Jump to content

AKL

Members
 • Content count

  111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

About AKL

 • Birthday September 25

Recent Profile Visitors

254 profile views
 1. Storfornøyd med Blaser tråden:-)

  Her ser du min R8 med x50 kikkert og lavest mulige ringer.Er bare såvidt plass til "justeringshuset" oppå montasjen.Kikkerten ligger 6-7 mm over pipa.Skulle gjerne hatt den lavere,men mest av estetiske årsaker.Har justerbar kolbekam så ingen problemer med kinnkontakt.
 2. Skyting som skolefag

  Tommel opp 👍👍
 3. Bukkejakta 2017

  Gratulerer👍Man glemmer ikke sitt første rådyr☺
 4. Revejakten 2017/2018

  Skuddpremie på kr 300,- her i området.Får kjøpt predatorkort som koster 50 kr og gjelder for flere sammenhengende grunneierlag og allmenninger.Flott tiltak. Har selv aldri tatt vare på en revepels,men jakter rev for å hjelpe rådyr/småvilt.Samt at det er en krevende og utrolig spennende jaktform.
 5. Hagleammunisjon til rådyr

  Helt enig..god hastighet og jevnt treffbilde er det som teller.Har også "vokst fra" tunge 12/89 ladninger.Halvautoen mates stort sett med 12/70 for tiden.
 6. Kan opplyse at Hagemo bruker børsemaker Dag Ole Ward på Støren.
 7. Noen som har tips til kikkertsikte?

  Da kjøper du en brukt 2,5-10x50 zeiss classic..god i dårlig lys,god allround kikkert.Det du ikke ser godt nok på 10x forstørrelse kan du la være å skyte på. Og du er innafor budsjett på 5-6000,-.
 8. Noen som har tips til kikkertsikte?

  Kanskje du kan si litt om hva siktet skal brukes til?Kan fort komme litt gode tips da.
 9. Hva er Norges mest populære kaliber til jakt?

  Kan møte opp med en 4 linjer kongsberg kammerlader...litt usikker på om den holder storviltkravet😁 Hvis ikke blir det 8x57IS
 10. Elgammunition. Hva bruker DU til elgjakta? :)

  Første sesongen med kaliber 8x57.Jakter med RWS Evolution 200 grain. Skjøt en kalv premieredagen.Gjennomskyting i bogen,fant litt mantelfragmenter i dyret.Vet ikke helt om jeg liker det...kan ikke huske å ha funnet noe sånt med Trophy bonded tip.
 11. Hva er Norges mest populære kaliber til jakt?

  Oppi dalen her skyter gamlekara med mauser i 3006 og ungdommen med tikka T3 i 6,5x55. Som standplassleder begynner jeg å få ganske god erfaring med å testskyte mausere som muligens ikke går som de skal😉
 12. Forskjeller Tikka 690 og 695

  Fritt etter hukommelsen så er forskjellen på disse at m695 fikk større utkasteråpning enn den litt eldre m690. Denne forskjellen burde ikke ha no å si for stokken ihvertfall. Men ikke løp og kjøp stokk basert kun på dette innlegget☺Det bør gjøres litt mer research.
 13. meopta

  Jeg kjøpte min classic i 2008 og betalte 5990,-.Nylig fikk jeg tak i en fin en med lys på finn.no.Betalte 6800,- Godt fornøyd med den handelen,tror ikke man får bedre allround/skumringskikkert til den prisen. Den gamle uten lys kommer nok for salg etterhvert.
 14. Trophy Bonded Tip for hjemmeladere

  Har for meg at forniklet kule gir mindre løpsfriksjon.RWS sin Evolution-kule er også forniklet,har gått over til den nå i 8x57.
 15. Trophy Bonded Tip for hjemmeladere

  Håper den kommer i 8mm etterhvert...det er ei veldig god kule.Har brukt den i mange år i 3006.
×