Jump to content

Zodiak

Members
  • Posts

    101
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zodiak's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Stemmer nok sikkert det, meatpukk. Kan sees en logikk i det. Å nærmest destruere/omsmelte, alt av luftvåpen også, som de nevnte mediaer, blir bare totalt; hysterisk overdrevent. Sett i lengre tid, form for feminisering, i sær når gjelder hva de yngre menn har av «akseptable» interesser. Luftvåpen inngår ikke i dette virker det som. Virker som styrene «verdier» er: pc, smarttelefonen, popsangere og div. fjasbook-fjas. Hatt et par ganger luftvåpen ute for salg, og tross hundretalls visninger, bare liten håndfull av tvilsomme diffuse typer, som tar kontakt. Og det på tvilsom og svevende måte. Og slike selger man selvsagt ikke til. Virker som luftvåpen er parkert komplett i skammekroken, og vi begynner å se til fulle den uhyggelige virkningen av «Batikkhexene»,s agenda og antimaskuline prosjekt, i både barnehagene, skoleverket, Nav etc etc. Absolutt ikke bra.
  2. Hei. Neppe.., om en forventer kompetent rep/service. Luftvåpen har desverre særdeles lav prioritet hos v.forhandlere, og må i så fall være temmelig heldig om en treffer på en børsmaker som fult ut behersker området. Tragisk og egentlig uakseptabelt; men luftvåpen inngår ikke i b.makerutdannelsen. Å da ta risikoen med; riper, feil innpasning, feil verktøybruk, eksperimentering etc etc, så gir de seg selv - styr unna, og gjør det heller selv. Finnes ganske bra beskrivelser av fjærkompressbenk på nettet. Relativt grei å snekre til, les deg gjerne opp. Fjærslitasje, blir litt som bremseklossene på bilen; de slites, og må jevnlig skiftes.. Å da måtte gå tilbake til samme fomlianen.. Nei, ikke særlig.
  3. Hvor i all verden ble det av airgunworld (i Norge) ? Nedlagt atter en gang ? Om de har satset på «grupper» på fjasboka, er vel det ikke særlig varig, da det der klubbes ned og slettes, det meste som har med våpen å gjøre.
  4. senk heelt, skuldrene.. Men, antar utifra brukernavnet ditt, at du ikke skulle være helt ny på luftvåpen. Var jeg deg, ville jeg sett på en ny børse som på alt annet ny, produsert maskinvare. Det må forsiktig kjøres inn. Gå seg rolig og jevnt til. I tillegg, så er hvertfall min erfaring at HN Baracuda er omtrent i middels kvalitet. AirArms ommerket fra JSB. Og kan variere. Kikkerter på pakkeløsninger er nødvendigvis ikke spesielt høyt opp i kvalitet. Ikke noe avskrekkende med de resultatene, basert på momentene som nevn og helt ny ikkeinnskutt børse. Men gå for originale JSB kuler, spesielt Exact. De håndplukkes. Kulevalg avgjør svært mye. Den skal b.a. legge seg rolig og fint ned i kammeret - IKKE tvinges inn. Røyk i fra stempelgevær vet jeg ikke særlig om, men hør med selger/butikken. Børsen er i utg.punktet helt greit, så vidt jeg vet.
  5. For å ta det siste først; drivkraft med gass i så høyt kal. er ikke reelt å satse på. Følgelig pga alt for lite kraft. (Walther Dominator/Umarex fåes i. 22. Men gjør knapt ca. 210 M/S) PC/trykkluft i.25 og oppover (helt opp til.50), regjeres i hovedsak av produsentene i sørøstasia, sørkorea og den regionen. Ta forbehold om stavingen her, men "Shin shung" ell.i den retning. Finner de på nettet. Ellers så er Evanix fra sørkorea regnet for å lage bra børser. Regler for oppbevaring, er nok også her, sannsynligvis styrt av kaliberet på løpet.. Er det over 4.5/.177 - ja da må det nok bak låst ståldør i v.skap. Luft ell. ikke.
  6. Går for å være bra hel ved, så vidt jeg har erfart. Prøvd en, og virket overbevisende. "Karosseriet", rigg kjent, samt bolt/mekani. Om ikke husker feil; Walther nordtyskland, Umarex sør. Men er innenfor samme konsern.
  7. jaja, du har vel skrudd på alle engelske og tyske pcp-børser, så da er vel det greit.
  8. Tråstarter: ta med i beregningen, at Tyskland og UK, er veldig strenge med overholdelse kraft i våpen. Dvs at et luftgevær beregnet for markedet der (subfac), altså ikke exportutgave, er permanent kraftbegrenset. Tyskland max 170MS, UK max 200MS. Er umulig å oppgradere de til superfac. Da ødelegges våpenet. Er innebygget sperringer mot det. Når ambisjonen er bruk rundt 50 M, kan den kraften med tiden bli noe stusselig. Vel, meninger er nok sikkert ulike, men personlig ville jeg mye heller kjøpt en norsk utgave, samt få enkel tilgang butikk, garanti etc. Er heller lite som spares her i kroner, sammenlignet med mulig fremtidig irritasjon.
