ladebenken

Members
 • Content count

  900
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ladebenken

 1. La oss nå si at nedslaktingen i første grovrunde skal gjøres gjennom ordinær jakt, vil vi ikke da få en gigantisk smittebombe? Jeg tenker at dette må være det siste vi ønsker, at jegere fra land og Strand skal komme til smittede områder og videre spre denne smitten rundt om i landet..
 2. Jajo har den på en howa mini i 6,5 grendel. Kan sees i howa mini tråden.. Gjør det en kan forvente av en demper.
 3. http://www.nationen.no/tunmedia/miljoby ... a-sverige/
 4. Enig. Bestanden av rev og smågnagere er så enormt mye større enn antall ulv, så det er vel lite trolig at ulven blir en viktig kilde til spredning. At ulven vandrer langer enn rev kan kanskje påvirke tempoet noe, men hva da med jegere som reiser langt? Vil ikke jakthunder være en større risiko mtp spredning over avstand? Det er merket rev som har vandret over 60 mil.
 5. Helgesen burde vært arbeids og sosialminister. Her skaper han sysselsetting og arbeidsplasser, godt det ikke er nedgang i alle bransjer. Personlig så synes jeg heller millionene dette koster kunne vært brukt til til litt viktigere saker, slik som å ha råd til å drive svømmeopplæring til unga, sykehjemsplass til gamle olga og kanskje en klatt asfalt. kanskje en direktørjobb i nav - en organsisasjon i vekst, er det han sikter seg inn mot?
 6. Ikke noe problem for noen med litt erfaring å vite med rimelig sikkerhet at det er ulvespor. nøkkelen ligger vel i å følge sporene Ikke bare konsentrere seg om selve avtrykket.
 7. komisk at det blir slik oppstyr for noen ulver. Litt fra nabolandet vårt for 2-3 år siden: http://www.dagbladet.no/nyheter/erklaer ... n/62994815 Oi, det var visst bare 2 år siden forrige opprydning i samme område. Ulven er omtrent like utryddningstruet som rev og kråke. Jeg innrømmer gjerne at det er ikke frykten (den innbilte ifølge grevlingen) som gjør at jeg er imot ulv, det er sympatien med mine jeger kompanjonger som bor i disse områdene som gjør at jeg støtter dem. Jeg tror ikke alle skjønner det, hobby sier grevlingen, men for meg og mange andre er det livet. Når terrengene blir tomme for vilt betyr det også slutten på min livsstil.
 8. Bruker den i x 55
 9. 142gr ABLR anslag ca 600 m/s, restvekt 47gr, diameter 15,5mm. Midt i bogen på 100 kg hjortebukk, knuste bogen, noen ribben og utgangsbogen.sto mot skinnet. hard medfart, faktisk den første jeg har funnet igjen. fluktstrekning 4 meter.
 10. Jeg har også hatt en viper 6-24, joda den fungerer da, helt grei. Ikke vits å forstørre over ca 18. Da blir det grums. Motlys fungerer dårlig. Det ligger en PST 2,5-10 til 5000 og en hst 4-16 til 5000kr på finn. Den mangler vel lys i retikkelet, men det har du ikke bruk for uansett. Ellers kommer det innimellom razor hd brukt til ca 10 000. Bedre enn ny PST. Gikk vel akkurat en ior3-18 for 10k også.
 11. Hehe, tenkte tanken. Jaktkompissen har melkeallergi, stekesmøret var noe melange greier uten melk og salt mener jeg, det hjalp iallefall. Man tar det man har.. Hadde sikkert klint det på i korttenkthet uansett hvilket det var. Hjemme bruker jeg våpen olje og fett, så det var ikke akkurat ment som en anbefaling.
 12. Er de verdt pengene? Nei. De koster vel 8-9000kr ny, for noen år siden kostet de vel 5-6000kr. Optikken suger. Får du en brukt for rundt 5 000 ok, må du kjøpe ny så ha litt is i magen og kjøp noe bedre brukt til 10-12 000. Ett tips hvis du skal ha billig optikk med åpne tårn er å ta en titt på nikon, jeg kjøpte nylig en prostaff 7 til 2000kr på ei fjellryperifle. Optikken er bedre enn PST, lignende tårn og alt du trenger. Det nikonen mangler er zerostop, men det løses enkelt ved å skjære en tynn strimle med el tape og tape den rundt stammen til tårnet helt oppunder når du er i null. Da finner du alltid tilbake. Klikker stemmer bra på nikonen.
 13. Rigg.....
 14. Vet ikke hvor på Nordmøre du bor, men det er da ikke så stort. Bor også på Nordmøre. Har ei 6,5 pipe original 200str gått 3000 skudd. Den går i ett hull på 100m. Jeg skyter bare med demper på egen bane og jeg har sluttet med DFS skyting så hvis du ønsker er det muligheter for å kjøpe den billig av meg, koster ikke på den gjenging når den er gått 3000.