sel

Members
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sel

 • Birthday
 1. Har Tikka, Sako, S&L, og flere Sauere, men har nå fått tenning på M03 etter å ha prøvd det ved et par anledninger. Vet jo hvordan det kommer til å ende når jeg har laget et fast søk på finn... Noen som vet prisen på snellertavtrekk?
 2. Du trenger bare en annen pipe + en umbracco-nøkkel til å skifte.
 3. Min Leupold VX 6 3-18x50 ble levert tilbake på lørdag etter kun 3 x på skytebanen. Rødpkt som lyste og slukket vilkårlig. Tabbekjøp rett og slett.
 4. For magasiner til S&L, kontakt Jakt og friluft. Men vær obs på at 5-skuddsmagasinene skramler veldig.
 5. Har en S&L Classic DL i 30-06 og 6,5x55 pipe i bestilling. Presisjon i 30-06 pipa fra første skudd, i motsetning til min Sauer 202 i .308 Win som måtte skytes en del skudd før presisjonen kom etter hvert. Positvt overrasket over S&L trykkpunktavtrekk. Har medført at jeg nå også har bestilt trykkpunktavtrekk til min Sauer da jeg aldri har blitt helt fortrolig med direkteavtrekket til den.
 6. Svakhet med 5-skuddsmagasin til S&L. De skramler ut av helvete. 3-skuddsmagasin sitter tight og fint.
 7. Lader til både håndvåpen og rifle og ønsker å holde antall kruttyper nede for å forsøke å holde meg noenlunde innenfor regelverket mht mengde oppbevart krutt, og for å få en enklere logistikk (innkjøp, håndtering og pris). Ønsker tips til et allround krutt eller to for å kunne lade til disse, ikke alt for forskjellige, kaliberne. Har til nå brukt N150, N140 og Norma 11. • 6,5x55: Nosler CC 123 gr og 140 gr (Sauer 200 pipe, 75 cm og S&L jaktpipe). • .308 Win: Nosler CC 150 gr og 168 gr, Norma Oryx 168 gr; Lapua Mega 168 gr • 30-06 Springfield: Nosler CC 168 gr, Norma Oryx 168 gr • 8x57 IS: 196 gr Norma Oryx • 9,3x62: Partizan 268 gr, Norma Oryx 268 gr, Lapua Mega 268 gr Noen forslag til minste felles multiplum med amerikanske kruttyper, og er det noe å hente på pris med amerikansk krutt ift VV og Norma?
 8. Har nettopp kjøpt en S&L Classic DL i 30-06, men har fått beskjed fra forhandler at det ikke er mulig å montere trykkpunktavtrekk i denne. Kan noen forklare meg hvorfor dette ikke lar seg gjøre?
 9. Har vært på utkikk etter pipe i 6,5x55 til min Sauer 202, og kom over en nesten ny 200 STR-pipe som var blitt modifisert til bruk i 202. Den er 74 cm lang i 17 mm profil. Har fått den lagt av i påvente av papirer, men har blitt usikker på om dette egentlig er en god løsning. Tiltenkt bruk er baneskyting og langhold, så vekten er i seg selv ikke problemet, men om denne pipa vil fungere godt med 202-låskassen og om det vil bli en veldig dårlig balanse i våpenet. Har forøvrig GSR stokk slik at plass til pipa er ikke et problem, og Yukon modellen har låsekasse i stål. Noen som har erfaringer med presisjon og praktisk bruk av en slik løsning? Har også tenkt at denne pipa uansett vil kunne brukes dersom jeg senere kjøper en STR-låsekasse. Slik jeg har forstått det kan en 200 pipe som har blitt modifisert til bruk i 202, også brukes i en 200 låsekasse. Men vil det da være ulemper med at den har blitt modifisert, f. eks at det blir dårligere presisjon?
 10. Har du testet Hornady 110 gr FMJ? Har for egen del hamstret dette hos Jaktdepotet til min .30 M1 Carbine, men ikke testet den i .308. Husker ikke prisen, bare at de var billigere enn jeg trodde i utgangspunktet. Har forøvrig forbannet meg på at bommene på min US carbine skal være slitt ned før jeg krabber i penalet og noen må levere den til spiker.
 11. Du får skogsantenne til ca halve prisen på XXL.
 12. Antivirusprogrammet i Windows stopper det. Déaktiver antivirusprogrammet så fungerer det slik det skal.
 13. Jeg er også interessert i å få vite hvor jeg kan skaffe rimelige .366 kuler til trening. Hjemmelading.no har ikke hatt Partizankuler i .366 inne siden i fjor høst. Og da jeg sendte forespørsel om når de evenuelt får inn dette har jeg fått et "sekretær"/svadasvar. Noen tips? Har også sendt en forespørsel til Vapex i Sverige, men er usikker på om det går greit å bestille fra søta bror... ?
 14. Melder meg på i denne tråden som ihuga Weirauchfan! Har en HW 77 som har gått mange tusen skudd, men som har blitt mest blitt brukt til trening på øyebliksskudd mot blikkbokser. Og jeg er av de som mener at det er god jaktrening.... Ettersom jeg har blitt mer interessert i presisjonsskyting og å utnytte potensialet i Weirauchen har jeg nettopp kjøpt ny fjær, da jeg synes at presisjonen har blitt dårligere, og jeg merker at det skraper når jeg spenner mekanismen. Kom over siden "www. kanonen.de" som har en god instruksjonsfilm i bytte av fjærsett til V-Mach Tuning Kit. En lettelse fordi jeg må innrømme at jeg kviet meg til å begynnne å skifte fjær uten noen form for bruksanvisning. Ser forøvrig at dette tuningsettet har flere deler og er mer omfattende enn det jeg har kjøpt hos Landrø, og da blir nok Landrøsettet returnert. Noen som har prøvd V-Mach Tuning Kit? Uansett anbefales filmen for de som skal fikle med skifte av fjærsett. Jeg har også noen spm: Jeg har til nå hatt liten fokus på vedlikehold. Hvor ofte pusser dere som har fokus på tette samlinger? Og ettersom jeg ser at den 4X-kikkerten jeg har brukt til nå ikke matcher behovet for presisjonsskyting på litt lengre hold trenger jeg f.eks 3-9X. Noen som har erfaring med en god og holdbar kikkert til luftgevær?
 15. Magasintrøbbel med Sauer 202 Jeg har problemer med et 3-skuddsmagasin som fulgte med en brukt Sauer 9,3x62 pipe jeg kjøpte nylig. Kjøpte nytt 5-skuddsmagasin for å være sikker på å unngå problemer i jaktsituasjoner, men opplever også mateproblemer med dette magasinet. Finner ikke ut av hvordan jeg skal få av bunnplaten på verken 3-skudds- eller 5-skuddsmagasinet, som forøvrig har plastikkbunn. Kvier meg for å bruke makt og risikere å ødelegge et magasin til 900 spenn, men samtidig må jeg få dette fikset slik at jeg vet at jeg kan skyte oppfølgingsskudd uten kluss. Er det grunnlag for å reklamere på et magasin som ikke fungerer, eller er det bare rå makt som skal til for å få av bunnplaten slik at jeg kan få strukket fjæren?