Jump to content

rawgny

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rawgny's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ja, sluttstykket virker. Jeg tenker på det estetiske ved dette; om det er slik man må regne med eller om det er noen måte å fjerne det på / forhindre mer rust eller merker
  2. Hei! Har en gammel Sauer Suhl som jeg har kjøpt brukt. Er endel rust på den, noen som har tips til fjerning? Legger ved bilder.
  3. Hei! Var ute på gåsejakt i høljeregn og kom hjem med et sluttstykke med rustflekker på. Umiddelbart når jeg kom hjem pussa jeg over sluttstykke med vanlig våpenolje. Rust er borte men som det fremgår av bildene så vises det stygge flekker på sluttstykke. Er dette normalt? Hvis ikke, hvordan er det mulig å fjerne? Rifla er såvidt bikka 1 år.
  4. rawgny

    Marlin 700 HC 22LR

    Har sett på det og mulig det er skrivefeil i annonsen jeg så. Altså at det skal være 70HC og ikke 700HC
  5. Noen som har gode patenter for å feste rypenett/viltnett på Vorn Deer?
  6. Hei, er det noen som har erfaring med halvauto salong fra Marlin? Modell er: Marlin 700HC 22LR
  7. Takk for svar. Ja, ingen tvil om at usikkerhet i avtrekksøyeblikket er ødeleggende for situasjonen! Men en FMJ/helmantel vil fungere bedre vil jeg tro..? Hva slags kulevekt og utgangshastighet er å anbefale på opp til 300 meters hold på vilt som hare, rype, gås...?
  8. Hei, har ei browning x-bolt i 6,5x55 og er på ammunisjonsjakt. Lader ikke selv og dermed må det testes div ammo for å finne riktig. Har landa på at Lapua Scenar går bra i børsa mi. Men ble usikker om Scenar kan brukes på småvilt som hare, gås osv..? Snakket med Magne Landrø og han sa Scenar ekspanderte ukontrollert og kunne dermed ikke brukes på vilt. Stemmer dette?
  9. Takker for svar! Noen som har tips til effektiv skyting da sia børsa blir så varm? Kjipt å rigge seg til for å skyte 10-15 skudd for så å dra hjem igjen.. Angående ammunisjon tror jeg det blir Lapua Scenar jeg går for. Ser det er forskjellige varianter (Scenar og Scenar L) hva er forskjellen?
  10. Hei, har nettopp kjøpt ei Browning X-Bolt 6,5x55 med en Zeiss V4 3-12x56 og sålangt storfornøyd, stort sett... Har et problem/spørsmål angående temperatur. Rifla har flutet løp (skal ventilere bedre) og en A-Tec G2 demper på. Rifla er skutt 50-60 skudd med og ble «skutt inn» ved at jeg smalt 5 skudd for så å tørrpusse løp. Dette repeterte jeg 3 ganger før jeg stoppet på ca 20 skudd totalt første skytinga. Tilbake til problemet. Jeg var på skytebanen idag og løpet blir veldig fort varmt. Etter 3-4 skudd er rifla og demper veldig varm (kan holde på den) men etter ca 10 skudd på kort tid (normal skytehastighet) kan man nesten ikke holde på demper/løpet. Er dette normalt for rifla eller kaliberet? Har det med at rifla er ny? Hva bør jeg gjøre? Et annet spørsmål er angående ammunisjon. Hvilke erfaringer har dere som ikke lader selv og hvilke typer ammo kjøper dere? Selv har jeg prøvd kun Norma Jaktmatch og S&B FMJ Helmantel, og erfaringene tilsier at Jaktmatchen er veldig presis og god mens S&B-en er en del mer upresis (jeg skyter kun 9-10-treff med Jaktmatchen men er nede i 7-8treff med S&B.) Siden Norma Jaktmatch funker så bra skulle jeg bare skutt med den men det koster jo nesten 15kr skuddet, og det er dyr treningsammo det! Lurer også på hva dere bruker til jaktammunisjon på småvilt? Bruker dere bare vanlige treningsskudd eller egen jaktammo helmantel? Og til slutt; dere som ikke lader selv, hvor handler dere for billigst ammo? Håper noen tar seg tid til å svare. Mvh Yngvar
  11. Tror dette blir løysniga! Takk!
  12. Hei, jeg har en CZ455 med 17hmr som jeg bruker ganske så mye. Den blir med på både gås, rype, and og harejakt. Har bare 1 problem; jeg synes det er tungvindt å drasse den med seg i tett bjørkeskog i starten av september, da den stikker langt og mye ut av min Vorn Deer-sekk. Er det å oppdrive en tactical-stokk som er sammenleggbar/mulig å korte inn? En annen tanke som slo meg var å kutte en original CZ455-stokk i to og lage et system for rask og enkel montering av stokken. Noen som har prøvd dette? Lurer også på om det kan være lovstridig å modifisere våpendeler...?
  13. rawgny

    17hmr demper

    Noen som har tips til en god 17hmr-demper? Har Hausken MD 128 fra før og synes den demper litt for lite. Tips?
×
×
  • Create New...