Jump to content

Rutilus

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Rutilus's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Rutilus

    God varm lue?

    Jeg kjøpte meg knall oransj topplue på XXL til 39 kroner. God og varm og synes godt.
  2. Bruk oransje caps eller lue uansett om du er alene eller jakter med andre. Husker et eksempel fra elgjakta et år, da en av postkarene oppdaget bevegelse i skogkanten. Etter å ha kikket en stund i kikkertsiktet for å se hva det var, oppdaget han at det var småviltjegere kamuflert fra topp til tå. Jeg hadde ikke trivdes med å bli siktet på av en elgjeger med ladd gevær fordi han ikke så hva jeg var...
  3. Er det noen som har erfaring med Dianova Flex diamantbryne fra Jaktfall? http://www.jaktfall.no/produkt/eka-swin ... amantbryne Det skal i følge produktteksten være suverent til sliping av den konkave eggen på Eka Swingblade.
  4. Den ble jo kjempefin! Hva har du satt den inn med? Pass på så den ikke tørker for fort, så sprekker den nok ikke.
  5. Du kan fint starte med en gang. Bare pass på at du ikke lager veggene for tynne med en gang. Jo tynnere de er, jo lettere vil de kunne sprekke under tørking. Bedre å tilpasse veggene til slutt under finpussen etter at koppen er tørket. Lykke til!
  6. Jeg banker av barken med en hammer og legger kula i fryseren til jeg skal begynne å hule den ut. Det er absolutt enklest å hule ut mens den er rå enda. Deretter legger jeg den i flis når jeg tar pauser under uthulinga. Viktig at den innerste basten (den som blir brun under tørking) får sitte på til uthulinga er ferdig, og koppen er klar til pussing. Har opplevd at det kan danne seg mugg og misfarging utenpå kula mens den tørker i flisa. Får basten sitte på, er det bare å pusse av dette til slutt. Jeg har aldri opplevd at kulene sprekker.
  7. Problemet mitt har vært at de har dugget på innsiden av linsene etter en tid. Dugg på utsiden har ikke vært noe nevneverdig problem. Begge gangene har leverandør tatt dette på garantien og sendt meg ny kikkert. Hvis jeg ikke husker helt feil var det 5 års garanti på optikk. Tesla 32: Regner med at en forhandler kan sende inn kikkerten din til reparasjon, evt reklamasjon
  8. Er det flere enn meg som har hatt problemer med innvendig dugg i Bushnell Elite 4200? Fikk dugg inne i kikkerten første jaktdagen i høst på min tre år gamle kikkert. Resultatet var jo da null sikt og et par amputerte jaktdager pga dette. Problemet er at det jo ikke er første gangen dette skjer med denne type kikkert. Forrige gangen det skjedde var også kikkerten bare tre år gammel. Leverandør erstattet kikkerten begge gangene uten spørsmål, men jeg blir jo litt skeptisk når det skjer for andre gang... Kikkerten skal vel tåle ei regnskur? Er dette en svakhet ved denne typen, eller har jeg bare vært uheldig og fått to "mandagsprodukter"?
  9. Jeg har den hvis du fremdeles er interessert. Send meg en pm.
×
×
  • Create New...