Jump to content

BearBeer

Members
  • Posts

    420
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BearBeer's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

121

Reputation

  1. Amatør nevner at Swarowski har noe varmekabelgreier. Enkelte jakt ponchoer har egen isolerende flapp for å legge over kikkertsikte (sitte med rifla på tvers i fanget). Jeg har lurt på om en håndvarmer festet til kikkerten og litt isolasjon kan være en løsning. Har aldri prøvd det, men å holde kikkerten varmere enn omgivelsene skal holde duggen borte.
  2. De «proffe» fuglekikkerne er enige med M67 i hva som er best. Men det er kanskje mye annet som funker like bra når en skal se treff og ikke fugl? Opticron er et budsjettmerke som mange kjøpte for noen år siden. Vet ikke hva folk kjøper nå.
  3. BearBeer

    Rifle for elg.

    @Finito Har de ikke noe brukt med Tasco hos Våpen Andresen (eller hva den lokale sjappa heter)? For meg virker det som Tasco har en magisk tiltrekning på dyr.
  4. Ang klærne så blir jeg imponert over antallet sømmer, lommer, stramminger osv i en del sånne ukjente jaktklær. For merkeklær øker prisen per lomme ganske mye. Her øser de på med detalj etter detalj.
  5. Det utdanningsindustrielle komplekset er avhengige av at mange tar master. Vi for krysse fingrene for at det er samfunsnyttig.
  6. Min erfaring er at det er vanskelig å finne samlinger av denne ammunisjonen. De hadde bare en pakke per butikk. Dette gjaldt tre butikker i fjor.
  7. Hvorfor skal folk ta høyere utdanning? Jeg tror det er tre hovedgrunner som man ofte tar utgangspunkt i: - det er bra for den enkelte - man blir mer produktiv i arbeidslivet - utdanningssystemet gir arbeidsgivere en metode for å sortere mellom egnede og uegnede kandidater. De to første kan gi argumenter for at flere skal ta mere utdanning. Den siste tilsier at utdanningen bør være kortest mulig, så lenge det gir grunnlag for sortering. Hvilken av grunnene som driver økningen i utdanning i Norge kan man diskutere. Jeg tror flere bør komme tidligere i jobb, så kan man heller fylle på med mer kunnskap senere.
  8. Dette virker som svært nyttige opplysninger og noe jeg er genetisk disponert for å ta etter. I farten husker jeg ikke hva den genetiske disposisjonen heter. @Akto hvor mange skudd skyter du i året?
  9. @Haavard er det noe nytt og kommuniserbart i denne saken?
  10. Hva med denne fra rundskrivet i 2022? Jeg har alltid tenkt at når våpenet er i bil (buss, atv, moped, skuter) så skal det være pakket ned. I tilfellet vi diskuterer nå vil det si futeral på ryggen eventuelt strømpe rundt rifla i en vorn/eberlestock. Men den rundskrivbestemmelsen åpner jo opp for andre tolkninger. Det er også andre regler når man går over naboterrenget på vei til jakt, enn når man går på en offentlig vei. Synes ikke dette er lett å bli klok på.
  11. Ikke uenig i at statene har ansvar, men man kan vel ikke helt fraskrive seg alt ansvar som privatperson heller. Ny handelsavtale mellom EFTA og India har mye etikk, bærekraft osv. Så er det ikke bare etikk, men også sikkerhet. EU jobber aktivt for å redusere risikoen i europeiske verdikjeder (open strategic autonomy). Både situasjonen under corona og utpressinga fra Putin har åpnet øynene i Europa. Wandel durch handel er det ikke like mange som tror blindt på lenger.
  12. @NordbergStjerna Tror Løvenskjold er åpen flere dager, men med ulike klubber. Betaler man kan man skyte. Det er nok flere åpne baner også. Jeg slutta å leite etter første besøk på Losby. Der gjør klubben en kjempejobb. Godt organisert og hyggelig.
  13. @ReinhardJakter du uten hørselvern? I så fall er det viktig at demperen demper nok og at den demper bra fra første skudd. De fleste dempere demper bedre etter ett skudd eller to. Da jeg skulle kjøpe for noen år siden var det Svemko som var best.
  14. Et litt mer generelt spørsmål inspirert av @gordon setter sin post og bilrelaterte svar: Er ikke god presisjon standardutstyr på jaktrifler nå til dags? For Bergara 13 så er jakt-presisjonen etter min vurdering, dårligere enn T3, x-bolt osv pga salgtid. Men B13 er hendig, rimelig og et godt bruksjern.
  15. Det er antakeligvis ikke sånn at hverken staten/kommuner, frivillighet eller private bedrifter er best til å drifte alle typer virksomhet. Vet ikke om @Chiefen.v-2 er ideologisk motstander mot statlig drift, men pragmatisme er ofte en betingelse for å finne velfungerende løsninger. Snømåkking som nevnt tidligere, er et utmerket eksempel på hvor mye klabb og babb det kan bli når vi skal løse felles problemer. Avfallshåndtering er et annet eksempel. Hvordan man best løser tilgjengelighet av skytebaner er jeg usikker på, men en målrettet kommune virker å være vesentlig (ref. Tromsø). Personlig har jeg troen på frivillighet, offentlig støtte og samarbeid mellom brukere. Det er vel det utgangspunktet vi har i dag. Kanskje kommersialisering er en mulighet, vet ikke. Hva gjør de i de landa som får dette til? Edit: en dum skrivefeil
×
×
  • Create New...