Jump to content

Playloud77

Members
 • Content count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. meopta

  R2 serien har helt ålreit øyeavstand. Jeg hadde en R1 1,5-6x42 som hadde det jeg opplevde som litt for kort øyeavstand. Kikkerten var forøvrig meget, meget god. Har nå en R2 2-12x50 m/opplyst retikkel. Denne har merkbart lenger øyeavstand. Super kikkert!
 2. "Kroning" av demper?

  Den er kjøpt "brukt", men den har nok ikke gått mange skuddene. Omtrent ikke tegn til kruttslam i demperen. Ingen hakk eller skraper forøvrig. Jeg tittet på utgangshullet når jeg fikk demperen. Kan ikke huske at jeg så noen ujevnheter med det blotte øye i hvertfall.
 3. "Kroning" av demper?

  Tok litt lengre tid enn planlagt, men her er et bilde av demperåpningen. Bilde er dessverre i 2D, men det ser ut som nedfellingen er et sted mellom 60 og 75°. Presisjonen på utstyret er det i hvertfall ikke noe å si på. Her er 2x3 skudd. 3 til høyre er Norma Elektron 7,8 gram. 3 til venstre er Federal Fusion 156 grains. Disse to seriene uten å skru på kikkerten. Avstand er 100 m.
 4. "Kroning" av demper?

  Skal på bana å skyte i morgen. Skal huske, så sant gullfisken svømmer, og få tatt et bilde av demperen.
 5. "Kroning" av demper?

  Selv for en som har mindre teknisk innsikt, så ser jeg den. Du har selvfølgelig rett. Takker!
 6. "Kroning" av demper?

  Ikke sant! Er vel neppe negativt, men kanskje ikke så funksjonelt egentlig. Har ikke fått snakket med ham, da jeg henta i butikk, men han veit vel hva han driver med. Begge børsemakerne jeg bruker driver i forsvaret. Kan jo ha vært en ørliten ujevnhet i demperåpningen som han har fikset for alt jeg vet. Eller kanskje ørlite mojo?
 7. "Kroning" av demper?

  Har hatt børsa inne hos børsemaker for kapp, gjenging og kroning. Henta børsa i dag og så, da jeg kom hjem, at munningen på demperen har fått seg en nett, liten speilblank kroning/nedfelling i munningen. Noen presisjonsfanatikere som har testet dette før mot "ukrona" demper? Har det noe for seg?
 8. Tikkaklubben

  Flott rigg Shakudu. Gratulerer! Kaliber gikk du for?
 9. Forslag til behandling av stokk.

  Off topic, men synes jeg spotter en Helson på bildet. Nice!
 10. Noen som har fått klådd litt på GRS Berserk??

  Som jeg tidligere skrev så har jeg fått skutt noen skudd. Altså ikke mange. Har fått skutt noen flere nå og vet ikke om jeg er helt fornøyd med presisjon. Her er det mange potensielle feilkilder, men merket uansett at rekylklakken er smalere enn utfresinga på undersiden av låskassa. Når jeg skrur de to boltene løst, så kan jeg bevege låskassa ørlite fram og tilbake i stokken. Mao, så vil jeg tro, selv om låskassa tilsynelatende sitter tight når boltene er skrudd til, kan bevege seg ørlite ved rekyl. På gamle plaststokken, som forøvrig er beddet, er rekylklakken bredere og det er ikke mulighet for bevegelse i noen retning når låskassa er plassert i stokken, selv uten skruer. Snakker vi beddejobb med bytte av rekylklakken til en som passer tight med låskassa? Faenskapen er jo limt fast i GRS-stokken. Tips?
 11. Blaser R93

  Kan jeg spørre om hvor lang 6,5-pipa di er?
 12. Håndkroningsverktøy - Skytterlinken

  Da har jeg fått skutt noen skudd. Så veldig greit ut egentlig.
 13. Tikka T3 eller Sauer 100?

  Jeg kjøpte min Tikka mens de fortsatt var fornuftig priset. Veldig fornøyd, men er enig med småsnagget. Dette er lett å gjøre noe med, men koster noen kroner ekstra. Ikke mye, men kanskje nok til at det med dagens priser blir mindre fristende. Skulle jeg hatt ny jaktrifle i dag, med prisene på dagens Tikka tatt med i betraktning, så hadde både saueren og Mauseren vært svært aktuelle!
 14. Beklager digresjonen, men hvor langt løp må man eventuelt ha med f eks 6,5x55 for å forbrenne alt i kammer/pipe? Ser temaet ofte nevnes ifbm med tråder om kapping av løp, men ser sjelden noe tall på det. -Kanskje forsåvidt forståelig med toleranser og hjemmelading, men finnes det tall på f. Eks gjennomsnittslengde for kaliberet?
 15. Håndkroningsverktøy - Skytterlinken

  Takk for svar. Nei, blir spennende å prøve. Skal kjøre noen testskudd uten demper først og se.
×