  9. Dog kun min erfaring, men som sagt; kulekammeret på en sidespenner kan noen ganger være heller dårlig, muligens ikke i hele tatt nedkonet. (Inspiser også etter grader). Er da veldig stor sjans for at den temmelig bløte blykulen får deformasjon ved trang innsetting. Størst mulighet for uskadet avfyring, er når kulen legger seg rolig og perfekt ned i kammeret. Uten noen ufine bevegelser. Tviler noe på om børsen går så fort som 360 MS med blykule, men generelt må en alltid huske på at en liten luftkule er temmelig påvirkelig allerede over 270 MS og oppover. Langt over lydmuren som evn. her; nær sagt blåses balansen i kulen/skjørtet ut av proposjonen. Velg kule med omhu - sett inn svært forsiktig - hold venstre hånd under balansepunktet forskjevfte - repeter alltid holdteknikk. Gjør du dette, og det andre er ok, tipper jeg du tetter samlingene noe. Samt viktig : bruk overdim. i kule. Kal. 1.77: 4.51-4.52. Kal. 22 : 5.51-5.52.
  10. senk skuldrene, slapp av .. Høres ut som "møtt veggen", og da virker skjelden noen ting. Diana av denne type er relativt sinte. Skarp rekyl. Viktig å holde børsen, og avfyre på samme måte ved hvert skudd. Gå gjennom det. Ut fra min erfaring dog, er dette, pluss pitteliten, skade på kulehode når den settes inn i kammeret, årsaken til denne irriterende treffpunktforandringen. Sidespennere som her, har jo en slags tynn røråpning kulen settes inn i. Vrir og tvinges kulen inn i denne, tørr jeg nesten garantere den får små rifter som av ulik variasjon, påvirker treffpunkt .. Kikkert: antar du sikkert har sjekket vater.., en montasje setter ikke nødvendigvis kikkerten helt rett. Samt, vurdere å legge inn gummidemping mellom kikkert og montasje. Finnes også egne montasjer med dette, "Dampamount". Ganske så bra kuler er: JSB, rundnese. Kuletype/produsent avgør veldig mye. Ujevn vekt, ell. utforming spiller mye inn.
  11. Jupp. Men cafe-latteligaen kan muligens se litt anderledes på den .., "søt er den vel og".. Personlig lar jeg meg ikke så mye lenger overraske av miljø/vernemiljøet. B.a. er det tidl. kommet påstander om at fiskeri bør avsluttes, grunnet "lidelsene". Og ca. 2010, ble det bevilget 3 millioner NOK til kommisjon for utredning av om meitemarken "led innhumant" når den ble tredd på fiskekroken .. Gud skje lov, så ble utvalget beroliget, det fikk passere ... Alt er mulig i norge.
  12. En digresjon, men blir vel å forberede seg på Mårhunden. Noe finnene har temmelig slitsom erfaring med. De driver med god grunn klappjakt, på dette innvandrede pestdyret. Svermevis. Kommet fra Russerne. Etablert også i Sverige. Observasjoner er gjort i norge. Spørsmålet er bare når denne skapningen kvalifiseres som "sårbar og utryddningstruet" .., og må "beskyttes"..
  13. nhd er en fornuftig stemme her på forumet. Men ganske sentralt her i saken, er at miljø, og relativering dyrelivsforvaltning, forlengst styres av moderne urbanpolitiske miljøer. Politiske påvirkningsmiljøet, spesielt i Oslo er bestatt i hovedsak av svært unge, uerfarne mennesker, som er Globalister og ozon/miljøvernere på sin hals. Handler om misforholdet; skjermet bymiljø - vs, både småkårsbygdefolk, og ikke minst småbrukeren, som må hente et opprevet lam, eller åtte skamfærte sauer, på utmarken. Og leve med den følelsen disse verdifulle dyrene har hatt av angst og smerte i drapssituasjonen. Innringet og hjelpesløse av feks Ulv. SLH blir hengt opp på veggen da han ikke begriper hvilke kordespiss han setter mot hjerteroten på nøkterne småkårsfolk ute i distriktene, og deres levevilkår for buskapen de er helt avhengig av, samt sikkerhet for barn. Lite synd på han.
  14. Støtter chip.,s innlegg. Det hele dreier seg om hvem som har skoen på - vet hvor den trykker. Og om å ha et leveverdig samfunn for distriktene. Følgelig, at det bør være en selvfølge at naturalliv og husdyrdrift, skal få fungere trygt i landet - og ikke bortreguleres av biledbøker/skjønnmaling av "alle vakre ville dyr", og div. fjerne resolusjoner, være seg i Bern, eller Brussel. Som eksempel på generelt psykososial påvirkning/sfære: MDG (miljøpartiet de grønne) la faktisk ned forbud om det skulle serveres /spises kjøtt, i kantinen i rådhuset på mandager.. I Oslo. Sier endel om hvilke urbankonsentrert dogmatikk det gjelder.
  15. Først : "sikt" langsetter hele riflen, for skjevhet, løp vs gaffel og sylinder. Fra munning og nedover. Da ser du fort om noe er skjevt. Altså, på samme måte som en sikter en lekt, list eller lignende. Lukker ikke løpet mot sylinder, skulle nå det bety en hindring der.. Men generelt, er det en kinabørse, er det ikke uvanlig med prod.feil. Bare å returnere.
×
×
  • Create New...