Jump to content

Joika

Members
 • Content count

  344
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good
 1. Prøvde den hurtigtrekkteknikken med P-80 og safarilandhylster engang.Bommet helt greit på helfigur på 5 meters avstand.. Forøvrig lurer jeg litt på om jeg er den eneste som setter pris at jeg bor i et land der man slipper å ta på seg vest og våpen for å stikke en tur på butikken.Å der politiet for det meste kan sysle med sin daglige drift uten å bære våpen. Forøvrig er politiet underlagt de samme regler og lover som den gjengse kammerbruker hva angår bruk av makt.Forskjellen er vel at de muligens gis litt spillerom pga trening,samt at de kan bruke makt/løsne skudd preventivt. FpU kunne heller gått for en oppmykning av våpenloven med f.eks utvide jaktvåpengarderoben,enklere godkjenning av nye halvauto til trening og jakt,etc.
 2. Kikkertsikte 5000 +/-

  Vil jo si denne har en fin pris : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=108016005 Bruker lillebroren 1,5-6x42 selv til elgjakt,å det har tålt endel juling.Kombinasjonen bratt terreng,våt mose og steinur er ikke like bra bestandig,men det er nå still going strong. Liker også merkene på høydestolpen på retikkelet. Denne kan vel være en god kandidat : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=111570487
 3. ...springkniv?

  Hvordan vet du hva folk flest trenger?
 4. Oppbevaring av ammunisjon

  Der beskriver du et våpenrom,da behøver man jo ikke våpenskap engang.
 5. "Veganer"-mat - godt alternativ?

  En liten snutt som verserte på fjasboka i dag:
 6. Tynne, men varme, jakthansker?

  Hatch og mechanix hansker i både foret og uforet utgave synes jeg er grei.
 7. Atec gjenger vs Hausken gjenger.

  Hvis børsemakeren hadde holdt seg til toleransene istedet for å lage sugepasning hadde du ikke behøvd å bruke ukomfortabelt mye krefter..
 8. Er det lov å jakte med sånt?

  Var jo minimum 100 og slugs var fyfy dengang jeg tok jegerprøven i 86/87 eller deromkring.Men mente å huske at det ble opphevet rundt 2000 eller så. Eller bare bladd i et par gamle aaserud-kataloger fra 80-tallet.
 9. Er det lov å jakte med sånt?

  Ble ikke minimum 100 fjernet?Vet det var slik før,men man kan da bruke bb og grovere lovlig i Norge i dag.Eller er jeg helt på bærtur nå?
 10. Godt nyttår !

  Godt nyttår
 11. Er det lov å jakte med "kunstig" lys?

  Et kamera har gjerne et objektiv,med linser og annet mekanisk mikkmakk som samler lys på en bildebrikke.Tror den nye griseriggen din fort kunne blitt noe topptung. Å av en eller annen grunn fikk jeg noen bilder i hodet av en person som banner over F-verdier og ISO instillinger,mens griser springer forbi på alle kanter.
 12. Våpenolje

  Tror nok vi som er eksponert for oljer og annen gøy i yrkeslivet kanskje er litt mer bevisst på bruk av enkelt verneutstyr når vi driver på.Evt. blitt litt mer bevisst på farene.For 25 år siden hadde vi en whitespirit basert håndrensekrem på jobb,i dag hadde det blitt ramaskrik og verneombudene hadde møtt opp med høygafler og fakler. Om man bruker motorolje,hydraulikkolje eller våpenolje kan vel være hipp som happ.Selv bruker jeg oftest wd40,men legger lappene i en pose og går ut å sprayer de.Rett å slett for å unngå aerosoler.
 13. Våpenolje

  Angående viskositet så betyr f.eks ISO VG46,bare at oljen er 46 ganger tykkere en vann ved en temperatur på 40 grader celsius.Tilsetningsstoffer sies det ingenting om.
 14. Våpenolje

  Hydraulikkolje og transformatorolje går vel for å være værstingene hva angår helsefare.Dette avhenger også av eksponering for nevnte fludium.Når oljer o.l handteres,så bruk engangshansker og sørg for god lufting/åndedrettsvern ,så går det nok greit.Spesielt når spray brukes bør en eller annen form for maske vurderes,gjerne vernebriller også.
 15. Dagens annonse på finn.no

  Ledlys til juletre etc,kun brukt 3 minutter. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=110383201
×