Jump to content

razumny

Members
 • Content count

  2,940
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About razumny

 • Birthday 10/17/1983
 1. Dagens annonse på finn.no

  Jeg var snill med ham og gjorde ham oppmerksom på det. Skjønner forsåvidt godt at han ønsker å kvitte seg med den; det er mildest talt et brutalt kaliber...
 2. Cz Klubben

  Jeg har ikke CZ'en min i nærheten; hva er fordelen med denne kontra originaldelen? Fungerer originalmagasin med denne?
 3. Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  @SofaBamse har helt rett; antall individuelle søknader i bunken spiller ingen rolle; de behandles som en forvaltningssak, og man blir derfor avkrevet et enkelt gebyr.
 4. Cz Klubben

  Ja, ikke sant...
 5. Cz Klubben

  Ja, huff, det er fælt å måtte skyte disse riflene
 6. Supernova Tactical Telescopic Stock - Lovlig??

  Den engelske stokkens utforming er beregnet for den typen haglejakt man tradisjonelt bedriver i England, der fuglene drives mot skytterene som så skyter med haglen på vei oppover i lufta. Til alt annet er stokk med pistolgrep av et eller annet slag betydelig bedre egnet.
 7. Supernova Tactical Telescopic Stock - Lovlig??

  Definisjonsmakt alene er ikke nok; man må også føle seg rimelig sikker på at klageinstanser ikke vil overprøve definisjonen. Jeg tør tvile på at en slik tolkning av ordlyden vil vinne frem noe som helst sted. I motsatt tilfelle vil, som du selv påpeker, kun rett engelsk skjefte være lovlig, og selv hagler som har et pistolgrep som en del av utformingen av stokken vil være ulovlig, en i mine øyne åpenbart feilaktig tolkning.
 8. Behandlingstid på våpensøknad

  Jepp. Jeg synes oppriktig synd på våpenkontoret i Oslo for tiden; de er satt i en svært vanskelig situasjon for tiden. Når jeg sendte epost til saksbehandler på mine søknader i forrige uke avsluttet jeg derfor også med at jeg var klar over at det ville ta tid, og at jeg var tålmodig, men ville sikre meg at h*n satt med mest mulig komplett og korrekt informasjon.
 9. Medlemmer som krever så stor innsats fra moderatorteamet bør snarest vises døren; det er min praksis der jeg er moderator (og terskelen er betydelig lavere enn som så...).
 10. Behandlingstid på våpensøknad

  Da jeg leverte i slutten av Mai, var beskjeden at den ville være ferdig behandlet tidligst i løpet av ni uker...
 11. Har kikkert, ja, en Vortex Viper PST 6-24x50. Har ikke spesielt lyst til å bytte ringer på den. Når jeg en svært sjelden gang i blant bærer den på ryggen (og ikke i riflesekk), er det med bolthåndtaket ut, så det er ikke noe problem. Får kjenne litt på det å tilte rifla, ja.
 12. Jeg skjøt min første riflematch i helgen, og du og du hvor moro det var. Jeg hadde dog et stort problem; stjernekikkerten på toppen av min T3 er ikke på noe vis egnet til de korte holdene som vi ble utsatt for, og jeg hadde til tider problemer med å se hvor på skiva jeg var. Å bytte ut kikkerten er ikke en opsjon; denne rifla er først og fremst satt opp til langhold, og jeg er godt fornøyd med optikken jeg har på den. Derimot lurer jeg på å sette på et rødpunktsikte på en 45-graders mount så jeg kan cante på rifla og ha et sikte til kortere hold også. En fordel som kommer på automatisk er at rifla da blir bedre egnet til elgjakt dersom jeg skulle få det for meg at jeg vil med på elgjakt med jaktlaget som går på tomta til svigers (også der er det relativt korte hold). Jeg har vært godt fornøyd med Vortex-optikken min, og ser de har en 45-graders mount som skulle passe perfekt til mitt bruk. Jaktfall har kun rødpunkt innenfor mitt budsjett med 6 MOA dot; vil det være et stort problem i praksis? Som alltid er planen å bruke det jeg har, ikke å bytte det ut.
 13. Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Det burde fungere, ja. HV-Mauser har såvidt jeg husker 60 cm løp (forutsatt at det er snakk om en Kar98k).
 14. Ambisjoner?

  Ambisjonene for året har begrenset seg til å komme meg på banen en gang i måneden; litt for mange jern i ilden på andre områder. Det har betydd at jeg har fokusert på det grunnleggende; pust, puls, avtrekk. I praksis ser jeg at jeg har fått betalt for det med bedre skyting på de stevnene jeg har skutt så langt i år. Jeg har gitt opp å bli habil med Glocken i Prod, og meldt overgang til Standard; da kan jeg leke meg med å pimpe den, og ganske enkelt ha det moro. Testskyting her om dagen med nytt avtrekk viser at jeg nok vil se forbedringer der og. Ellers skal jeg gå min første riflematch i morgen, og er naturligvis spent på hvordan det blir...
 15. Ruger 10/22 klubben

  Jeg er med! 10/22 og Mk. III skulle fungere bra til det... Ellers er planen for min del å ta turen over fjellet til Bergen i Oktober for å skyte NM Siv; det burde bli moro.
×