Jump to content

Generaldfeld

Members
 • Content count

  1,584
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Generaldfeld last won the day on May 21

Generaldfeld had the most liked content!

Community Reputation

30 Excellent

About Generaldfeld

 1. Sakoklubben

  Er det noen Sako Finnlight 85 eiere, som har .308win og som har/bruker Hornady Interbond? Alt annet jeg har brukt og ladet i den har gått veldig bra, men merkelig nok ikke Hornady interbond, blir glad om noen har erfaringer å komme med!
 2. REVEJAKTEN 2017-2018

  Her har det regnet så mye at det kun har vært i tanken et par ganger siden sist en plan om å legge ut mer åte, men det har blitt med disse tankene...det har aldri vært så mye dårlig vær med regn her som jeg kan huske. Håper høsten kommer med det beste av ekte godt høstvær!
 3. God treningsammunisjon i 308. Win

  Takk @1983 Det rare og spesielle er jo veldig ofte at feks liggende på jaktfelt på noenlunde lik avstand, og da selvsagt ellers under like forhold, så er det nesten ikke mulig å kunne få slike samlinger. Det har skjedd, men det er noe der som inntreffer og som skjer! Jeg legger merke til at om jeg har fult hus på de 4 første blinkene på jaktfelt, så skjer det noe mentalt! Man blir veldig fokusert på å unngå alle mulige feil og man strever virkelig enda hardere for å få fult hus! Mens her nå var man fri fra press og stress, kun skyte og ha det hyggelig! Jeg skyter nesten aldri lenger på el skiver, jeg bruker papp, men på 200 meter er det et must, da jeg ikke har anskaffet meg "stjernekikkert" til å spotte treff!
 4. God treningsammunisjon i 308. Win

  Var på 200 meters banen sist uke. Det er det ikke så ofte jeg gjør, det blir veldig mye 100 meter, samt endel jaktfelt trening. Jeg bruker mine nå etterhvert så "vanlige" 155grs Nosler CC, Norma hylser, 44,5grs Vithavuori N-150. Jeg skjøt kun liggende, uten reim, anlegg eller andre hjelpemidler. Jeg vil etterhvert prøve Berger VLD Hunting i 168grs, da jeg la merke til at samlingene på 100 meter kontra Nosler CC, var endel bedre.
 5. REVEJAKTEN 2017-2018

  Litt rolig i tråden for tiden, ferietid og mulig at de som fikk rever i starten må naturlig vente litt før neste mulighet dukker opp, kanskje. Her har det heller ikke skjedd mye, la ut ny åte på fredag, det som ble lagt ut for en uke siden var helt borte.
 6. Remington 700 Tråden.

  Det blir ikke mange skuddene hvert år på denne riflen nei, det er veldig langt i fra å kunne kalles mengdetrening! Jeg er veldig fornøyd med presisjon, effekt, virkning og hastighet, bare så synd at hastigheten er med på å slite ut løpet så raskt!
 7. Remington 700 Tråden.

  @Toby, ja jeg har beholdt alle hylsene heldigvis...har vel 2-300 ferdig ammunisjon liggende også. Begynner å bli litt i tvil hva jeg skal gjøre med dette kaliberet...før var det bare stor stas og full jubel, nå er jeg ikke like sikker...trur eg!
 8. REVEJAKTEN 2017-2018

  Har bare fått vært i jaktboden en gang sålangt, og i går ble påfyll av åte for tredje gang denne sesongen. Det som nå er helt tydelig, er at det er rev som kommer på åtet, det ble jeg glad for! Jeg har noen viltkamera, men har kommet til at jeg ikke vil sette dem opp. Mulig jeg prøver grytidlig imorgen, om jeg klarer å komme meg opp og ut...
 9. Sakoklubben

  Jeg har en Sako 85 Finnlight i .308win. Jeg har prøvet å kjøpe en kammerpussestokk innføring. Jeg prøvet først Lyman boreguide, men hylsen som skal "erstatte" sluttstykket med hevearmen på, var for tykk til å entre på riktig plass. Den ble derfor byttet inn og en tipton boreguide ble bestilt, nå viser det seg at det samme problemet oppstår også med denne! De av dere som har Sako 85 Finnlight i .308win, hvilken type kanmerpussestokk/boreguide bruker dere?
 10. Tips til ny rifle

  På endel temaer har jeg etterhvert fått hakk i platen...og når det gjelder kikkertsikte og hjort, er svaret mitt alltid: 3-12x56! Ikke alle er enige, og det er helt fint, sånn skal det være. Jeg for min del ønsker alltid en mest mulig skumrings sterk kikkert!
 11. REVEJAKTEN 2017-2018

  Kikkertsikte trenger vi alle, også revejegere...noen som har tilgang på artikkelen? http://www.dagbladet.no/tema/slik-skyter-du-midt-i-blinken-med-de-nye-kikkertsiktene/68496289
 12. REVEJAKTEN 2017-2018

  Lurte på å ta en liten runde ut ikveld og, det ble fort bare med tanken, da vannet ovenfra nå kommer i store mengder!
 13. Erfaringer med .17 RF...?

  Har hatt en Remington 700 SPS Varmint rifle i .17 Rem Fireball i endel år. Jeg har kun kjøpt og brukt ferdig ammunisjon. Men jeg ser at Remington ikke lenger ser ut til å levere rifler i dette kaliberet, så det er godt mulig at tilgang på ferdig ammunisjon vil kunne minke med tid og stunder. Det ble nevnt over her at mating av hylser i kammeret kan være et problem, ja, er tildels enig, om man legger 4-5 patroner i kammeret, vil så og si alltid alle utenom den siste patronen mate... Kaliberet er beskrevet som nær perfekt til revejakt, noe jeg vil si meg ganske bra enig i. Av negative ting som kan nevnes, pga høy hastighet vil ikke løpet ha så veldig lang levetid, iallefall ikke med høy grad av presisjon. Det kan vel forventes at løpet tåler 2500 skudd, før presisjonen begynner å endres, alt ettersom.
 14. Remington 700 Tråden.

  Har sett litt på sidene til Remington, og ser at rifler i kaliber .17 Fireball ikke er tilstede som valgmulighet når det gjelder kaliber. Er det noen som vet om det også vil gjelde ferdig ammunisjon med samme kaliber laget av Remington? Jeg har en Remington 700 SPS Varmint i nevnte kaliber, og lurer da evt på om jeg må begynne å tenke på å lade dette kaliberet selv...eller selge den og vurdere et annet mer "vanlig" kaliber!
 15. REVEJAKTEN 2017-2018

  Var sent på plass, ca kl 23. Så det satt en måke like ved åtet, og da tenkte jeg jo mitt. Det lettet ytterligere en måke fra åtet når jeg var på plass i åteboden, det var helt komplett vindstille, ikke en lyd, bare et par mygg, en hjort som beitet, det var vel det. Av og til skal det litt for at det skal klaffe, at det kommer rev når man sitter klar og venter, mens andre ganger kan man nesten klokke dem inn når de skal komme og faktisk kommer!
×