Jump to content

LagopusMuta

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

LagopusMuta's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, Jeg og en kompis skal ta en helgetur i traktene rundt Snåsa mot slutten av februar. Er det noen som har tips til utleiehytte som ligger i jaktterreng som egner seg til vinterjakt? Fokus er trening av hund og ikke beskatning. Takk for alle tips PM gjerne
  2. Hei. Fikk gjort dette sist sommer på Rødde i Melhus. Tok økter uten strømming. Sauene var nok litt vel vant med hund. Uansett, over til spørsmålet. Det står ingen dato på "gyldig til" for beviset. Er dette nok å få dette beviset en gang? Kan forstå at man for egen del vil gjøre det flere ganger, men min hund kommer fra gård med sau og viser ingen interesse.
  3. Hei. Har en liten Bretontispe. Lurte på om noen her erfaring fra å bruke T5 eller T5 mini på Breton. Skal slå til på tilbudet hos gsport (5400kr for Alpha 100+T5) Takker for svar.
  4. Hei Har en Bretontispe på 1,5 år og nå tenker det er på tide å få stilt henne ut. Har ingen store ambisjoner på utstillingsfronten, men ønsker å få henne godkjent. Føler at jeg skylder selger såpass. Ifa (som hun heter) har på de fleste områder et lynne som gjør henne enkel både å lære og trene med. Problemet er at hun er veldig spak. Får lett kul på ryggen og halen mellom beina hvis hun oppfatter ting som truende eller tvetydig. Vi må derfor være forsiktige og myke i all trening. Sitt, ligg, bli,fot og kom sitter 100% . Problemet er innlæring av stå, og flytting av føttene slik at hun står i en fin positur til utstilling. Blir Ifa i tvil så setter hun seg ned. Noen som har tips og i hvor stor grad er det avgjørende å kunne stå på kommando på utstilling? Har aldri vært særlig interessert i denne delen av hundesporten. Men er motivert til å lære det mest grunnleggende. Når jeg søker på nettet finner jeg bare sider fra folk som driver showdogs. På forhånd takk for svar.
  5. Ja, det som er problemet. Ikke vært aktiv på 2 år den linken
  6. Hei. Nettopp flytta til Løvset i Melhus. Har gått en del tur her og tatt opp en del storfugl. Søk masse på internett og finner mange gamle utdaterte linker til jakt-kort. Er det ikke lov å jakte i Vassfjellet mer? Senest for 2 uker siden var det en på instagram som la ut jaktbilde med #-vassfjellet. Han hadde i alle fall skutt Orrhane. Hilsen en som vil jakte lokalt.
  7. Noen som vet om terreng som enda er åpne i sørtrøndelag (ikke Fosen)? Har sett gjennom inatur uten hell. Har bare fått jaktet 5 dager i Soknedal i høst. Kjenner virkelig suget. Jakter med hund.
  8. Hørte fra noen i Midt-Norge at i samme terrenget blei det sett to middelmådige kull og flere stegger samt ei singel rypehøne på en formiddag. Ok. Godt det da. Så at det var solg 7 andre kort for hundetrening samme dag. sikkert noe oppjaget i terrenget.
  9. To søndager på Samsjøen med hund. Ikke en rype å se. På treningsturene i fjor så jeg i snitt 15-30 ryper på en 7 timers tur. Ellers knapt sett rype på fjellet ila en lang sommer med mange fisketurer. Fant et forlatt reir eller ikke lite å se. Bedre med fjellrype i Nordland. Men i Trøndelag har jeg knapt sett noe. Bare en og anne storfugl. Veldig spent på om det blir stengt i Solknedal. Der har jeg kort i høst
  10. Kan noen forklare meg jakttidene på smøla? Har kjøpt kort for i dag,fredag og lørdag. Ser nå at det er en go del restriksjoner. Men all info jeg finner er merket med 2014. Gjelder de samme datoene og tidene i år? Må si det er litt av et innviklet system.
  11. Er gåsa kommet til smøla? vurderer å kaste meg i bilen og kjøre dit i helga!
  12. Hei. Tenker å jakte hele første uke, ikke ikke pendle. Men når jeg skriver kjørbar avstand er det fordi jeg ikke gidder å dra til Troms eller sørvestlandet. Rype og skogsfulg er det jeg er på utkikk etter. Problemet er at de områdene jeg vanligvis jakter er utsolgt allerede. Soknedal,Budal, Singsås og Samsjøen.
  13. Hei. Planlegger jakta til høsten. Noen som har erfaring fra Småviltjakt i Statsallmenningene i Overhalla? Stort fint terreng på kartet, men aner ikke hva som er å finne i skogene dær. Andre tips til jakt med hund mottas med takk:)Må være med hund, og kjørbart fra Trondheim.
  14. Tatt meg fri for å jakte på Torsdag. Etter dårlig erfaring med Budal,Meråker, Samsjøen og Horg, skal jeg nå forsøke i Singsås. Valget står mellom Dragås-Singsås statsalmenning eller Nekjådal-Singsås. Noen med erfaringer eller tips om hva jeg bør velge?
  15. --------- Hjertelig takk. Da setter strek over det. Sverige er ikke aktuelt i år. Har du eller andre erfaringer med "Småviltjakt - Klinga Utmarkslag i Namsos". Der er prisen også overkommelig og det ligger hytter til utleie i terrenget.
×
×
  • Create New...