SteinarBM

Members
 • Content count

  155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About SteinarBM

 1. Hvis det er av interesse, sendte også en e-post til Norma og fikk følgende svar: Ni kan ladda er 350 grain med 72,5 grain 204 krut det ger 700 m Vo.
 2. Jeg lurte på det samme da jeg hadde 375 H&H, sendte e-post til Woodleigh og fikk følgende svar: 375 H&H 350 gr HD SN; N540 60 to 65.5 gr 2120 to 2290 fps N150 58 to 65 gr 2070 to 2250 fps N550 63 to 69 gr 2070 to 2315 fps N160 71.5 to 75 gr 2200 to 2310 fps For 350 gr FMJ; Max load for sn bullets reduce by 2 gr.
 3. Er det noen som har sett Krieghoff sin sidelås dobbelrifle? En del av Krieghoff Essencia linjen... ser veldig bra ut, og ganske annerledes en Krieghoff sine "standard" big five dobbelrifler. Ingen oppspenner på disse, lengre løpssett (25"), slakere pistolgrep ser det ut som. https://www.krieghoff.de/en/hunting-guns/krieghoff-essencia/sidelock-side-by-side-double-rifle/ https://www.krieghoff.com/hunting-guns/krieghoff-essencia-game-gun/krieghoff-essencia-sidelock-big-five-double-rifle/
 4. Min guide i Skottland for noen år siden hadde selv en kombi som han brukte på hjort og rådyr, i tillegg til småvilt. Hvis en kombi er lov må vel en drilling være lov?
 5. Veier den 4,9 kg uten kikkert? Det er jo litt ja... min 416 Rigby med heavy barrel veier 4,6 kg. Etter en 100+ skudd siste året for å bli vant med rifla, og testing av diverse ladninger, syns jeg vekten på rifla i dette kaliberet er helt på sin plass.
 6. M67: Jeg tror du undervurderer gleden ved å teste forskjellige kuler og ladninger for en fersk hjemmelader. For min del hadde det vært drepen for all motivasjon om noen stod over meg og formante: "skyt noen tusen Nosler CC midt på ladestigen før du prøver noe annet"... Da jeg begynte med hjemmeladning startet jeg like godt med 4 forskjellige riflekalibre og en hel røys med forskjellige kuler. Mye var selvsagt helt unødvendig testing, men gøy var det! Det er heller ikke alle som har samme motivasjon for å lade som jeg mistenker du har, skyte mest mulig, billigst mulig, og gjøre ladeprosessen så effektiv som mulig. For min del handler det mest om å finne gode jaktkuler (som enten ikke finnes som kjøpeammo, eller som koster 200 kroner smellen) og en ladning som går bra i mine rifler.
 7. Er det på tide å trekke inn diskusjonen "push feed" vs "controlled round feed"? En god grunn til å velge Mauser M98 (eller tilsvarende med klo-utdrager og kontrollert mating) er dønn solid mekanisme som virker.
 8. Er det noen av dere som har restriksjoner med bruk av grovkalibrede rifler på skytebaner? Min lokale skytebane opprettet forbud mot trening med rifler fra og med kaliber 9,3 og oppover. De med slike "kanoner" fikk kun lov til å ta prøven, til nøds noen få skudd for å stille inn sikter etc. Argumentet var slitasje på elektroniske skiver, da spesielt dette gummibåndet rundt svarten. Hvorfor det skal være så mye verre med noen få skudd med grovkalibrede rifler i forhold til tusenvis med 6,5 fikk jeg ikke noe godt svar på. Nå er ikke dette noe krise for min del, jeg har tilgang til private områder hvor jeg kan skyte rimelig fritt. Men litt irriterende at jeg ikke kan ta med 9,3'en eller 416'en på skytebanen og dra av noen skudd på løpende elg, prøve 9,3'en på 200 meters banen. Fury: Satser på at du drar igang en skikkelig Big Bore Safari shootout! Jeg er med hvis jeg får det til!
 9. Zeiss Victory HT 1,1-4x24. Jeg syns dette siktet passet bedre til rifla mi enn f.eks Zeiss V8 1-8 eller Swarovski Z8 1-8. Lavere vekt og større øyediameter på HT 1,1-4. Den ekstra forstørrelsen på V8 og Z8 har jeg ikke bruk for. Når det er sagt liker jeg godt åpne sikter, har skutt denne rifla mest med åpne sikter. Om kikkerten skal på når rifla skal i ilden er jeg jammen ikke sikker på... får se an situasjonen tenker jeg.
 10. Ordelingsfeilen har hjortefot allerede gjort oss oppmerksomme på. Siden rettskriving tydeligvis er viktig for hjortefot tenkte jeg å påpeke mangel på bruk av semikolon i innlegget hans.
 11. Har du hørt om semikolon?