Jump to content

PerArild

Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

424 profile views

PerArild's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Legger inn noen bilder av kniver som jeg tror brukerene her kå kammeret.no ikke har sett; Mopani, mamutt, sølvtinn og vulkanfiber med blad fra Per Bjørkman. Mamutt, hvaltamm og sølvtinn med blad fra Per Bjørkman. Mopani, mamutt, sølvtinn og vulkanfiber med blad fra Kai Embretsen. Per-Arild
  2. TØFT! Hvis utsparringene passer dine fingre, må dette være perfekt.
  3. PerArild

    Dagls kniver

    Dette må da være bra Dagl, (og de mørke flekkene ved lærkanten er også borte) Likte veldig godt den "slanke" linjen.
  4. Dette ser da bra ut Stian/Berserk. Tøft med den nyttårsaften-efekten du fikk frem på metapolskaftet. Du benytter en del bøffel har jeg sett. Du har ikke opplevd at det sprekker (eller har sprukket)? Har selv lagd noen og jeg syns ofte det fremkom en sprekk etter noe pussing. Stor produksjon og nydelige kniver!
  5. Har forsøkt det du nevner med å varme stålet med blandet vellykkethet. Tror du kan få det til hvis du tar det relativt raskt (dag), men jeg oppfattet det som "helt umulig" hvis det hadde gått en stund (uke). Prøv å ha kniven stående i kokende vann slik at det kun er bladet som blir vått. Må stå en stund slik at det er helt igjennomvarmt. Hvis ikke dette går, prøv da å legg det på kokeplata, men pass da temperaturen slik at du ikke gjør noe med herdinga.
  6. Takk for det. Så morsomt er det vel ikke.
  7. Vil sterkt anbefale å lese følgende tråd; http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=51813 Besvarer mange av dine spørsmål.
  8. Takk for veldig trivelige ord til de to oven.
  9. Takk for hyggelige kommentarer Dagl og Hermansen.
  10. To nye ferdig før jul. Alm, mammut støttann, sølvtinn og vulkanfiber. Mopani, mammut støttann og sølvtinn.
  11. Alexx; hvordan får du polert sølvtinn innlegg som er nedfelt? Benytt en liten rondell. Dremmel har slike.
  12. Ikke noe magisk i dette; http://www.biltema.no/no/Verktoy/Slipe- ... 000031343/ Kjøp en rondell pr. finhetsgrad + din voks så du ikke blander. Ta gjerne å løsne den ytterste syingen.
  13. Har ikke laget så mange i bøffelhorn, men noen har det da blitt. Dette høres fornuftig ut dette, men du glemte det viktigeste, nemlig poleringen. (Vær obs på at bøffelhorn kan sprekke, så benytt superlim hvis du ser tendenser til noen.)
  14. Takker for kommentarer. Totallengde 19 cm, blad 8 cm, så det holder til en liten "gubbehånd". (men ser at bildet er tatt litt skjevt slik at man får et merkelig inntrykk av kniven nederst)
×
×
  • Create New...