Playloud77

Members
 • Content count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Playloud77

 1. Den er kjøpt "brukt", men den har nok ikke gått mange skuddene. Omtrent ikke tegn til kruttslam i demperen. Ingen hakk eller skraper forøvrig. Jeg tittet på utgangshullet når jeg fikk demperen. Kan ikke huske at jeg så noen ujevnheter med det blotte øye i hvertfall.
 2. Tok litt lengre tid enn planlagt, men her er et bilde av demperåpningen. Bilde er dessverre i 2D, men det ser ut som nedfellingen er et sted mellom 60 og 75°. Presisjonen på utstyret er det i hvertfall ikke noe å si på. Her er 2x3 skudd. 3 til høyre er Norma Elektron 7,8 gram. 3 til venstre er Federal Fusion 156 grains. Disse to seriene uten å skru på kikkerten. Avstand er 100 m.
 3. Skal på bana å skyte i morgen. Skal huske, så sant gullfisken svømmer, og få tatt et bilde av demperen.
 4. Selv for en som har mindre teknisk innsikt, så ser jeg den. Du har selvfølgelig rett. Takker!
 5. Ikke sant! Er vel neppe negativt, men kanskje ikke så funksjonelt egentlig. Har ikke fått snakket med ham, da jeg henta i butikk, men han veit vel hva han driver med. Begge børsemakerne jeg bruker driver i forsvaret. Kan jo ha vært en ørliten ujevnhet i demperåpningen som han har fikset for alt jeg vet. Eller kanskje ørlite mojo?
 6. Har hatt børsa inne hos børsemaker for kapp, gjenging og kroning. Henta børsa i dag og så, da jeg kom hjem, at munningen på demperen har fått seg en nett, liten speilblank kroning/nedfelling i munningen. Noen presisjonsfanatikere som har testet dette før mot "ukrona" demper? Har det noe for seg?
 7. Flott rigg Shakudu. Gratulerer! Kaliber gikk du for?
 8. Off topic, men synes jeg spotter en Helson på bildet. Nice!
 9. Som jeg tidligere skrev så har jeg fått skutt noen skudd. Altså ikke mange. Har fått skutt noen flere nå og vet ikke om jeg er helt fornøyd med presisjon. Her er det mange potensielle feilkilder, men merket uansett at rekylklakken er smalere enn utfresinga på undersiden av låskassa. Når jeg skrur de to boltene løst, så kan jeg bevege låskassa ørlite fram og tilbake i stokken. Mao, så vil jeg tro, selv om låskassa tilsynelatende sitter tight når boltene er skrudd til, kan bevege seg ørlite ved rekyl. På gamle plaststokken, som forøvrig er beddet, er rekylklakken bredere og det er ikke mulighet for bevegelse i noen retning når låskassa er plassert i stokken, selv uten skruer. Snakker vi beddejobb med bytte av rekylklakken til en som passer tight med låskassa? Faenskapen er jo limt fast i GRS-stokken. Tips?
 10. Kan jeg spørre om hvor lang 6,5-pipa di er?
 11. Da har jeg fått skutt noen skudd. Så veldig greit ut egentlig.
 12. Jeg kjøpte min Tikka mens de fortsatt var fornuftig priset. Veldig fornøyd, men er enig med småsnagget. Dette er lett å gjøre noe med, men koster noen kroner ekstra. Ikke mye, men kanskje nok til at det med dagens priser blir mindre fristende. Skulle jeg hatt ny jaktrifle i dag, med prisene på dagens Tikka tatt med i betraktning, så hadde både saueren og Mauseren vært svært aktuelle!
 13. Beklager digresjonen, men hvor langt løp må man eventuelt ha med f eks 6,5x55 for å forbrenne alt i kammer/pipe? Ser temaet ofte nevnes ifbm med tråder om kapping av løp, men ser sjelden noe tall på det. -Kanskje forsåvidt forståelig med toleranser og hjemmelading, men finnes det tall på f. Eks gjennomsnittslengde for kaliberet?
 14. Takk for svar. Nei, blir spennende å prøve. Skal kjøre noen testskudd uten demper først og se.
 15. Skal vi se, da har jeg gjort et forsøk på å benytte hele verktøypakka fra Skytterlinken. Glanspolert ble det ikke, men med det blotte øye så ser det bedre ut enn det var. Pipa hadde allerede slik kroning, men den er nødvendig vis blitt litt dypere. Har forsøkt å gjenskape status nå på et bilde tatt med mobilkamera. Har ikke fått prøveskutt heller dessverre, kanskje tirsdag/onsdag ellers så må det bli til neste helg. Noen med erfaring her som vet om jeg kanskje er "inne på noe" eller om dette bare blir tull? Regnet egentlig med at dypere "chamfer" ikke vil være et problem med demper, men nå ble jeg ørlite usikker gitt. Sånn blir det når de ufaglærte roter med ting de bør la ligge;)