Gunwerks

Members
 • Content count

  1,061
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gunwerks

 • Birthday
 1. Her er det mulig å få sett hvor utrolig presise en god rifle i 7 x 64 kan bli. Resultatene har blitt nådd med en vanlig østerriksk boltrifle (uten demper) montert med et Swaro Z 4 jaktkikkert (3 -12 x 50) under en test. 100 meter fra benk og på papp. Fabrikkladd 11,5g /177gr (TIG) fra Brenneke samlet 3 skudd på 8,7mm og fabrikkladd 10g / 155 Geco Express på 9,8 mm. På 200 m og elektroniske skiver samlet Brenneke (TIG) 3 skudd på 36,4 mm. Jeg må dessverre innrømme at dette (for meg ikke tilfredsstillende) resultatet skyldes mest sannsynlig dårlig avtrekk fra min side. Uten denne personlige feilen ville jeg ha fått < 20 mm til. Med Geco Express ble det en fabelaktig samling fra 14,2 mm på 200 m. Har man en slik "skytemaskin" i kraftfull 7 x 64 får man så klart anvende komboen på jakt på lengre hold også. Selvfølgelig først etter verifiseringen av treffpunkt / presisjon over alle ønskede avstander og mye trening! Da finnes mange gode prosjektiler som klarer av jakt til 250 m, men fra 300 og litt utover dette burde man stille ekstra krav pga. kulebane og ikke minst vind. For meg personlig betyr det ladning av Hornady ELD - X og M som finnes begge to med 162 gr / 10,5 g som er nesten ideell med hensikt til 7 x 64. Jeg skal få gjort jobben sammen med en god venn av meg som er profesjonell i hjemmeladning og mye mer lidenskapelig for faget enn hva jeg er. Kulene kan problemløs settes langt ut pga. lang overgangskonus / "friflukt" i 7 x 64, og med dette høstes enda mer hastighet og presisjon. Vi regner da med V/0 fra ca. 900 m/s. Tiltenkt jakt på fjell til 300 m og med matchkulene "papirarbeid" ut til 500 m.
 2. Ja, krageutgaven er rimelig utbredt i Sentral Europa. Har vært meget populært i sein 1970 og 1980 tallet. "Vanlig" rillepatron x 50 Mag er også godt likt pga sin topp ytre ballistik. Både fabrikkammo og originalhylser finnes det nok av. Godt med ladedata også.
 3. Beklager, men det virker ikke slikt at det er mulig til å konvertere andre hylser til 5,6x50 ® Mag. 5,6x50 R Mag har blitt utviklet fra scratch av Guenther Frere i 1968 og da finnes ingen "parentcase". Pga. det ingen konverterings dier heller.
 4. Hjertens enig med @Torf. Det er rett og slett grisete at XXL først selger til full pris, f. eks. O/U modell 26 i luksusversjoner gjerne til ca. 100 K, og deretter ødelegger man for sine kunder fullstendig hensynsløst, fordi man vil bli kvitt agenturet, eller at det har blitt fratatt fra produsenten selv. Slik hender fortiden ganske ofte ... Hvor har da tillitbeskyttelsen blitt? Denne gjelder forhåpentligvis ikke bare biler hvor produsentene gjerne bygger på de tidligere modellene for å ikke ødelegge for sine kunder med eldre modeller.
 5. @Larson, dersom du har et problem med at andre tør å formulere meninger her på forumet som du ikke liker, synes jeg er merkelig. Trodde du var moderator og ikke kommentator. XXL har ikke den beste rådgivningen, det er vel de fleste enig om. Og at de kompenserer dette over pris tjener ikke et premiumprodukt som Heym. Og videre er ikke alle i faghandelen snobber som du antyder @Larson, langt ifra ! Men det er bare min personlig mening.
 6. Dersom antakelsen stemmer, så er det i mine øyene egentlig bra for Heym. Premiumprodukter skal også ha en premium agentur med peiling og entusiasme, og det er ikke XXL med sin salgsstrategi "billig, billigere, billigst". Det korresponderer ikke tror jeg.
 7. Når en ser på "prisene" for Heym - produkter akkurat nå, så kommer meg tanken om at XXL er på veien til å avslutte sin agentur angående Heym.
 8. Importøren av Voere våpen og reservedeler i Norge er "Jakt & Skyting" / "Taylor Outdoors AS" i Sørumsand ved Oslo.
 9. Voere LBW er noe av det beste en kan få for sine penger. Jeg testet en LBW Luxus ved årsskifte 2015/16, og kvalitetsanmodningen, tekniske løsninger, funksjonell sikkerhet i sammenheng med prislapp og oppnådde resultater har vært helt på toppen. Under den harde vinteren 2015/16 blev den rifle utsatt for klassiske brutale nordiske forhold og påkjenninger, og jeg vil påstå at denne riflen er bedre enn ganske mange andre som tilbys av konkurrentene. Voere sin toppmodell LBW - Take Down vil innfri de høyeste krav og forventninger tror jeg. Uten å nevne den direkte konkurrent, så er prislappen til Take Down ca. 50 % mindre ... Den beste samlingen på 112 m i - 21* C med 185gr. Mega fabrikkammunisjon har vært på forbløffende 9 mm. Eneste minus er at Voere LBW ikke finnes som linksutgave enn så lenge, ellers så ville jeg kjøpt en slik med en gang.
