Jump to content

ladebenken

Members
 • Content count

  906
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About ladebenken

 1. Howa mini action tråden

  Det er ikke så mange rifler i denne prisklassen som leverer slike samlinger på nesten 500m.. Det mest negative er den myke stokkken.
 2. Howa mini action tråden

  Jeg er inne i min første jaktsessong med denne, er godt fornøyd, liten og hendig og en helt rå presisjon. Har skutt tre bukker med denne og grendelen ladet med 129ablr. Flotte slakt. Fikk ikke 129ablr til å gå godt med n530, tenkte jeg skulle prøve en kjapp stige med 140krutt. 29 gr gav vedlagt samling på 480meter. 28 gr gav en samling på ca 14cm, høydespredning. Om jeg anbefaler grendel? Så absolutt, men man er ganske avhengig av avstandsmåler og klikktabell om man skal skyte særlig utover 150m med nøyaktighet. Til vanlig jakt 0-200meter er nok 223 vel så effektiv, sikt og skyt.. Det røde lokket er fra en sprayboks..
 3. Beste skytestillinger for jakttrening

  Ja selvfølgelig bruker jeg anlegg på jakt, poenget er at det er svært skjelden det egentlig er bruk for frihåndsskyting på jakt, men for all del.. Når jeg begynnte å skyte i DFS som jr så var det først med anlegg, før vi beveget oss over til reima. Det tror jeg kan overføres til skytestillinger også for nybegynnere. Skyt til du behersker liggende før man beveger seg opp til knestående og stående.
 4. Beste skytestillinger for jakttrening

  Noe av det første jeg fikk lære når jeg var 6 år og fikk begynne å dilte etter fattern på hjort og rådyrjakt i fjellsidene var å alltid søke lavest mulig stilling, det er alltid ei tue, en stein eller en bjørkelegg som kan brukes til anlegg. De eneste gangene jeg har hatt behov for stående skyting har vært under smygjakt og hundejakt. Da har holdene vært svært korte. I de aller fleste situasjoner finnes det alternativer til stående lang arm, lær dere å bruke dem. Jeg skyter nok rundt 90% av storviltet fra liggende stilling.
 5. Beste 308win allround kule?

  Joda, homo kuler fungerer de, skjønner ikke at det skal være noe å diskutere engang. Det er vel skutt noen hundretusen, for ikke å si millioner med vilt med homo kuler. Hadde ikke dyra daua ville det vært kjent. Det eneste man bør ha i bakhodet er å holde seg til avstander opp til 200meter, noe som uansett gjelder for jegere flest, samme hvilken kule man bruker.. Skal man skyte førsteskudd utover dette er man såpass dreven at man klarer å vurdere dette selv. På barnes kuler bør man holde seg over 650 m/s ved anslag.
 6. 130gr tsx i 6.5x55

  Har skutt noe vilt med denne kula v0 825m/s. Fungerer som forventet. Prøv å hold deg innenfor 150m for å unngå at hastigheten blir for lav.
 7. Må vi utrydde hjort og rein?

  La oss nå si at nedslaktingen i første grovrunde skal gjøres gjennom ordinær jakt, vil vi ikke da få en gigantisk smittebombe? Jeg tenker at dette må være det siste vi ønsker, at jegere fra land og Strand skal komme til smittede områder og videre spre denne smitten rundt om i landet..
 8. Sonic ghost 50 demper?

  Jajo har den på en howa mini i 6,5 grendel. Kan sees i howa mini tråden.. Gjør det en kan forvente av en demper.
 9. http://www.nationen.no/tunmedia/miljoby ... a-sverige/
 10. Ulvens dverbendelorm - viten

  Enig. Bestanden av rev og smågnagere er så enormt mye større enn antall ulv, så det er vel lite trolig at ulven blir en viktig kilde til spredning. At ulven vandrer langer enn rev kan kanskje påvirke tempoet noe, men hva da med jegere som reiser langt? Vil ikke jakthunder være en større risiko mtp spredning over avstand? Det er merket rev som har vandret over 60 mil.
 11. Tåpelig av grunneiere vedr merking av ulv

  Helgesen burde vært arbeids og sosialminister. Her skaper han sysselsetting og arbeidsplasser, godt det ikke er nedgang i alle bransjer. Personlig så synes jeg heller millionene dette koster kunne vært brukt til til litt viktigere saker, slik som å ha råd til å drive svømmeopplæring til unga, sykehjemsplass til gamle olga og kanskje en klatt asfalt. kanskje en direktørjobb i nav - en organsisasjon i vekst, er det han sikter seg inn mot?
 12. Nok en hund DREPT av ulv !!!!

  Ikke noe problem for noen med litt erfaring å vite med rimelig sikkerhet at det er ulvespor. nøkkelen ligger vel i å følge sporene Ikke bare konsentrere seg om selve avtrykket.
 13. Stein Lier Hansen og løgner

  komisk at det blir slik oppstyr for noen ulver. Litt fra nabolandet vårt for 2-3 år siden: http://www.dagbladet.no/nyheter/erklaer ... n/62994815 Oi, det var visst bare 2 år siden forrige opprydning i samme område. Ulven er omtrent like utryddningstruet som rev og kråke. Jeg innrømmer gjerne at det er ikke frykten (den innbilte ifølge grevlingen) som gjør at jeg er imot ulv, det er sympatien med mine jeger kompanjonger som bor i disse områdene som gjør at jeg støtter dem. Jeg tror ikke alle skjønner det, hobby sier grevlingen, men for meg og mange andre er det livet. Når terrengene blir tomme for vilt betyr det også slutten på min livsstil.
 14. 6.5x55, kuler til jakt på lengre hold.

  Bruker den i x 55
 15. 6.5x55, kuler til jakt på lengre hold.

  142gr ABLR anslag ca 600 m/s, restvekt 47gr, diameter 15,5mm. Midt i bogen på 100 kg hjortebukk, knuste bogen, noen ribben og utgangsbogen.sto mot skinnet. hard medfart, faktisk den første jeg har funnet igjen. fluktstrekning 4 meter.
×