Jump to content

ztianf

Members
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Hjemmelading av blykuler i 9,3x62 lade data

  Hvilket krutt har du og hvilken fart tenker du å få? Lengde på løpet? Jeg har ladd 285 og 330 gr kuler av egen form uten gc, 42 gr N-150 ga 510 og 500 m/s på disse.
 2. Himmelrettning - kasse - tørkakjøtt

  Har du varmepumpe kan du henge den foran utedelen. Det fungerer året rundt
 3. RÅDYRJAKTA 2016

  Ble fire dyr på oss i helga, en fantastisk avslutning på sesongen
 4. Sko for kalde dager på post

  Jeg kjører hundeslede og har de her https://www.google.no/search?q=move+mou ... Thinsulate De er så varme at de blir ikke brukt over 10 minus for min del. Mine er str 43 og jeg bruker 41-42 ellers, kun tynne ullsokker går akkurat. Ikke spesielt gode å gå langt i da de er vel stive.
 5. Lee Flytende Alox = Dinitrol 77B?

  De fleste tynne rustbehandlere er et destillat av mineralolje, tykk nafta eller terpentin. Det lukter veldig tectyl av Lee LA, kanskje en skal prøve en dusj tectyl på et par kuler? Biltemas rustbeskyttelse? og måle forskjellen? Her er forresten Lee's Alox, Lubrizol Alox 606-55: https://www.google.no/search?client=ope ... lox+606-55
 6. Jaktbil

  Jeg har en gammel crv som er helt grei til slikt bruk. Negativt med den? Ikke noe lavgir, så saakte fremkomst er ikke noe spesielt trivelig. Ellers kunne den vært større, men en kommer seg jo plasser en større bil ikke gjør. God motor også, det går an å leke seg litt. CRV er kun første utgaven97-01 som har gode offroad egenskaper. Du får 4-5 biler for 60.000 så da er det bare å bytte når liklukta tar overhånd
 7. Erfaringer med SuperSonic kuler?

  Jeg ladde en stige med 53 til 58,5 gr N-150, og målte hastigheter fra 701-747 m/s. Har ladd videre til 61 gr men ikke skutt enda. Kulene gir lite motstand i halsen, tror derfor det skal mye til å få overtrykk. Men de samler godt på 55-58,5 i min mauser.
 8. For minst mulig kulesmell gjelder det vel å få ned hastigheten, og du får best anslagsenergi per mengde lyd med grov kule. Men da får du også gleden av krum kulebane
 9. Må jeg tilpasse .17 hmr løpet til min CZ455

  Kjedelig å måtte stille kikkert heletiden og.. blir til at en ikke gidder bytte løp. Det går vel an å tilpasse løpene så de skyter likt, er det noen som har gjort det?
 10. Våpen i barnehagen

  Jeg har hatt med meg mange barnehageunger på luftgeværskyting sammen med andre friluftsaktiviteter i flere år nå. Det har bare vært positivitet blant tantene, noen av de vil prøve sjøl også. De aller fleste synes det er spennende å skyte på blink, jenter som gutter.
 11. Innkjøp av ladeutstyr

  Jeg startet å lade for noen måneder siden, med en lee enstasjonspresse. Funker greit men svakt håndtak. Kan være fordi min er gammel og brukt.. Ønsker meg breech lock versjonen, da er det raskere å bytte kaliber. Ellers kan jo ei turret presse holde det du trenger av dier for to kalibre. Hjemmelading er vanedannende og ikke besparende i så måte, men det har helt klart gjort meg til en bedre skytter.
 12. Du kan jo bare kjøpe ei 308 nå da, og skyte gåsa med helmantel. Penger spart i framtiden er også penger spart. De forsvinner likevel
 13. Det er litt krummere kulebane på 22wmr enn det er på 17hmr, men tilgangen på ammo er bedriten på17hmr. 22wmr ammo er billigere og letter tilgjengelig er min erfaring. Reven liker uansett ingen av kalibrene.
 14. Quickload og skytterlagskrutt

  Finnes det noe data til quickload på f.eks NC96M eller Norma N-15, N-19? Eller blir lot-variasjonen for stor?
 15. Godladning trening 6,5x55

  39,3 gr nc96m bak 123gr sierra hpbt går nesten hull i hull i rifla mi. Ca 4,25 kr skuddet.
×