Jump to content

AKL

Members
 • Content count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 Excellent

About AKL

 • Birthday September 25

Recent Profile Visitors

152 profile views
 1. optikk

  Kanskje du får flere klikk med 30mm rør?Og såvidt jeg har forstått er det bare overtro at 30mm skal gi bedre skumringsegenskaper en kikkerter med 1toms rør.
 2. 8 x 57 vs 30 06

  Noen som har gjort seg noen erfaringer med kjøttødeleggelse/blodslått slakt ved å sammenligne 3006 mot 8x57?
 3. Dagens annonse på finn.no

  .222 rem kanskje?Ikke enkelt med alle disse kaliberne😁
 4. Innspill på riflepakke? R8

  Du finner nok ut av det.Dropp to-foten så sparer du litt der også☺Mye artigere å få til gode samlinger ved feks å bruke skytereim.Og det gir selvtillit i skogen. Har selv CZ455 i 17hmr og 22lr...det er 22'n som blir brukt.Ganske mye bedre presisjon i den syns jeg.
 5. Innspill på riflepakke? R8

  Ser at denne prisen gjelder pipe med matchprofil.En standard 17mm pipe i standardkaliber får du til 8500,- av forhandleren jeg kjøpte av. Blaser-komponenter er ikke spesiellt billig nei...er enig i det.
 6. Innspill på riflepakke? R8

  Noe av det geniale med Blaser er at montasje og kikkert sitter på løpet.Så hvorfor ikke ha ei pipe i .223 med banekikkert til relativt billig trening.Og ei .308 med en lettere jaktkikkert til skogen. Du skifter pipe på sekunder og er alltid innskutt👍 Kjøpte selv en R8 på nyåret og det eneste jeg irriterer meg over er at jeg ikke kjøpte den mye tidligere☺
 7. Kombi.

  Hadde inntil nylig en sabatti kombi med meopta 1-4x22 i hurtigmontasje.Dette måtte være topp til rådyrjakta tenkte jeg.Men det som skjedde var at jeg følte meg konstant under-bevæpnet når jeg satt på post.Man har liksom bare ett skudd og så må man knekke våpenet,fikle ut ei tomhylse og lade på ny.Er man uheldig med førsteskuddet så skjer ting vel fort på rådyrjakt. Det ble ett rådyr på meg med kombi.Så nå velger jeg hagla eller rifla ut fra hvor jeg skal sitte/jakte.Har blitt såpass voksen at det er ikke verdens undergang om dyra spretter forbi haglepipa på 50m hold☺ Men vet at mange liker kombivåpen og drillinger,hver sin smak.For meg blir det for mye kompromiss.
 8. Hvilket dyr??

  Størrelse kan stemme veldig godt med rev.Så den har nok greid å vri hodet helt mot høyre.Men jeg må si det ser noe snedig ut☺ Mårhund har jeg ikke engang tenkt på men de skyter vel rundt 180000 sånne i Finland pr år.Så det kan vel fort dukke opp en her å🔫
 9. Hvilket dyr??

  Ja..det burde vært flere da.
 10. Hvilket dyr??

  Nei,ingen flere bilder.Dyret er også mye større enn mink,røyskatt og mår.Dette basert på bilder av rådyr på samme avstand. Innerst inne tror jeg det er rev selv...alt ligner,men hodet?☺
 11. Hvilket dyr??

  Sjekket viltkameraet en dag her og blir ikke klok på en skapning som har passert i de mørke timer. Ser mest ut som en hodeløs rev som går mot venstre...men hvor er hodet??Er ikke særlig høyt eller mye gress/vegetasjon der som kan gjemme et revehode. Og hvis "revehalen" er hodet..hva slags dyr er det da?Beklager dårlig mobilbilde av pc-skjermen.
 12. Ny skumringskikkert? Valgets kvaler...

  Ok..ikke enkelt å være sikker når de ser sånn ut nei☺Legger ved bilde av en kalv fra to år tilbake.Da jeg kom på post var det tre hjorter utpå grasekra,alle låg på bakken.Kolle og kalv helt sammen og det tredje ca 40 meter fra disse.Bestemte meg for "ungkolla" som låg der alene og måtte vente bortimot en time før den fant det for godt å reise seg. Det var en kollekalv,30 kg ferdig mørnet.
 13. Ny skumringskikkert? Valgets kvaler...

  Asterix: Holder en knapp på stor kalv...syns hodet har mer kalveutseende enn et fjordyr.
 14. Hvilken ammo har dere i skapet?

  6,5x55: norma golden target til trening og lapua mega 10,1 gram til rev/rådyr 8x57IS:norma jaktmatch til prøveskyting av denne pipa.Vurderer RWS EVO 201 gr til elgjakta. 17HMR og 22LR:div rester...må snart på handel ser jeg☺
 15. Kjøpe ny Tikka T3x lite

  Hvis du skal jakte i krevende lysforhold vil du være bedre rustet med noe europeisk optikk tror jeg. Og med et budsjett på 18K kan du finne en svært god pakke på bruktmarkedet.
×