protto

Members
 • Content count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About protto

 1. Den har ikkje like godt utvalg i stash som remington 700, men burde ikkje vere noko dårlegare valg likevel. Eg har ein som har fått KKC-stokk, og etter det eg kan sjønne er det ei bra rifle, prisen tatt i betraktnig. Men er einig i at stokken ikkje er spesielt god.
 2. Ja google seier så... http://trollstova.no/pages/no/kontakt.php
 3. Filter før vfd'en?
 4. Hehe, no disrespect. Syns berre den ligna denne (nederst på sida): http://www.magnumhansen.com/laaskasser.htm Fortell oss alt!
 5. Blir spennande å følge med Aannerud. Ser ut som ei Hansen M78 Rino, stemmer det? Kult å vere så hands on i produksjonen!
 6. Og der kom den rette modellen gitt
 7. Har sjølv løsna løpet på rifla mi slik at den no kan skiftast med håndmakt. Trur ikkje presisjonen lider av det. Men har ein følelse av at ei godt tilpassa muffe med maskinerte styringar både aksialt og radialt vil kunne sørge for bedre repeterbarheit, altså likt fra gang til gang. Men det er kansje berre overtru? Savage har jo ein patent eg i utgangspunktet ville vore skeptisk til (kontramutter), men det er sikkert dei som vinn konkuransar med slike rifler og
 8. Har høyrt at Brownells har søkt om eksportlisens for denne: http://www.brownells.com/rifle-parts/re ... utside+USA Det var sagt slutten av November men kan fortsatt ikkje finne den i den norske nettbutikken. Veit ikkje prisen, men spesielt billig blir det sikkert ikkje. -Uansett, fin låskasse og bygge 300blk/223 børse av.
 9. Det går fint med søyle framme, men den må slipast, filast eller fresast ut eit stykke av. Ellers gir vel underbeslaget ei viss fordeling av kreftene, men har litt lett for å gi etter og bøyge seg. Her er nokre bilder av korleis eg gjorde det: viewtopic.php?f=80&t=114237
 10. Takk for info. Overstabilisering av dei lettaste kulene går eg ut fra ikkje eksisterar. Er det eit problem får ein heller bruke tyngre kuler.
 11. Så, 1:10 er utelukka. 1:7, 1:8 som gjelder?
 12. Er 1:10 tvist for slapt til dette kaliberet, om ein vil bruke tunge kuler i sub-hastigheit? Ser Brownells har pipeemner til hyggeleg pris, men kun 1:10. Går å drøymer om ein Remington model seven, med muffe og iallefall ei 338 fed. pipe
 13. Howa/weatherby laga nok låskassen utvendig lik rem700 med vilje, slik at stæsj til verdens mest solgte og "customiserbare" rifle, også ville passe deira modell. Det er nok små forskjellar likevel, trur utkastaropningen på howaen er litt lenger enn 700, utan at det har betydning for om skinna passar eller ikkje. Høgden på bakre og fremre bru er lik og likeeins skruehola til montasjen. Vanguarden kjem ferdig bora og gjenga for montasje, trur Howaen også er det.
 14. Min Vanguard (som er samme rifle) har ein Nikon Monarch med 50mm linse i medium QRW (30mm mellomrøyr) på ei picatinny skinne som eigentleg er til Remington 700 (men som passar på Howa/Vanguard) Her er det god klaring, og det hadde gått fint med lave ringar av samme sort iom skinna bygger ein del. Men det er sikkert forskjellige høgder på forskjellige fabrikat av ringar og skinner reknar eg med. Endra: Denne skinna er det eg har: https://www.brownells.no/epages/Norge.s ... /080000392 Og som sagt, medium QRW 30mm.
 15. Personleg hadde eg styrt unna magnumpatroner pga pris, varmgang, smell og rekyl. Går du for 308w får du ein litt kortare og lettare låskasse. Men lang kasse i 30-06 eller 6,5x55 er like bra til jakt. Rem 700 er vel den rifla det fins mest stæsj til så du får aldri problem med å få tak i ting og tang til den. Alternativt Rem model seven. Ikkje fullt så vanleg men er ein litt smekkrare variant av 700 kort kasse.