Jump to content

psvanevik

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

psvanevik's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

23

Reputation

  1. Sauer 200 STR + krag, og gammel heym. Men først og fremst sauern Skal primært brukes på øving på hurtigskyting
  2. Hei! Jeg trenger tips til Klikkpatron i 6,5x55. Den må tåle en del. Skal bruke den på å øve på magasinbytte og hurtigskyting. Og, et spørsmål. Hvor mange klikk pleier normalt en klikkpatron å tåle? Når bør de byttes ut? På forhånd takk for de gode svarene jeg kommer til å få
  3. Du får kjøpt 10 skudds magasin. Jeg har et sånt magasin jeg bruker på min Walther GSP, som da også passer inn i Saueren:) Men det var kanskje ikke det du spurte om?
  4. Vil høyere hastighet og siktelinje gi noen merkbare fordeler i bane og feltprogrammenene?
  5. Ja, men bare 1-2 stevner i året og da bare en liten del av stevnet. (NROF nivå 2) Utover det skal den primært brukes til DFS programmenene, hvor jeg ikke skyter stående.
  6. Sauer 200 STR Jeg har en Junior Sauer (67' løp) fra før. Har så langt bare skutt 15 meter med den. Nå skal jeg ha en til, i 6,5 x 55, og jeg ser valget står mellom 58, 67, 70, 71 og 74 cm. Mitt spørsmål er, hva er fordelene / ulempene med å ha lengre løp? Jeg skal primært bruke den til felt, 200 meter + stang/felthurtig innen DFS
  7. Hei! Jeg skal delta på Stang og Felthurtig iår, for første gang Men den eneste banen jeg har til rådighet er på 35 meter. Mitt spørsmål er, har dere noe forslag på hvor jeg kan få tak i nedskalerte figurer i 1/4 og småen, hvis dette finnes? På forhånd takk!
  8. Her var det som forventet mye god kunnskap! Bartemannen: akkurat hva jeg var ute etter! takk Hvor langt over sånn ca vil den gå på 100 meter? (Om den er inskutt på 30/200 meter)
  9. Hei! jeg skal på en konkuranse i helgen, hvor det skal skytes på 200 og 100 meter. Jeg skal bruke min HK MR223 (med en EOTEC) - som er sivilversjonen av HK 416. Problemet er at den eneste banen jeg har tilgang på har 30 meter, og jeg mener å forstå det slik at en 30 meters bane egner seg til innskytning for 200 meter. Nå har jeg ikke en sånn innskytningskive med svart sirkel litt lenger oppe, bare helt ordinær innskytningskive. Har noen av dere tips på hvordan jeg bør gå frem her?
  10. Vargen, Takk for initiativet ditt! Her har vi fått wn svært god tekst på kort tid! Jeg har et inspill anngående denne Mini 14... er kampen om et omsetningsforbud en tapt sak? Kunne ordlyden vært noe i denne retningen: «Mini 14/30 ervervet til jakt etter forskriftens startdato vil være forbudt» Jeg har litt tungt for å se hvem som vil tape på dette, myndighetene følger 22.07 kommisjonens annbefalninger, EUs direktiv, slipper å vurdere kompensasjon, slipper kostnadene til byråkrati, oppsporing, konfiskering og destruksjon, og ikke minst slipper å irritere lovlydige personer.
  11. Måtte redigere innlegget mitt, siden jeg klarte å etterlate et laaaangt og irriterende mellomrom...
  12. Slingshooter har et poeng. Noen ganger trenger vi å høre det vi ikke liker, så vi også kan forstå hvordan våre «motstandere» tenker. Vi vet så utmerket godt hvorfor minien ryker, og vi burde forstått at dette har vært en tapt sak for lenge siden. Symbolpolitikken var for sterkt, og motargumentene for svake. Argumentene for å eie en rifle med stort magasin med jakt som ervervsgrunnlag har rett og slett ikke vunnet terreng utenfor skyttermiljøet. Vi må innse det. Vi kan være uenige, men kanskje vi skal prøve å forstå hvordan våre motparter tenker så vi kan forebygge nye begrensninger og forbud senere Om myndighetene var ute etter å rasere hobbyen vår som flere her antyder, kunne de enkelt gjort det og samtidig fått bred støtte i befolkningen.... Heldighvis ble det langt ifra slik. Istedet for et totalforbud mot pistoler og halvautorifler som våre Engelsktalende skyttervenner måtte akseptere, ligger vi ann til å få en lov og forskrift som til tross for noen svært dårlige gjennomtenkte punkter, faktisk gir oss noen viktige liberaliseringer også. Hva bør vi gjøre fremover for å få økt aksept i samfunnet for hva vi driver med?
  13. Det vet du ikke petrol. Kanskje greit å tenke litt på hva man skriver på åpent forum
  14. Det er akkurat det jeg tror vi kan utnytte for alt det er verdt. Kanskje merker politikerne at dette blir langt dyrere enn man trodde - og at det er rimeligere og enklere å gå for tidligere praksis med omsetningsforbud.
×
×
  • Create New...