Jump to content

porkpicker

Members
 • Content count

  461
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About porkpicker

 • Birthday 06/24/1974
 1. Remington 7400

  Har hatt en i 30-06. Funket 100% problemfritt. Har kjøpt en ny brukt nå i 308, denne fungerer også problemfritt. Begge har hatt lyddemper. Det er justerbar gassport på disse.. Liker litt rask ammo og samler på 35mm til 50mm ved 100 meter. Altså ingen benchmarkbørse. Men duger til mitt bruk på villsvin. Billige våpen med slank kasse synes jeg, om enn litt tunge. Fortsatt mengder av reservedeler om en skulle trenge, samt at morsomme stokke er å oppdrive. Tilpasset akkurat en hendig stokk fra Remington 870 til den nye. Tre drag med fila, er rett på plass.. Mange som klager på disse, men jeg vet ikke om de pusser gassport? Eller sjekker skruen i fremkant av forskjeftet... 308/kort kasse har vist seg å ha mindre driftsproblemer enn 30-96/lang kasse på fora i USA. Kjøp av hjertets lyst, eller la vær.. men de koster så lite at du taper ingen ting på å prøve. Lykke til. ( PS vær forberedt på mange som er langt fra enige her, med uten grunn he he)
 2. Franchi Affinity 12/76

  Bruker sort sett choken med tre hakk. Går meget godt med 32 gr spesial smug fra Sellier &nemlig. Gjør rundt 460ms og samler på underkant 10cm på 50 meter. Brukes på villsvin/ettersøk villsvin.
 3. Franchi Affinity 12/76

  Jeg har en. Brukes til alt fra villsvin til due. Fin balanse og aldri noe tull, bare virker. Og takler stål selvfølgelig..
 4. Plombering av våpen

  La meg si det sånn. En kjent smeden og skytter klør seg hardt i hue for å tolke og prøve å forstå hva som har blitt sendt ham av tekster.... Virker som det hovedsaklig går på hvordan jobben skal utføres. Og dette er fra januar ja..
 5. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  Har noen sett på hjemmesiden til njff? Hvor har de funnet at vanlige halvautomatiske jaktrifler evt ikke kan krysse landegrenser? Feks fra Norge til Sverige på villsvinjakt?
 6. Plombering av våpen

  Hei Doc.. Har. Ikke fått med meg siste tilføyelsene til punkt og prikke. Men ja, det er blitt noe mer. Selv ikke smeden vår har fått helt klarhet, men pistol/halvautomatisk osv er nå mer krevende så vidt jeg forstår. Det er sendt ut skriv visst nok. Ser at noen smeder rundet om alt har hevet prisen på sine sveisekunster, så det er nok noe i det ja.
 7. Vente på Våpenkort ?

  Beste tid 3uker. Normalt 5-6månder. Værste tid 1år etter at våpenet var solgt he he..
 8. En liten tanke... Disse kameraene har et filter/deksel som beveger seg når bildet taes om natten. Det lager om liten lyd. Jeg ser på mine SG kameraer at reven noen ganger fanger opp et eller annet. Men at de blir skremt vekk? Nei... Tenker ikke reven er såååå skuggeredd.. Er nok andre årsaker til at reven sporadisk er innom. Tenk lys på uthus, biler, bikkjer osv, disse jager ikke reven bort særlig lenge. Hvorfor skulle da lyden/blitsen skremme særlig mer? Jeg skyter relativt godt med rev på årene, selv med kamera her omkring.
 9. Biltema åtebelysning

  Kun standard oppsett. Vanlig lett slitent 75amp bilbatteri holdt i nesten en måned fra skumring til soloppgang. Vet ikke hvor fulladet det var heller.
 10. Biltema åtebelysning

  Har. Hengt ute nå i 3 måneder, fungerer problemfritt for vår del. Kunne kanskje vært litt sterkere dioder for synets skyld. Men reven bryr seg ikke...
 11. 140 grains Hornady Monoflex til 308 winchester ?

