Jump to content

lpm

Members
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

About lpm

  • Birthday 03/04/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lpm's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

  1. Det jeg personlig observerte var peking på skyttere til venstre ved utpakking av våpen. Vi (Oslo Pistolklubb) har hatt få treninger etter vi begynte å ta inn noen medlemmer fra SOS. Det har vært flere hendelser. Ikke store overtramp, men nok til at vi fikk et inntrykk at standarden var lavere enn det et vi er vant med fra andre klubber. Vi har ikke mye historikk på dette, så det kan selvfølgelig være en statistisk anomali. Hvis det viser seg at de som kommer inn fra SOS holder en standard ikke lavere enn det vi er vant med fra andre klubber, kan vi godt godta kurset deres.
  2. Vi tenkte tidligere at dersom man har holdt på lenge nok til å ha eget våpen bør man ha nok erfaring. Vi hadde derfor et unntak for de som hadde eget våpen. Etter hvert som vi i det siste har fått inn noen medlemmer fra SOS på dette grunnlaget har vi erfart at det ikke var noen god idé. Jeg selv har bare som skyteleder sett en på trening fra SOS. Vedkommende hadde brudd på sikkerhetsregler jeg sjeldent har sett fra medlemmer fra egen eller andre klubber. Jeg har fått tilsvarende tilbakemeldinger fra andre skyteledere. Vi prøver ikke å være vanskelige, men vi må kunne stille enkle krav for oss selv og våre medlemmers sikkerhet. Hva politiet mener er tilstrekkelig gir vi blanke faen i om vi ser at skyttere ikke kan følge sikkerhetsregler som bør være selvfølgelige. Vi kommer til å fortsette å akseptere erfarne medlemmer fra SOS. Med erfarne mener vi a de kan vise til beydelig stevneaktivitet i eksterne klubber. Vi planlegger også et alternativ hvor vi har et mindre kurs. Sannsynligvis minikurs + stevne. Gjennomfører man stevnet uten brudd på sikkerhetsregler eller andre regler får man medlemskap.
  3. Min klubb har en del pågang fra SOS-medlemmer for tiden. Vi har lenge vært skeptiske til de korte kursene de holder, og har derfor krevet kurs som følger NIF sin mal (https://www.skyting.no/utdanning/begynneropplaering-2020/#toggle-id-2). Det vil bl.a. si en varighet på minst 12 timer. Nå står det på https://osloskytesenter.no/sikkerhetkurs/ at "Den teoretiske og praktiske delen av kurset har en varighet på 12 timer.". Om jeg går tilbake til den nyeste eldre versjonen av denne siden tilgjengelig på "Wayback Machine" står det "Kurset går over to kvelder i samme uke, mandag + onsdag kl 18.00 til ca 20.00.". Denne versjonen er fra 16. januar 2021. Er det noen som vet når dette ble endret, evt. om det bare er piss?
  4. Det er kommet en oppdatert utgave av skytterboka, hvor bl.a. enkelte referanser til "jegerklassen" har blitt byttet ut med "kikkertklassen".
  5. 34 mm varianten er samme høyde men 9 mil. Om 30/50 mm går akkurat, så går nok 34/50 akkurat ikke.
  6. Etter det jeg kan se i skytterboka er kapittel 8.162 om skytejakke ikke begrenset til noen spesielle klasser, så det bør også gjelde for jeger-/kikkertklassen. Mener Kurt sa at det var grei om man plomberte reimene med sikkerhetsnål e.l. Tror ikke spennene er mot reglens intensjon, men er strengt tatt ikke lov, og man kan jo treffe på en pedantisk standplassleder.
  7. lpm

    Glock-praten

    Nå ser ikke jeg så mye på sport, men ser generelt ikke ut som om folk som hevder seg har det ekstatisk morsomt når de holder på. Få som løper 400 meter med et glis rundt munnen. Kan hende de får en annen slags tilfredsstillelse av å ligge i toppen utover det å sette et bein foran det andre.
  8. Ser for meg at en ulempe med kikkert kan være at man ser bevegelsene for godt. Jeg har ikke skutt så mye rifle, men ganske mye pistol, og der syns jeg det f.eks. kan være mye vanskeligere å ta gode avtrekk med luftpistolen enn banepistolen, da luftpistolen med sin betydlig lengre sikteradius får bevegelsene til å se mye større ut. Det må større disiplin til for å ta gode avtrekk når man ser bevegelsen godt.
  9. Kikkertklassen, here I come! Utstyr, bortsett fra jakke er i hus. Nå er ferdigheter det eneste som mangler.
  10. lpm

    Glock-praten

    https://plink44.com/
  11. Tror det hadde vært bedre å ha klasseføring basert på prosent av maks oppnåelig sum heller enn av faktisk oppnådde sum. Har aldri sett ei løype som er så vanskelig at den ikke burde være fyllbar av normalt gode skyttere. Så tror underklassifisering er et lite eller ikke-eksisterende problem. Overklassifisering er derimot veldig vanlig. Hadde det f.eks. vært 97% av maks sum som var kravet for A, hadde det kanskje vært litt prestisje å skyte i A. Det burde kanskje være 100%, da det uansett stort sett er lettere å fylle ei løype enn å skyte A krav i bane.
  12. Siktet er til salongbørsa. Den skal brukes til litt av hvert, men ned til 15 meter var mtp. dfs kikkertklassen. Skarphet er ikke så nøye. Tror ikke det er noe særlig vanskeligere å sentrere seg i en fuzzy sirkel enn en klar sirkel. Parallaksen kan muligens være litt viktigere. Har uansett kjøpt en pst 3-15. Venter bare på at montasjen skal komme.
  13. Sniker inn et relatert spørsmål: Vortex viper pst gen 2 kan justeres ned til 20 yards. Er det noen som vet hvor bra denne funker på 15 meter?
×
×
  • Create New...