve meg i. Så selv om jeg føler at jeg tidligere har funnet god ladnignene, kan jeg nå hevde og skylde litt på skytterfeil og manglende trening, for å fortsette å eksperimentere bare litt iallefall! Blir nesten kanskje litt stresset av tanken bare på å lade det samme hele tiden! Rutine preget samleproduksjon...går vel det og... Kommer til å prøve med noen tyngre kuler senere, feks Lapua Scenar 167grs, noen som forresten vet hva Scenar L står for? Og hva er OTM?
 10. En hjemmeladers bekjennelser... Har i den senere tid tatt opp igjen lading, fått kjøpt inn ting jeg har følt at jeg har manglet og som jeg trenger. Det har vært mindre interesse og glød og vilje og lyst til både jakt og skyting i lengre tid, det er ikke det samme som det engang var! Ting tar lengre tid når motivasjonen og lysten ikke helt er tilstede. Men lading har det altså blitt i den senere tid, og det har forsåvidt vært lystbetont. Helt til jeg kom på skytebanen idag! Nå skal det i formidlende omstendighet sies at det var lenge siden sist jeg har skutt...helt greit, men hadde jo håpet på så mye bedre, ingen samlinger ble målt... Når jeg er litt tilbake i ladeverden, er det mye å huske på, det er helt sikkert. Jeg bruker fremdeles Nosler Custom Competition 155grs, jeg ser at de ikke er helt like i lengde og i vekt, hva er Ok og innenfor akseptable mål der, hvor mye avvik er Ok?
 11. Trodde du var Swarovski mann mork? Zeiss, Swarovski, Leica, Kahles, Schmidt & Bender, er alle i øverste sjikt. Alle som jakter, har sine egne preferanser, det være seg kvalitet og kostnad, kost/nytte effekt, egnethet til det man har tenkt å bruke kikkertsikte til etc, men grovt sett, er vel to av kikkertsikte merkene jeg nevnte ovenfor, regnet som de absolutt beste! Samtidig, man allikevel, kan det likefullt og like gjerne feks bety at man kan kjøpe Meopta, og den gjør like mye nytten som de andre nevnte, og brukeren av denne kan være minst like glad og fornøyd, vi snakker om veldig god kvalitet til ofte under halve prisen! Kvalitetsmessig skal det av og til mye for å se den virkelige optiske forskjellen, jeg har selv "dyre" merker og jeg har Meopta. Jeg er like glad i og fornøyd med Meoptaen min, som med de andre, det jeg prøver å si er at man må ikke alltid nødvendigvis ha den som koster mest!
 12. Må innrømme at jeg kun har kjøpt Norma jaktmatch ferdig ammunisjon, i pakker av 50 skudd, prisen er grei, iallefall med tanke på alle gangene jeg i utgangspunktet kan lade hylsene om igjen! Gleden er god presisjon i første omgang og gode hylser og lade glede i etterkant!
 13. "Samt å kjøpe meg ei lettvekts rifle i tillegg som feks Kimber, Forbes, Browning eller Sako!" Jeg har Sako 85 Finnlight i .308Win, og er veldig godt fornøyd med den, jeg har og en Browning X-Bolt i samme kaliber. Men her tenker jeg at Browning X-Bolt Nordic Light er et veldig godt alternativ! Jeg mener oppriktig at Browning rifler ofte er undervurdert, min oppfatning og kunnskap og erfaring med Browning er meget god! Noen snakker om at avtrekket ikke er det beste, andre igjen synes det er greit og bra...for min egen del synes jeg ikke hverken avtrekkene på Sako Finnlight og Browning X-Bolt er fremtredende gode, men de er veldig gode nok! De er begge presise, og jeg føler at de er bygget skikkelig, kvalitetsfølelsen på stokken, er det nok Browning som har mest og fare med, Sako stokken er litt kjedelig, og traust.
 14. Alltid viktig å måle slik at samlingene blir så gode som overhodet mulig! Ser på skytebanen gjennom sesongen flere forskjellige måter å måle på...
 15. Er det noen her som vet om Remington har sluttet å produsere rifler i kaliber .17Rem Fireball?