Jump to content

higraver

Members
  • Posts

    311
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

higraver's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

51

Reputation

  1. Sig-Sauer P226 med X6-kit .22lr er også en praktikabel mulighet.
  2. Politi har ikke lov å spørre hva bagen inneholder , så lenge det befinner seg i bilen . De må gi uttrykk for skjellig mistanke og kommunisere det . Magefølelse holder ikke , der må være en ransankelseordre fra politiadvokaten på plass enten skriftlig eller munntlig . Hvis Politi spør etter varselvest, varseltrekant og førstehjelpskasse har man den liggende på passasjerseter . Da slipper man å åpne bagasjerommet . For alt annen må det gis uttrykk for skjellig mistanke og dermed få man høre hva politi er ute etter .
  3. Om denne trafikkontroll har vært tilfeldig eller ikke spiller absolut ingen rolle . Som bunnregel godtar man i sånne tilfeller aldri en bot uten tilstrekkelig betenkningstid . Sikkre bevis i form av bilder og lydopptak . Ingen kommentar til politi unntatt personalia . Underskreve ingenting . Ring opp politi via nødnummer og beskrive scenario , Samtidig har du også en fin dokumentasjon av kontrollen . Og til slutt er det ikke å glemme at politi har bevisbyrden .
  4. Jeg har en pistol med ombyggningsset registrert i 2017 . På våpenkort stå "Ombyggningsset"
  5. Nei , det forutsetter at sluttstykke har en egen nummer . Så vidt jeg vet finnes den bare på gamle Mauser K98. Den andre unntak er bolthodet fra BlaserR8, Sauer 404 og Mauser M03 men det skjyldes tysk lovgivning . Vennligst forklare meg hvor dine delenummer av sluttstykket er plassert . En annen sak er , hvis du vil erstatte en sluttstyyke , men det ble ordnet av børsemakern .
  6. Helt riktig . Og hvis alle dine våpen er systemvåpen har du i tillegg lov å ha så mye piper du vil ha . En pipe er ikke en våpen . Har du behov for spesielle konkurransevåpen som gå over din "garderobe" kan du søke om det .
  7. Hvis man følger logikken din ,har man ikke lov å ha mer den 8 våpen eller våpendeler . Dvs. hvis du har 8 løp har du ikke lov å kjøpe en låskasse . Feilen i din tankegang må du finne selv . https://www.politiet.no/tjenester/vapen/lover-og-regler-om-vapen/#hvor-mange-skytevaapen-kan-du-eie-button Merkelig nok er det her snakk om 8 komplette våpen .
  8. Enkelt spørsmål : Hvor mye våpen kan du skyte samtidig med ,dvs. hvor mye brukerklare våpen har du ? Riktig , bare en . Og ikke engang snakk om en alarm . Alarmen gå hvis man lese hva du skriver . Mening er ikke kunnskap.
  9. For å si det klar og tydelig , du vet ikke hva du snakker om . Sluttstykket ble ikke registrert . Det er bare løp og låskasse . I denne tilfellet (Sauer STR + 22lr løp) snakker vi om en systemvåpen . Åpenbart har du aldri søkt om en slikt våpen i den siste tiden . Tilsvarende forskrifter og regler finner du i loven og ikke på låven .
  10. NEI !!! Hvis du har en låskasse og 26 løp ,hvor mye våpen har du da ? Riktig! Bare en . Det kan være lurt å sette seg inn i loven og ikke sitter bare på låven .
  11. For det første ringer du opp våpenkontor . Da få du høre at du må søke manuellt på gamle måten pga. elektonisk søknad klarer ikke våpendel . Henvis at våpen er arvegods og er registrert etter gamle regler . I praksis betyr det at du må søke om en låskasse og en løp (6,5x55 hvis de har forskjellige nummer) og en pipesett i 22lr.
  12. Noen børsemaker må man kanskje forklare at kundens penger sikkre sin levebrød . Hvis det ikke ble forstått må de enten stenger butikken pga. rikdom eller ble over tid konfrontert med realiteten . For min del er det uakseptabelt å bli behandlet som kunde på denne måten .
  13. @pedersen , er du sikker at børsemaker fortsatt i live ? Hvis man ikke få svar er det lurt å ringe opp onkel Blå og gi uttrykk for din bekymring . Vanligvis kommer det plutselig fart i saken .
  14. Alle gode råd kan ikke erstatte Ladeboken 8 . Den beste bruksanvisning som finnes på norsk .
  15. For min del kan jeg bare konkludere med to ting som ble gjort feil : Peking med våpen mot usikkert rettning dvs . ikke sandsekker eller såkallte skyterør med dertilhørende sandkasse . For det andre at enhver våpen må ansees som ladd . Det betyr finger langt unna fra avtrekkern . Jeg anbefale en bot med minst en månedslønn og han få forbud å håndtere med våpen i to år akkurat som mann fra gaten .
×
×
  • Create New...