 10. Nettopp! Gode gamle ideer kombinert med innovasjon som Voere viser frem i det her tilfelle kan gi utmerkete resultater. Et foretak som er kjent for utmerket kvalitet og presisjon i alt de driver med. Skarpskytterriflen X 3 med lasertenning viser retningen, og det er heller ikke noe ulempe at system - og presisjonsteknikk (medisin) står på menyen de også. @fury, det kommer du like ikke sant?!
 11. Aktuelle og toppmoderne M 98 jakt rifler produsert av Voere i Østerrike. Frittliggende løp, beddet system, forskjellige moderne avtrekk - sikringsløsninger (på kolbehals og/eller håndoppspenning), meget stort kaliberutvalg osv. osv. Rimelige og meget fornuftige priser mellom 9000 og 13 000.- NOK. Når en ung jeger ville spurt meg vedr. et valg mellom disse eller "moderne" plastrifler ville jeg uten å nøle anbefalt en av Voeres M 98. Det er topp kvalitet i alle ledd, og det finnes overhodet ingen plastdeler. Edit: Det finnes også løsbare magasiner og forskjellige stokkformer å velge imellom. Både i tre og composite.
 12. Vurderer min meget fine Varberger 757 solgt. Det er linksutgaven av Varbergers toppmodell med 6 låsklakker og fasettslip på sluttstykket. Denne svensken er kjent for ypperlig kvalitet og presisjon. Løpslengden for kraftfulle 300 WM er 66 cm / 26’ og pipen er gjenget M 15 x1. Videre inngår i kjøpet både en Lutz Møller HDP cal. 30 rekylbremse (titan / 2000.- NOK) og en komplett Leupold QR – montasje med 30 mm (Medium Extension) ringer. Nypris: 1890.- NOK Pris: 8300.- NOK Finnkode: 90362239 https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?f ... d=90362239
 13. I dag ville jeg valgt 8x64 S Brenneke. Veldig fin patron med en ytelse som ligger midt i mellom 8x57 IS og magnumen 8x68 S. Absolutt ikke besværlig å skyte med. Rekylen ligger ca. på nivået til 30-06, men har dock en hel del mer ytelse. Projektiler med 180gr vekt får hastigheter fra ca. 900 - 910 m/s, og de litt tyngre som 200/220gr er det 8x64 S presterer best med. Brenneke og S&B produserer fabrikkladd ammunisjon, hylser fåes enten ferdig kjøpt eller omformes veldig enkelt ut av 7x64 hylser. Forresten, 8x64 S er "parenthylse" til 7x64. Ser at @Mauser69 har kommet med eksakt samme forslag, men likevel.
 14. ...men her er du akkurat like kategorisk som de som "ikke liker" Mauser påstår at de som "liker" mauser er. Og selvfølgelig omvendt. Jeg har en Remington som motbeviser det du skriver. Jeg har jaktet 17 sesonger, og skutt over 7000 skudd med en fullstendig umodifisert 700 ADL Synt. i .308 som alltid har gjort det jeg har forventet. Skytteren/jegeren har vært den begrensende faktoren Men, det er altså bare EN erfaring, med EI rilfe Altså er det kanskje litt drøyt å være kategorisk Nettopp det! Da har du fullstendig rett i. Da man ser hva som kan skje ikke sant? Med en gang blir en Rem 700 uegnet til jakt selv om det motsatte er riktig. Akkurat det samme med en M98.
 15. MortenO, Arrowmaker, Kammerherren og Per - S har allerede sagt det vesentlige om M98 og dens verdier. Et utmerket system som alltid fungerer, også under de dårligste omstendighetene en kan forestille seg. Litt forandret er den mer enn godt nok til bruk som jaktrifle. Titusenvis av jaktvåpen produsert i Tyskland og Østerrike beviser det. En nyprodusert jaktrifle på M98 basis fra Voere er en billig lekkerbisken som ikke svikter. Dårlig kvalitet generelt sett, eller mer spesifikt med skeive låskasser, er garantert ikke noe kjennetegn av en M 98, men oftest av nye konstruksjoner som selges rund omkring i bøtter og spann. Skeive låskasser er blant annet signifikant for Sako, Weatherby (her sitert Ragnar Hansen) og selvfølgelig Remington. Remington sliter voldsom med kvaliteten, og skal man ha en Remington som leverer til jaktbruk, trenges mangfoldige oppgraderinger. Fikk akkurat gjort det med en Rem 700 selv. Jeg har hatt to original K98k i 8x57IS som jeg har skudd ekstrem mye med. Hver uke to ganger trening på 1990 – tallet (Ordonnanz – Waffen som vi kaller det på tysk). En var produsert av Mauser i 1937, den andre var laget av Steyr i 1943. Jeg har fortsatt til gode til å oppleve noen som helst funksjonsproblemer, og presisjonen har også vært upåklagelig. Ville valget stod mellom en god M98 låskasse, fortrinnsvis DWM produksjon, og nye låskasser fra f. eks. Sako eller Remington til et byggeprosjekt, ville jeg valgt M98 uten å nøle. Da vet jeg i hvert fall at den alltid fungerer som den skal. Om det er snø, kulden, støv eller annen motgang.