Jump to content

jaktkrag

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jaktkrag's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. jaktkrag

    Krag kasse

    Tror jeg kan si meg enig i det. Har en Steyr krag etter min bestefar, som det etter krigen ble skutt mye 7.92x57 maskingevær ammunisjon med. Siden ble den brukt aktivt i dfs ( minst en gang i uka som regel mer) i 6.5x55 fram til midten av 80'tallet. Den ble kontrollert av børsemaker (på 80' tallet en gang) som da konstanterte at låskassa var i meget god stand. Har desverre ikke brukt den mer enn noen få skudd. Har en Kongsberg som er bygd om til jaktgevær med kikkert, som også burde blitt brukt mer. Min bestefar fortalte at en gang han var på banen,var det en krag som "eksploderte". Grunnen til det (kom fram etterhvert) at eieren skulle spare penger,og ladet ammunisjonen med "rødfis" krutt. mvh Per S
  2. Forsvaret har hatt et skytefelt på Hurum ,som er nedlagt som heter Avgrunnsdalen. før kunne man skyte tilnærmet fritt der. Nå foreligger det planer om sivil skytebane der(søk på Avgrunnsdalen ), langhold skeet etc.
  3. FIL 1/18651 Får ikke til å legge inn bilde . , Har det noe å si at jeg bruker Ipad
  4. Hei. Er det noen her som kan fortelle meg hva slags (merke) hagle jeg har. På løpet står det Hijos de v. aramberri eibar. Inni sidelåsene står det Aya.Det er en s/s. 12/70.fra 1952 etter det jeg kan finne ut av merking. Er stemplet en X på "låskassa" under der kamrene er. Setter pris på alle svar. Her er noen bilder av låskasse og under kammer. http://www.kammeret.no/bilder/displayim ... pos=-20539" target="_blank" target="_blank Det er de 3 første bildene, de andre kom med pga en feil.( den er ikke så dårlig)
  5. Siste innlegg i tråden var ment som svar til denne post.
  6. Ang sikkerhet. Noen som så programmet på tv2, om faren som skjøt sin 14 år gamle sønn på jakt i 2012. (Mener det ble sendt nå på nyåret).Sønnen overlevde. I programmet blir de intervjuet inne på hytta. Deretter går sønnen ut,hekter hagla ned fra knaggen og går litt bort fra hytta.Så kommer far ut,retter hagla mot sønnen og sjekker sikringen. Det viser vel ganske tydelig at ikke alle vådeskudd er "hendelige" uhell,men rett og slett mangel på våpenvett.
  7. Var noe slikt jeg tenkte det kunne gjøres,hvis det ikke er å få kjøpt ferdig. Prøvde å finne Timney sikring ,men fant bare til Mauser på hjemmesiden dems.
  8. Har en Krag med sidemontasje (Weaver) til kikkert. Problemet med denne er at sikringen ikke kan brukes, finnes det 1/4 sikring å få kjøpt.? Eller må det lages? Alternativet er å spenne ned med skudd i kammeret,men det føles litt tryggere med sikring.
×
×
  • Create New...