  Eller kjøpe 150gr GMX fra Hornady?
 12. Rifle .308 vs 6,5x55

  Slik som det ser ut i feks Tyskland om dagen, ville jeg ikke holdt noe for sikkert kort. Minimum 7mm og homogene kuler er lyden der i store deler alt.. og flere land følger nå etter. Særlig i statlige skoger. Rett nok litt annerledes styresett da delstatene bestemmer mer selv. Og mener bestem at det nevnes i njff rundt godkjenning av slaktet vilt noen strofer om homogene kuler.. Da trengs vel muligens ikke et forbud mot 6,5? Stopper vel seg selv når en må skyte strikkepinner for å klare vektkravet, eller det blir magert utvalg i det minste? Misforstå meg rett, jeg har ikke noe i mot 6,5 som kaliber. Men det har jo sine begrensninger når det kommer til utvalg i ferdigrullet ammo.
 13. REVEJAKTEN 2016-2017

  Bilder er jeg dårlig på. Men har tatt to stk på tre dager på samme plassen. Siste datt for 40 minutter siden. Sitter i ei campingvogn ikke langt fra E-18. Årsavgiften betaler således åtelyset mitt.. var åte med litt hjorteslakt for 4 dager siden, og alt er borte. De to jeg har fått ser ut til å være årskull/ungrev. Er en hønsefarm ikke langt unna, så vekstvilkårene går vært bra en stund. Men nå skal det tynnes ut. Godt med et nytt terreng, da det er særs lite igjen rundt husveggene her jeg bor.
 14. SubSonic 35

  Prøv med ammo som er beregnet for underlyds fart/demper. Slik som Cci subsonic/quiet, Winchester subsonic eller rws subsonic. Vil tro du blir mer fornøyd da. Noen target/match skal også gå rundt underlyds hastighet. Er ikke helt eksakt hvor kula bryter lydmuren. Høyde over havet, luftfuktighet osv.. mer enn jeg har satt meg inn i. Men ammo for dempere er stille med demper. Jaktammo osv er nødvendigvis ikke stille.
 15. Nikko Stirling Panamax?

  Jeg har brukt storebroren Nikko Stirling Diamond 3-12x56 noen år nå. Fikk mye "hets" for bruk av så billig optikk. Det er opplest og vedtatt at det kun er dyr optikk som virker. Har to år blitt mestskytende revejeger i grunneierlaget, og brukt den på villsvinjakt osv. Den helt klart ikke like lysstrek som kikkerter til 4x prisen. Men den gjør jobben godt nok. Jeg har fortsatt Nikko kikkerter på et par av børsene. Den nye 4-16x50 med tårn er flott til toppjakt og går, men retikkelet blir for tynt i skumring/de små timer. Selv liker jeg ikkå skyte på vilt på 300 meter vil den duge til det. En 2,5-10x50 i Diamond serien vil nok gjøre jobben tilfredsstillende for veldig mange jegere. Den er ikke en Zeiss eller Swaro, men utgir seg ikke for å være det heller. Den tåler dog juling.. Dette var min private mening. Om jeg kan få ta bransje hatten på nå? Det selges store mengder av disse kikkertene på jobben. Ganske mange hundre faktisk.. vi har reklamasjoner selvfølgelig, men meget få. Og da er det ny kikkert, hvis dette skyldes mekaniske feil. Det gies "livstidsgaranti" på Diamond serien. Panamax er ikke omfattet av denne garantien. Og jeg kan dessverre ikke gi en pekepinn på kvalitet over tid, da denne er ny på markedet. Men, det er faktisk ikke en "billig kinakikkert". Uansett tror jeg nok at den er bedre enn hva du har nå, selv om jeg tror du ville blitt mer fornøyd med Diamond serien fra Nikko. Ellers ville jeg tatt en titt på Leupold sine rimeligere serier? Meget solide og lette kikkerter til fornuftig pris. Budsjettkikkert er og blir budsjettkikkert, jeg har selv kikkerter i alle prisklasser nå, og i praktisk bruk er det ikke så sinnsvak forskjell som mange ønsker at det skal være. Etter min mening da.... Et rådyr eller en elg blir ikke dødere av en Swaro enn av en Burris eller hva annet. Kjøp etter lommebok og bruksområde.
×