Jump to content

Gisker

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Gisker's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Godt spørsmål.. Det er en helt enkel Savage Axis: https://savagearms.com/content?p=firearms&a=product_summary&s=57233
  2. Anbefalinger i forhold til kulevalg for rådyr i 223 Rem?
  3. Enig i det @Hufsa skriver. Var innom og så på XXL sine gåse-decoys og ble ikke imponert. Skjørt materiale, feile farger og kommer til å skinne i sollys. Kan også nevnte at Biltema sine ikke er all verdens. De har flocking, men fargene er feil, og kun skall. Decoy Archery full body decoys (fra f.eks skittjakt.no) er et bedre alternativ, med flocking, og noen lunde riktig farge, men ser de er godt som utsolgt for øyeblikket. FUDs, er kanskje det rimeligste alternativet som kan gi resultat. FUDs og/eller Sillosocks blandet med kvalitets-decoys fra DK Wai, Avian-X etc., kan være et godt neste steg. Lykke til!
  4. Gisker

    Gåsejakta.

    Hei! Jeg er heller ingen ekspert, men et svar er bedre enn ingen! Har bedrevet jakt på grågås i 6-7 år, med variert suksess. Jeg har som regel tatt med gåsa tilbake til skjulet eller satt de opp i en så naturlig posisjon som mulig. Når det kommer til decoys, så varierer det veldig hva grågåsa kommer ned på. Det ene året lander de mellom skinnene skall av kortnebbgås, og det andre året lander de kun mellom realistiske, matte grågås. Jeg har nå endt opp med en blanding av FUDs og DK Wai skall. Rundt 30 stk totalt. I fjor hadde jeg suksess med gåseflagg (DK Wai), hvor gåsa kom flyvende forbi på 200-300 meters avstand, og skiftet retning mot lokkgjessene ved bruk av flagget. Dette i kombinasjon med fløyte virker å fungere bra. DK Wai sine decoys er kjempefine! Til gjengjeld er de forholdsvis dyre. Jeg kjøper inn noen nye hvert år, så investeringen ikke blir så stor :) Jeg kjøpte også inn noen skall fra Biltema for å ta en nærmere titt.. De anbefaler jeg deg å styre unna! Skallene ser så absolutt ikke ut som grågås.. Om du derimot skal ut på jordene i Vestfold å jakte due, kan jeg anbefale Biltemas due-decoys :) Det første året greide jeg meg med kun 6 skall av kortnebbgås av dårlig kvalitet, uten fløyte og flagg - men fikk fangst. I og med at jeg kjører 9 timer for å dra på grågåsjakt, har jeg oppgradert litt hvert år for å øke sjansene for å kjøre hjem igjen med fangst :) Min setup i år, blir: FUDs og DK Wai grågåsskall DK Wai flagg DK Wai Greylag Hammer Layout for å ligge blandt decoyene midt ute på jordet Fiocchi SemiMagnum 3-4 Rottweil SemiMagnum 3-4 Aktivt hørselvern, myggspray og en kopp kaffe :) Hvis du er så heldig å kunne velge mellom ulike jorder, gjerne observer noen dager i forkant hvor fuglen trekker. Lykke til! :)
  5. Har kun erfaring med "Triple Motion, 3 armer". Føler ikke at denne har vært spesielt effektiv. Jeg har også brukt en "flapper" (link nedenfor), som jeg synes har tiltrukket bra med due. Skal prøve en ordentlig karusell denne sesongen a la "Decoy Super Compact", og håper på bedre resultat https://www.midwayusa.com/product/1008060190/lucky-duck-rapid-flyer-motion-pigeon-decoy
  6. Kan det være en papirpatron? http://www.kvf.no/vaapen.php?type=Ammo&weaponid=AMM0042
  7. Hei! Var litt vanskelig å finne riktig gruppe, så prøver meg her Håper noen kan hjelpe! Jeg har en kollega som har vært ute med metalldetektor i Tønsberg og funnet en blykule liggende noen cm nede i bakken. Er det noen som vet hva dette er og hvilket våpen den tilhører? Vekt: 21,66 gram (334 grain) Lengde: 22,7 mm Største diameter: 11,25 mm Innerste diameter: 7,25 mm Takk for alle tips!
  8. Hei, Hvordan er det å jakte due nå som snøen begynner å legge seg? Har de flydd sørover på lik linje med gåsa? Takk for svar!
  9. Hei! En venn av meg har to eldre hagler som tilhører hans far. Faren har ikke jegerprøven og våpnene har tydeligvis ikke våpenkort. Lar det seg gjøre å registrere disse på min kompis (som har jegerprøven), eller vil de bli fratatt når han møter opp på politikammeret? På forhånd takk!
  10. Gisker

    NJFF lokkeapp

    Brukte denne appen på gåsejakt i dag. Vet ikke om det var appens fortjeneste, men gåsa kom hvertfall flygende rett mot oss! Koblet mobilen til en trådløs høyttaler(Creative D100), og lyden ble hvertfall mye bedre enn det de andre jegerne greide å blåse ut av fløytene sine! Nå blir det ikke mer gåsejakt i år, men det skal definitivt prøves ut igjen neste år:)
  11. Er det mulig å tilberede gåsa rett etter jakta?
  12. Helt korrekt! Skal formulere meg bedre neste gang
×
×
  • Create New...