Jump to content

KarmaZ

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KarmaZ's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er i samme båt. Har sendt epost til sikkert 20 forskjellige ammo selgere. Fikk håp fra 2 stk om at de muligens kunne få inn leveranse i vinter eller tidlig 2024. Alle andre kunne ikke skaffe. Jeg er i den heldige situasjon at jeg har liggende 2000 stk bly patroner, men skulle hatt mye mer, da skudd går fort unna. Har derfor valgt og kjøpe meg en 12 kal hagle for trening /jakt, så får jeg heller pensjonere den gamle 16 hagla.
  2. Hei. Jeg har en gammel 16/65 hagle fra 50-talet. Jeg har alltid blitt fortalt at det kun må brukes bly hagl i denne. Men jeg snakket forleden med en kar, han sa at det går fint an å bruke stål hagl som er ment for trenings ammo. Er det forskjellig kvalitet på stålet trening kontra jakt? Jeg er litt desperat nå siden bly forbudet som er. Det andre spørsmålet mitt er kan 16/67,5 brukes i 16/65 hagle? Noen sier det fungerer, andre ikke. Det er tross alt snakk om en hagle fra 50-talet. Takk for svar!
  3. Hei. Jeg klarte selvsagt å miste børsa ned på flisene, og det resulterte i en løs bit. Har lest litt forskjellige plasser om diverse løsninger, med epoxy, trelim og diverse. Men da uten og få vite noe mer erfaring om dette holder. Jeg legger ved et par bilder, det forklarer situasjonen bedre enn jeg kan. Er snakk om en CZ 455 American 22 Takk på forhånd
  4. Åja det var flott. Ja respekterer de dagene som julaften, 1 dag og andre høytidsdager. Men da slipper jeg bekymre meg for at onkel kommer med penn og papirblokka si
  5. Hei. Jeg har en salong 22 cal jeg har drevet og skutt litt med. Jeg har et område på egen innmark skjermet fra hus og folk. I bakgrunnen er det 200 meter skrået grunn. Nærmeste hus er 200 meter bak når jeg skyter. Siden dette er i nærhet av fjell og store urder bråker det litt mer enn normalt. Jeg vet lov om helgedagsfred, men i romjula 27 til 30 er vel tillatt å skyte? Eller gjelder det som på jakt fra 23 desember til 2 januar?
  6. KarmaZ

    Cz-Klubben

    Jeg er på utkikk etter mi første 22 LR. Var lenge sikker på CZ 455 American med demper og kikkert hos Skitt jakt hadde de et ok tilbud. Men varen var ikke på lager og ukene gikk og fortsatt ingen bekreftelse på når de får den inn igjen. Nå ser jeg ikke lenger varen hos de. Men er det noe bedre å få tak i til 5-6000, inkl. demper og kikkert? Var til salgs hos skitt jakt for 5999 den gang. Kan heller ikke se pakkeløsninger på CZ 455 American noen annen plass heller.
  7. Det er akkurat det jeg vil frem til. De tar regelrett min part i løyvene. Skulle dette vært gjort på en annen måte så måttet jeg hatt en egen jeger som tar seg av mitt løyve, men da siden min gard er den med minst løyve, vil jeg måtte dele med de. Syntes det er råttent opplegg, bare fordi jeg er den minste kan man kjøre over. Hva jeg gjør med mitt løyve, mener jeg bør være opptil meg. Men selvsagt, det beste ville jo være og hatt det som det var når min far eide, fikk noe littegrann kjøtt, sånnn symbolsk i forhold til at vi også er grunneier.
  8. Hei. Vi er 3 grunneiere som har hjorteløyve. 2 av grunneierne har et løyve hver, mens min gard har halvt løyve. De siste årene har ikke jeg mottatt noe som helst kjøtt. I høst ble det sagt at jeg ikke bidrar på hjortejakt. Det er sant, jeg har ikke interesse for jakt og heller ikke tid, da jeg bor og jobber et stykke unna. Men syntes likevel hjort egner seg godt på tallerken. Kan noen av grunneierne i sameiet nekte meg det kjøttet som jeg har rett på? Jeg mener om vi hverken er venner eller jeg ikke jakter har jeg rett på kjøtt. Dette vil da være det samme om jeg en dag skulle skyte en hjort - da vil jeg måtte dele. Jeg har sett meg forbannet på dette. Kan jeg klage denne personen inn til noe system, hvor dette kan løses. For jeg har jevnlig hatt kontakt med denne personen, så nå som det har skjedd to år på rad, ser jeg ikke noe løsning i å prate/forhandle.. Takk for svar
  9. Takk skal du ha. Ufattelig lite og spore til disse. Men er det noe spesielt man bør gjøre/sjekke etter mange års lagring uten bruk? Skal kjøpe meg ny børse i kaliber 12, men denne får duge inntil jeg har kjøpt ny.
  10. Jeg skyter utover fjorden, 1 km over. Selvsagt utenfor båtsesongen. Jeg har som grunneier gitt meg selv tillatelse
  11. Hei. Har arvet en 16 kaliber, som jeg har funnet ut er fra 1950, basert på serienr. Men har lest litt om gamle hagler, disse kan ikke bruke stålhagl? Bare bly?? Men jeg finner ikke ammo på nettet. Er det 65mm på disse?? Og et siste spm. denne hagla har ligget mer eller mindre ubrukt de siste 20 årene. Er det noe jeg bør sjekke? Ha den til børsemaker?
  12. Når min mor sitter i uskifte, da skal vel hun signere under som selger, og vedlegge skifteattest?
  13. Okay. Det høres bra ut. Men vil det si at hvis et våpen er registrert som banevåpen/konkurransevåpen, og jeg registrerer det på søknad som jaktvåpen, vil det automatisk bli jaktvåpen? Og trenger jeg noe skifteattest eller underskrift fra min mor?
  14. Høy. Vi har fire våpen hjemme etter far min. Det er snakk om to jaktrifler, en gammel hagle og et banevåpen. Min mor sitter i uskifte, og spørsmålet blir hvordan kan dette overføres enklest til meg. Jeg har bestått jegerprøven. Siden det er regler for aktivitet i skytterlag ang. banevåpen lurer jeg på om jeg kan søke om og få den endret til jaktvåpen. Tenkte jeg ville høre her først før jeg kontakter politiet som sikkert bare siet jeg ikke har vært aktiv i skytterlag. Har det noe praktisk betydning for meg om jeg overtar på arv eller om jeg kjøper våpnene av min mor?
  15. For å kunne jakte i det hele tatt... Ja det skjønner jeg. Men tenkte å søke på statsallmenning for så å selge det. Har atm. ikke jegerprøven så derfor jeg lurer.
×
×
  • Create New...