Jump to content

Jangul

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jangul's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Men da må man vel være to personer, dvs en til å betjene fjernkontrollen til åpneren?
  2. Om noen etterhvert lurer på det samme, har jeg bestilt opp en stålrørstump ø15mm/25mm på ebay, som jeg tenkte å kappe i passende lengde (for å få vekten lik siktet jeg fjernet), og blånere. Om jeg gidder borer/gjenger jeg for en stoppeskrue, men antar at jeg bare fester hylsen med varmelim. Burde holde https://www.ebay.com/itm/Mild-Steel-Precision-Round-Tube-Pipe-Many-sizes-lengths-Metal-Bar-Rod-Strip-1/253136715957?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=553545166451&_trksid=p2057872.m2749.l2649
  3. Hei. Ble dette prosjektet ferdig? Noe som ev er mulig å kopiere? Driver å tenker på å bygge en selv, men da utendørs. I stede for skinne tenker jeg en stram wire mellom to trær e.l., og at det da henger en ramme for blink i to trinser ned fra denne. Rammen dras da frem og tilbake av en egen wireloop, med en eller annen dc-motor. Styringen av motoren tenkte jeg kunne gjøres av en Arduino Uno. Oppsett/programmering stjæler jeg herfra https://www.allaboutcircuits.com/projects/control-a-motor-with-an-arduino/ , (men da legge inn en pause mellom hver gang skiven endrer retning.) Ulempen vil vel antagelig være at oppheng i wire blir mer utsatt for vind og bevegelse enn en fast skinne. Men enklere å sette opp, og mer egnet for flere kalibre. Og om jeg ønsker en lengre bane er det enkelt å justere tidsintervallet motoren går. Noen tanker?
  4. Målt til 15 inner og 24 ytter, men biltema plastskyvelær. Takk for tips!
  5. Gammel tråd, men lov å prøve seg: Har satt på kikkertsikte på min, og derfor fjernet frontsiktet, slik at det ikke kommer i synsfeltet på kikkerten. Ser da litt teit ut med kun vekten/"klumpen" igjen, mens de ytterste centimeterene er tynne. Noen som vet om det finnes en vekt, "hylse" el. man kan sette på som erstatning for forsiktet?
  6. Muligens idiotspørsmål; men for sikkerhets skyld: Passer alle T3x stokker direkte over på T1x? Gamle T3'er også?
  7. Takk igjen. Som vanlig mange interessante innlegg:-) og så vidt jeg skjønner mener de med egen erfaring at kalibrene fungerer greit, om ikke helt optimalt. Da blir det nok en cz455 før august. Så får diskusjon om quiet eller vanlig demper bli en egen tråd etterhvert.
  8. Det hadde kanskje vært det optimale ja, men jeg lader dessverre ikke selv
  9. Ja jøss. Canadagås er mat. Antar at sous vide er en bankers metode, men det har jeg ikke. Jeg bruker bare filetene selv. Heter seg at de skal ha 40 døgngrader, men jeg er ikke så nøye på det. Ungfugl går gjerne rett på grillen. Filet fra eldre fugl kan bankes og eventuelt marineres i barbecuesaus over natten. Ellers funker det alltids i gryte eller wok. Dvs nesten alltid. Har fått en eller to som smakte skikkelig høgg. Antok at det hadde lekket mageinnhold eller noe slikt. Litt av konseptet her er at det skal være enkelt. Har hytte mellom Øyern og Oslofjorden, og der er en del småvann der de hekker. I tillegg trekker det en del på dette strekket i august og begynnelsen av september. Så da kombinerer jeg dette med rådyr eller skogsfugljakta. Eller bare at jeg er lei av å plukke sopp med dama.
  10. Takk for innspill og diskusjoner. Siden lydnivået er viktig tenker jeg at 223 ikke er så aktuelt. Lenge siden jeg har brukt det, men husker det som mye av det samme som 6,5'en. Men altså ingen som har skutt canadagås med 17 hrm eller 22wrm? Skulle gjerne fått bekreftet at det funker bra , synes disse fuglene er veldig seige.
  11. Har vært gjennom diverse gamle tråder, men det var vanskelig å finne noe konkret. Så: Noen som har erfaring med disse kalibrene på canadagås? Har brukt 6,5 hittil, men tenker å prøve noe nytt. Hovedhensikten er å få ned lydnivået, siden jeg jakter nær noen badeområder. Foreløpig er det mest aktuelt med en av quiet-modellene til jakt&friluft. Holdene pleier ikke bli mer enn 100-120 meter uansett, så det burde være trøkk nok, selv til kanadagås. Men jeg skulle gjerne hørt fra noen med egenerfaring....
  12. Jangul

    Heym SR21

    Blåser liv i denne tråden... Har en SR21 selv, klassisk sjefte og lyddemper. Løpet ruster litt fortere enn jeg er vant til, men ellers veldig fornøyd, med ett unntak; Sikringen gir fra seg en del lyd, når jeg avsikrer. Noen som vet om dette er løsbart?
  13. Hei. Har hytte ved Portør, i Kragerø. Ettersom hytta har vært en ren sommerhytte, uisolert og kald, har de aldri vært snakk om å jakte der nede. Men etter hvert som interessen har økt, og en brukbar irsk setter er på plass, forsøker jeg å finne ut hvilke muligheter som finnes. Lite å finne på nettet, men det burde da kunne være orrfugl/storfugl innover fra Levangsheia? Noen her inne som har erfaring fra området?
  14. http://www.tek.no/artikler/samsung_gt_e2370/88467. Denne bruker jeg på jakt og hytta. Null funksjoner men vanntett og ca 2 måneder stanbyetid. Holder minst 14 sager med normal bruk.
  15. Har brukt budor en sesong nå, og er veldig fornøyd. +relativt lydløs +passe størrelse for meg +god å bære. Masse bra smådetaljer. -Putene som holder børsa fast har kun borrelås. Løsner. Bør festes bedre. -Kommer snø å geværåpningen når den ikke brukes. Burde vært en lukkeklaff eller lignende. -Ikke lomme på hoftebeltet.
×
×
  • Create New...