Jump to content

Windir

Members
  • Posts

    114
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Windir's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Gøy tråd, og har dårlig samvittighet for å spørre, da jeg ser at pågangen er relativt stor, men i forbindelse med salg av en banekrag, hadde det vært spennende å høre om det lå noe historie bak. På sluttstykket står det 0722 og på låsekassen står det 30722. Har den blitt brukt til noe annet enn baneskyting? Takk på forhånd.
  2. Hei! Får kjøpt en Krag nå, hvor det følger med en del original ammo. Er dette noe man kan få solgt, destruert, skutt? Skal visst være lagret tørt og fint.
  3. Windir

    Knivstål FAQ

    Tusen takk for svar Metallurgen, det er så mye tall at man blir jo utslitt av å lese om alt dette Men ble mye klokere nå, igjen, hjertelig takk =)
  4. Windir

    Knivstål FAQ

    Er grønn på dette med knivstål, men lurer på hva HV5, og H12MF er? samt vanadis stål 10, og n690? Skal gå til innkjøp av ny jaktkniv. Står så mye forskjellig på nett at man blir helt surrete av alle disse tallene. Optimal hardhet på stål osv, de knivene jeg har sett på ligger på 60-63 hrc, men ser at enkelte ikke anbefaler å gå over 56?
  5. Tror ulv hadde vært en dårlig kombinasjon. Som hundeeier så er man selvsagt ansvarlig for det hunden gjør, man kan strømme hunden på sau/rein etc. Laikaen blir ikke sauerein, enkelt og greit. Unghunden tør jeg ikke å strømme før den har jaget rev. Frustrasjonen ble større idag når jeg var ute å luftet unghunden, og det sto en rev 40 meter unna å så på oss...Unghunden klikker vinkel og vil etter, men hører sauebjellene oppi her og det ville vært uansvarlig å slippe. Måtte bare følge etter i bånd, god trening for hunden det også da, men irriterende å ikke kunne slippe.
  6. Er det noen som veit av plasser I vårt vidstrakte land hvor man slipper områder som er overbefolka av sau og rein (samt skyteglade reineiere). Her hvor jeg bor går det sau ute til langt uti November, villsau går ute enkelte steder heile året, og er det ikke villsau så er det masse! Rein. Har en voksen hund som ikke blir sauerein, og kjenner det er en litt blandet følelse at jeg snart skal slippe unghunden etter rev. Det er så mye beitedyr som okkuperer utmarka her året rundt at det skal godt gjøres at hundene ikke jager rein/sau om jeg slipper de I frisøk. Da hundejakt er noe jeg bestandig kommer til å holde på med så er jeg på utkikk etter et sted å flytte til hvor man kanskje slipper akkurat dette. Noen tips?
  7. Nå klarer jeg ikke å dy meg....Svært til dårlige holdninger blant flere her..Kjempelurt å oppfordre til lovbrudd på et åpent forum Også til trådstarter: Du får tolke dette som du vil...Men jeg reagerer på at motivasjonen din for å få skutt denne reven er at du er redd for kattene dine..Katter liksom, som er like ønsket i norsk fauna som mink og mårhund. Nei huff...Du får komme deg ut på jakt som kan forsvares, nyt opplevelsen med revejakta. Dette forbanna tøvet enkelte oppfordrer til skal du ikke høre på. At noen har misforstått hva det vil si å være en jeger skal ikke gå ut over deg (trådstarter).
  8. Fikk en flunkende ny Star baikal til konfirmasjonen min for 13 år siden, og skulle jeg solgt den idag så hadde jeg sikkert ikke fått mer enn 1500 - 2000 for den et sted, men det kunne aldri falt meg inn å selge den, tidenes bruksjern, aldri vært noe tull med noe som helst.
  9. Windir

    fersk revejeger

    Det skjer titt og ofte på lokkejakt at vi hører reven hyle/lager lyd (dog ikke brauting i ordets rette forstand). Særlig om vinteren..Hvorfor? det har jeg ikke noe svar på. Kan også nevnes at disse revene som lager lyd i forbindelse med lokking (angstskrik) sjelden kommer inn på lokk. Kan være at de gjennomskuer lokkelyden, at de har blitt lurt av lokkelyder før? tror man støkker flere rever enn man får øye på når man driver med lokkejakt.
  10. Windir

    fersk revejeger

    Det Ulf sier er ikke nødvendigvis rett.. Min første rev var en slik "brautende" rev. Den gikk og skreik langs en traktorvei og jeg gikk bare mot lyden, enkelt og greit. Litt nervepirrende, da det høres heilt jævlig ut når den kommer nærmere og nærmere
  11. Ble en valp på 4kg inatt, stor valp. Får så dårlig samvittighet av å skyte disse søte valpene. Første reven som falt for rifleløpet på kombien
  12. okei...Har noen opplevd noe lignende, eller vet hva som kan være årsaken? Fikk et nytt 22-250 løp til blasern, første gang på skytebanen for en uke siden så satte boresnaken seg fast...Fikk hjelp til å dra den ut, da oppdaget jeg at boresnaken var blir temmelig oppfliset. Tenkte ikke noe mer over dette, og fortsatte å skyte. Da jeg kom hjem, skulle jeg pusse løpet skikkelig med pussestav, det som da skjedde var at "noe" skrapet borti pussestaven, slik at lakken/belegget på pussestaven ble liggende igjen inne i løpet, merket også at det var ganske tight å få pusselappen igjennom i begynnelsen, måtte bruke litt ekstra makt for å "få den over kneika" på en måte. Akkurat der hvor løpet blir smalere. Fikk til slutt fjernet restene av lakken som lå inne i løpet. Idag skulle jeg dra igjennom boresnaken før jeg skulle dra på skytebanen, og da satte den seg jammen fast igjen, problemet er at nå sitter den BOM fast, ikke sjangs i f*** å få den ut, hverken den ene eller den andre veien. For meg virker det som om det er en skarp kant eller noe inne i løpet/kammeret som gjør dette, skal innom xxl imorgen å levere det tilbake for å få dem til å sende det til Norma, slik at de kan se på det.
  13. Du blir sikkert å ende opp med like mange løp til r8`n etterhvert Skaubjønn Har forsåvidt et dilemma, har akkurat kjøpt et løp i 22-250 til blasern, og selger 308 løpet mitt nå (siden det er fort kort til jakt i Sverige), og klarer ikke å bestemme meg for neste løp. Står mellom et nytt løp i full lengde i kaliber 308, 8x57 eller 9,3x62. Til villsvin,elg og bjørn så fungerer vel alle alternativene bra, men er vel kanskje en fordel med litt ekstra punch har jeg forstått.
  14. Sitter å skal bestille hundegård fra KK import, men stusser litt på dette med størrelse. Hvor stor trenger den å være? Leser rundtomkring at en hund skal ha minimum 12kvm, det er forsåvidt greit. Tenker jo at hunden skal jo ikke bli mosjonert i hundegården, men det kan jo være greit med litt plass... Har 2 hunder, en laika og en plotthund/amerikansk foxhound blanding. Laikaen blir nok for det meste boende i hundegården året rundt, blandingshunden også, bortsett fra de dagene det er i kaldeste laget. Er det greit å ha de i samme hundegård, eller må jeg dele den på midten? begge er tisper. Tenker på en hundegård som er på 23-24 kvm, virker som en kurrant størrelse for 2 hunder, gitt at de kan bo ilag i samme hundegård. Hvor store er hundegårdene dere har?
×
×
  • Create New...